basia0607 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Irmo dokonalaś cudu ! .Ten staruszek zachowuje sie jak szczeniak,nie chce się wierzyć ,że to ten sam pies .Kłaniam Ci się nisko i mocno ściskam .Cieszę się ,że mam bratnią duszę na Pomorzu. Quote
irma Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 zasadzkas napisał(a):W domu z ogródkiem, w pięknej, podwarszawskiej miejscowości i to dwa kocurki, a rodzeństwo razem to marzenie. Nawidziałam się różnych ostrzeżeń na kocim forum i tak się teraz zastanawiam. Mnie się też wydawało, że dom z możliwością wyjścia na ogródek jest dobry. Tak naprawdę, zwierzęciu, nawet psu, zawsze może coś się zdarzyć, prawda? Nie jesteśmy Bogami, które uchronią je od wszystkiego. Marlenko jeżeli to dom z ogrodem to pewnie, że dawaj oba kociaki znam opinie wielu kociarzy o tym, że to koty narażają swoje życie gdy my ludzie pozwalamy im wychodzić z domu, ale ... nikt nie dał nam ludziom prawa do zamykania kota na całe jego życie w więzieniu domowym jeżeli jest możliwość zapewnienia mu w miarę bezpiecznego wyjścia trzeba kociaki pomalutku uczyć wychodzenia do ogrodu a najlepiej nauczyć, żeby nie wychodziły poza obręb tegoż ogrodu, to trudne ale możliwe poza tym gdyby tak myśleć to swoich dzieci tez najlepiej z domu nie wypuszczać i samemu nie wychodzić bo życie jest bardzo niebezpieczne Quote
irma Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 basia0607 napisał(a):Irmo dokonalaś cudu ! .Ten staruszek zachowuje sie jak szczeniak,nie chce się wierzyć ,że to ten sam pies .Kłaniam Ci się nisko i mocno ściskam .Cieszę się ,że mam bratnią duszę na Pomorzu. Basiu ten staruszek jest umierający a przy życiu trzyma go tylko to, że postanowił żyć żadna moja zasługa, wręcz przeciwnie to u mnie przestał chodzić, schudł i zmarniał Quote
brazowa1 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 irma napisał(a):Basiu ten staruszek jest umierający a przy życiu trzyma go tylko to, że postanowił żyć żadna moja zasługa, wręcz przeciwnie to u mnie przestał chodzić, schudł i zmarniał ale dlaczego postanowił zyc? bo ma po co. Serwo jest chory,bardzo chory.Za to spedzil cudowna wiosne i lato,zyskal dom i pania. Gdyby nie dziewczyny i Irma,po Serwie slad by zaginał.Jeszcze tydzien,dwa w tym schronie i moze przy wiekszym sprzataniu ktos by zauwazyl,ze pod kupa gnoju leza zwłoki psa. przepraszam za nienoworoczny post teraz noworocznie: zeby schrony pustoszały,bo pieski beda znajdowały nowe domy zeby dogomaniacy mieli siły zeby rodziny im pozwalały na szalenstwa dogomaniackie Duzo szczescia dla Irmy,jej Rodziny ludzkiej,psiej i kociej Quote
Aaliyah1981 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='brazowa1']Jeszcze tydzien,dwa w tym schronie i moze przy wiekszym sprzataniu ktos by zauwazyl,ze pod kupa gnoju leza zwłoki psa. przepraszam za nienoworoczny post ale to jest prawda:-( ujelas to idealnie nawet jak P. Hania jescze w schornie probowala wyczyscic Serwa to ci kretyni (sanitariusze) smiali sie ,ze jestesmy nienormalne (ile jadu w tych ludziasz brak slow:angryy: ) przylaczam sie do zyczen Życzę Wam abyście potrafiły z zadowoleniem obejrzeć się za siebie. Spójrzcie choćby na miniony rok. W sylwestrową noc składamy sobie wzajemnie życzenia z okazji Nowego Roku. Czy nie powinniśmy także złożyć sobie gratulacji z okazji minionego roku? Życzę wam, aby Wasz nowy rok nie musiał wstydzić się przed starym. Quote
basia0607 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 A ja mam nastepujące życzenie-chciałabym,aby ludzie przejrzeli wreszcie na oczy i zauważyli w zwierzętach istoty rozumne i wrażliwe .Uważam ,ze świata nie trzeba zmieniać ,tylko ludzi ! bo od czlowieka idzie wszystko zło. Quote
Wiedźma Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Irmo, samych dobrych rzeczy w nowym roku! Miliony serdeczności i gorące uściski. Głaski dla zwierzaków. Dziękuję za przeklejenie historyjki na miau :) Quote
zasadzkas Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Życzę przede wszystkim zdrówka, a potem pomyślności na każdy dzień Nowego Roku :gent: Szampańskiej Zabawy Sylwestrowej również, a co ;) Quote
anula1959 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Wszystkiego najlepszego dla całej rodzinki Irmo! No nareszcie zdjęcia kochanego Serwula!!! Jak tam nasz biduś? Quote
kiwi Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ale on biedny... a taki piekny i mimo to szczesliwy... dzieki Tobie Irmo... Quote
brazowa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Dla mnie ten pies jest niesamowity,cialo odmawia mu posluszenstwa,ale oczy sa szczesliwe. Quote
Katcherine Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Ja nie wiem czy taki biedny- ogonek merda, pychol zainteresowany i usmiechniety... Naprawde podziwiam psiaki jak one akceptuja swoje ograniczenia.One chyba wiedza co tak naprawde jest wazne. A Serwus wie najlepiej. Irmo- jestem naprawde pod wrazeniem Twojej pracy, czasu, i serca dla Serwusia. Tak trzymaj. Choc wiem- ze caly ciezar to Ty dzwigasz. Quote
Kasie Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Irmo, pewnie wiesz, ale powtórzę: jestem pod wrażeniem tego co robisz i pełna podziwu. To trudne, bardzo trudne patrzyć na psa i zastanawiać się, czy i jak bardzo ciepi. I czy to ten czas. Zaczyna sie popadać w paranoję. I chyba nie każdego wrażliwego na to stać. Pewnie dla Serwo to nie jest tak trudne jak nam się wydaje. On jest mniej świadomy, po prostu się cieszy każdym momentem. To jest głównie ciężka droga pod górę dla Ciebie. Więc trzymaj sie mocno i ciepło. :calus: Quote
irma Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 dzisiaj ok godz. 19.15 Serwo został wykąpany teraz leży w łazieńce, schnie i wyjąc oznajmia całemu światu, że jesteśmy podli Quote
irma Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 coś chcą ze mną zrobić? ciekawe co? no i już wiem co auuuuuuuuuuuu auuuuuuuuuuuu auuuuuuuuuuuu Quote
irma Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 uffffffffffffffff skończyli znęcanie się nad psem teraz muszę szybciutko wyschnąć, a potem .... może się w czymś wytarzam, co ? Quote
irma Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Serwo czyściutki, pachnący jutro jedzie na konsultacje u weta będzie badanie kriw i zobaczymy co jeszcze Quote
tomcug Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Irmo kochana, a może Ty wrzuciłaś biednego Serwula do pralki, potem do suszarki? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:. No ja się nie dziwię, że biedna sierotka tak lamentuje :cool3: :cool3:. Quote
tomcug Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 A na poważnie to piękny i szczęsliwy psiak, żeby tylko te nóżki nie chciały odmawiać posłuszenstwa :shake:. Ucałuj Irmo Serwula w czyściutki pycholek, trzymam kciuki za dobre wyniki badań :thumbs::thumbs::thumbs:. Quote
ewatr Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 on jest na prawde bardzo szczesliwym psem ...........to widac / dzieki wielkie Irmo za to bo to Twoja zasługa / i dumnym z siebie a co :evil_lol: a ze troche wyje widocznie ma powody ;) jak tak mozna pachniec czystoscia .....obrzydlistwo :eviltong: Quote
irma Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 rzeczywiście Serwo ma w sobie dużo godności i dumy no i jest śliczny ... Quote
Wiedźma Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 A co tam, popyskuję jeszcze trochę, niech mają wyrzuty sumienia, że mnie sponiewierali... Quote
Recommended Posts