Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anioł trafił na swego Anioła... Jak Ty o swoich zwierzakach Irmo piszesz, przejmująco i tak "do serca". Podziwiam Cię za to, że tak pięknie żyjesz!!! Z całego serca podziwiam!!!
Serwo nie poddawaj się, masz dla kogo walczyć, zdrowiej piesku...

Posted

Irmo, piszesz, że wet stwierdził, że to zmiany neurologiczne i nie da się nic zrobić. Czy mogłabyś skontaktować się z fundacją Emir - Krystyna zna bardzo dobrych lekarzy - może mogłaby pomóc.
Wiem, wiem, to pewnie bedą bardzo duże koszty....

Ale, Bóg dał psy, da i na psy ;)
A na pewno dogomaniacy :roll:

Acha, i jeszcze rehabilitacja. Nie wiem, czy u Was jest coś takiego, ale pewnie tak.

Zastanów się nad tym, proszę.

Ucałowania i buziaki dla Ciebie i całej ferajny.

Danka

Posted

Danka - może Krystyna zna dobrych lekarzy ale serwo nie nadaje się do podróży
a z rehabilitacją, tzn z masażami spróbuję znaleźć kogoś, kto by przyjeżdzał do nas i oprócz tego że psa masował to może mnie nauczy jak mu masowac te nóżki
właśnie położyłam Serwusia spać, wymiziałam na dobranoc i wykochałam
opowiedziałam bajeczkę

Posted

To pewnie Serwuś teraz smacznie śpi ;)

Irmo, rehabilitacja daje bardzo dużo - moja Nutka tez ma zmiany neurologiczne, jeździłam z nią na masaże i naświetlania do Katowic i to napradę pomogło.
Constancja - napisz do niej, ona tez rehabilitowała swoją sunię po wypadku - naświetlała ją w domu jakąś lampą.

Trzymam kciuki za psiaka.

Danka

Posted

Irmo.....

Nawet nie wiem co napisać , bo brak słów dla tego wszystkiego co robisz dla zwierząt.....
Nie da się tego wyrazić słowami.....Jak wielki szacunek i podziw mam dla Ciebie...

Posted

Serwo przechodzi kurację, którą zaordynowała mu bunia
dostaje zastrzyki dożylne - bonharen, witaminy i zastrzyki nivalinu, które robię mu osobiście (a ile mnie to zdrowia kosztuje - on taki biedny, chudziutki, ze nie ma w co kłuć)
do tego ćwiczenia - robię mu gdy leży na plecach rowerek no i zmuszam do stania
efekt jest - staje a właściwie kuca na tylnich łapach
jeszcze nie chodzi ale udaje mu się trochę postac no i kupki ładnie robi na kucająco
nabrał wigoru i znowu chodzi ze mną na spacerki po ogrodzie - lubi gdy jesteśmy tylko we dwoje więc chodzimy we dwoje
dzisiaj warczał na Karolka - wyraźnie nie spodobało mu się powiększenie stada

bardzo bym chciała, żeby znowu chodził ...

Posted

Amen! Jeśli Ty go nie postawisz na łapki (dosłownie), to znaczy, że to nie w ludzkiej mocy, ale mam dziwne przeczucie, że Ci się uda - czego Tobie i Serwusiowi życzę :) Głaseczki dla pieseczki, a właściwie dla wszystkich pieseczków i inych Twoich żywiołków.

Posted

irma napisał(a):
Danka - może Krystyna zna dobrych lekarzy ale serwo nie nadaje się do podróży
a z rehabilitacją, tzn z masażami spróbuję znaleźć kogoś, kto by przyjeżdzał do nas i oprócz tego że psa masował to może mnie nauczy jak mu masowac te nóżki
właśnie położyłam Serwusia spać, wymiziałam na dobranoc i wykochałam
opowiedziałam bajeczkę

irmo bardzo wazne rozmaiwalam o was z pania ktora przygarnela nasza Chaberke moze ci doradzic z masazami jesi bedzie potrzebny namiar podam!pani jest z gdanska..jej pies byl sparalizowany dzieki masazom paraliz ustapil

u nas w lodzi jest dziewczyna niewidoma kora masuje psy (masowala Lońka Magdy )

Posted

irma napisał(a):
Serwo zachowuje pogodę ducha choć z nóżkami jeszcze nie jest dobrze

Cały czas z radością ale i ostanio z niepokojem czytam wątek Serwa , dodałam go sobie nawet do "ulubionych" , ale nie piszę tylko czytam . Pozwoliłam sobie jednak teraz na nieśmiałe pytanie :czy już jest chociaż odrobinkę lepiej ?
Wiem Irmo, że robisz wszystko co w ludzkiej mocy , żeby Serwulo poczuł się lepiej , ta sytuacja musi być bardzo trudna dla wszystkich........
Biedny Serwulo, tak ciągnie te nózie za sobą..........

Posted

czy jest lepiej?
tak naprawdę to nie wiem

Serwo cały czas jest pogodny i sam nie przymuszany 'chodzi' ze mna na spacery
niestety wlecze nóżki za sobą
ale próbuje stać na nogach i nawet mu się czasem udaje stać przez kilka sekund - na takich troszkę ugiętych i drżących nogach, ale jednak stoi

jak nie ma rozwolnienia to nie jest źle a jak ma rozwolnienie no to cóż - myjemy chłopaka a on nam w tym usiłuje pomagać

nie jest źle ale też nie mogę napisac, że jest rewelacyjnie
tren jest jednak dodatni a to daje nadzieję
no i ważne, że on się nie poddaje i chce żyć, chodzić i bawić się
naprawdę Serwo uwielbia zabawy że nie wspomnę o głaskaniu, drapaniu i szczotkowaniu

Posted

Cieszę się z jego hartu ducha i woli życia. On to wie i czuje jaką troskliwą opieką go otaczasz i darzysz miłością dlatego tak kurczowo trzyma się życia . I DOBRZE . TAK TRZYMAJ SERWULU. A my trzymamy kciuki za ciebie!