Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale Irmo, w pracy, przy takich upałach, konieczna jest przerwa........ A ją możesz wykorzystać, z pożytkiem............ , dla nas, oczywiście, na ...........Ciąg Dalszy :eviltong:

Danka

Posted

ciągowi dalszemu skończyły się gotowce i musi wysilić umysł i napisać jakąś opowieść z życia psów a w te upały szare komorki zmieniły kolor na taki rudawy przywiędły i odmawiają współpracy
ale w nocy kto wie ...

Posted

Wątek ma ponad sto stron, a ja miałam dzisiaj bezsenną noc. Pamiętałam Serwo z metamorfoz (baaaardzo zapadł mi w pamięć) i pomyślałam sobie, że warto poszukać jego wątku ;). Znalazłam, znalazłam i już nie narzekałam na to, że spać nie mogę - przeczytałam "od deski do deski" :cool3:.
Irmo, jesteście cudowną rodziną, dla mnie taką ZACZAROWANĄ, a opwieści - ja to bym książkę spróbowała wydać :p. Wasz talent się marnuje, a w ogóle cała te opowieści są przesycone otoczką miłości, fascynacji, czegoś nieuchwytnego - dla mnie bomba :multi: :multi: :multi:.

Posted

[LEFT]Niesamowite, co miłość potrafi zrobić. Jestem zachwycona "Tą kupką nieszczęścia" - pies dostał swoją szansę, żeby innym też się tak udało. Pozdrawiam, mnóstwo głasków dla wszystkich psiaczków.
[/LEFT]

Posted

upały powoli odpuszczaja - właśnie pada deszcz i podlewa mój ogród
zwierzaki zaczęły oddychać
my też
a ciąg dalszy jeszcze nie złapał tchu po tych upałach więc musze powoli przywołac go do porządku
niestety nie wiem ile mi to zajmie czasu, ale się postaram

Posted

ciąg dalszy powróci razem z podłączeniem internetu (ponoc dzisiaj wieczorem net do mnie powróci)
(teraz mam tylko w pracy a tu muszę niestety pracować)

Posted

od dzisiaj mam internet - od kilku godzin
więc krótko kilka słów o tym co u Serwa

psychicznie wydaje mi się, że doszedł do równowagi, choć widać, że chciałby być psem domowym a nie garażowym, ale na razie to niemożliwe z kilku powodów
pierwszy powód to oczywiście Jaskier, który niechętnie patrzy na każdego nowego domownika - poza szczeniakami, których nie rozumie i na wszelki wypadek omija je z daleka a jak takiem małemu szkrabowi uda się go dopaść to Jaskier ... wieje czym prędzej i jak najdalej

drugi powód jest taki, że nas nie ma w domu po kilka godzin a Serwo musi załatwiac swoje potrzeby bardzo często
ma już problemy z trzymaniem moczu - zdarzają mu się złe dni w tym zakresie
poza tym Serwo nie jest już zamykany w kojcu - kojec jest cały czas otwarty, ma wodę koło budy a w budzie siano i legowisko
tyle, że on najbardziej lubi leżeć w otwartym garażu - ma wtedy widok na cały podjazd do odmu i na część ogrodu
więc garaż jest otwarty cały czas i ma tam swoje legowisko i miski - musze go pochwalić bo jest bardzo czystym psem i swoje potrzeby załatwia w ogrodzie (miał tylko dwie wpadki - ale to się może każdemu, nawet zdrowemu psu zdarzyć, prawda?)
stan zdrowia Serwa niestety pogarsza się i kolejny wet potwierdził, że nic z tym zrobić się nie da
może kuracja sterydowa poprawiłaby jego kondycję
musze podjąc decyzję w tym zakresie ale teraz znowu walczę z biegunkami u niego - to efekt zmiany karmy
dostał nową karme przez jeden dzień, potem wróciłam do poprzedniej a walczę z rozwolnieniem już drugi tydzień
Serwo strasznie w ostatnim okresie schudł - wygląda jak kupka kosteczek obleczonych skórą z całkiem fajną sierścią
tylne nózki juz nie mają prawie wcale mięśni
a to, że chodzi na tych nóżkach dziwi szystkich wetów - ponoć to efekt czegoś w rodzaju 'pamięci mięśni'
wszyscy weci, z którymi konsultowałam stan Serwa nie dają mu zbyt długiegio życia i radzą mi przygotować się na najgorsze
otóż ja jestem przygotowana na to, że Serwo wkrótce odejdzie, ale będę walczyła o to, żeby 'wkrótce' nadeszło jak najpóźniej
to bardzo fajny pies
zna już nasze zwyczaje
już wie, że my to jego ludzie
gdy wracam do domu biegnie wlokąc te swoje biedne nożyny za sobą i choć nie merda ogonem to wiedzę, że się uśmiecha na mój widok i podsuwa łeb do głaskania
lubi gdy go głaszczę, drapię, miziam - leży wtedy cichutki i mruczy prawie jak kot a gdy przestaję to patrzy z wurzutem i szturcha mnie łbem 'jeszcze, jeszcze, jeszcze...'
no to ... jeszcze i tak potrafię z nim rzesiedzieć w garażu długi czas
a potem każę mu spać i sama idę do domu - żal mi, że on tam w tym garażu sam zostaje
to bardzo mądry pies - zna mnóstwo komend i nadal uczy się nowych
gdy mówię 'do garażu' - to idzie do garażu i ładnie kładzie się na swoim legowisku
jest bardzo ładny a skoro teraz na swoją psią starość jest taki ładny więc myślę, że gdy był młody i zdrowy był pięknym, mądrym psem,

aż złość mnie ogarnia jak to się stało, że znalazł się w schronisku i umierał za życia

no i najważniejsze wydarzenie - Serwo i Jaskier razem biegają po podwórku
sama nie wiem jak to się stało ale psy okazały się mądre -Jaskier w ogóle nie zauważa Serwa a Serwo nie włazi mu w oczy
i w ten sposób skończyła się 'logistyka' ogrodowo-spacerowa
Jaskier zauważa Serwa tylko wtedy, gdy ten usiłuje wejśc do domu -wtedy ostrzegawczo powarkuje
ale wiem, że to bardziej ostrzegawczo niż zaczepno-obronnie, więc rokowania są dobre
do zimy Jaskier pozwoli Serwusiowi wejść do domu i zamieszkać w wiatrołapie a to będzie dobry początek

i to w telegraficznym skrócie a ciąg dalszy się czai i przygotowuje do nadejścia

Posted

Ufff....:multi: :multi: :multi:
Droga Irmo,
Muszę przyznać, że ten okres braku wiadomości o Serwusiu kosztował mnie (a myślę, że nie tylko mnie) trochę nerwów. Na szczęście na jednym z innych wątków znalazłam kilka dni temu informację jednej z Dogomaniaczek, że nadal nie masz dostępu do netu, co mnie nieco uspokoiło.
Historię Serwo, a także jego współtowarzyszy i poprzedników śledzę od samego początku. Mało kto tak pięknie potrafi pisać o psach.
Dziękuję i pozdrawiam.
Elżbieta