Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Ryż gotowany i ryz gotowany i do tego Loperamid i Gastrostop i ryż gotowany.

oj nie tak dokładnie
najpierw ryż gotowany + sulfasalazin EN + nifuroksazyd
potem ryż gotowany + nifuroksazyd poprzedzone Kreonem 10000
potem ryż gotowany + zmielone siemię lniane + witaminki
i na kolację dla odmiany gotowany ryż + sulfasalazin EN + nifuroksazyd

a jutro może tartą gotowana marchewkę do ryżu gotowanego lub do gotowanego ryżu dołożymy psiakowi - ale to już chyba rozpusta by była
a gdyby tak jeszcze ten ryż na rosołku cieniutkim trzeciego dnia ugotowac to pewnie bysię chłopak ucieszył - prawda ?

chyba jakieś czary czas czynić coby rozwolnienie precz poszło albo na jakąś wredotę krzywdzącą zwierzaki przeszło

Posted

A ja sądzę,że ryż gotowany jest spoko,a co mu będziesz żałować,dołóż mu jeszcze potem ryż gotowany a potem ryż gotowany urozmaicony ryżem gotowanym z ryżem gotowanym :P:P:P:D:D:D
A tak na poważnie-bieeedny Serwuś :-(

Posted

Żarty Żartami, ale to powązny problem i z mojego doświadczenia wiem, że powracający. Czasem warto spróbowac specjalistycznej suchej karmy dla psów starszych. ja mojemu kasnowie, który ma cały czas nawracjace biegunki (diagnoza: przewlekłe zapalenie jelit) daję suchą karmę P10 firmy vet -concept kupowana u weta oraz ryż z kurczakiem gotownym w osobnym garnku rosół cały odlewam). Niestety psy po schroniskowe zwłaszcza strasze mają czasami tak zniszczone jelita że problemy nawracają. Słyszałam, że pani Leona płacze już takie ma problemy z tym psem jesli chodzi o biegunki.

Posted

tfu, tfu
żeby nie zapeszyć
od dwu dni Serwo produkuje prawie normalne kupy
je ryż gotowany z piersią kurczaka i marchewką - dostaje małe porcje od 4 do 6 razy dziennie
w zasadzie zgodnie z lekarskimi teoriami powinien najpierw choć jeden dzień głodowac - ale nie mogłam mu tego zrobić
dostawał sam rozgotowany ryż (na wodzie)
potem ryż z odrobiną marchwi a teraz dodatkowo troszeczkę piersi kurzej
no i oczywiście stertę leków
wiem, że wyciąganie go z biegunek to problem lat a może tak będzie do końca jego dni, ale leki w połączeniu z dieta działają
no i prosze zmienić tytuł temat
on juz nie jest łysy - ma śliczny stalowoszary puszek na całym ciałku
skóra jest niestety w nienajlepszym stanie - łupież, i zaczerwienienie ale z tym też sobie poradzimy - czeka go kąpiel w specjalnym preparacie, którego się nie spłukuje

psychicznie powoli 'łapie' równowagę - szczeka, bawi się, gania za psami ...

Posted

raport w sprawie kupy:
dzisaj kolejny dzień kup prawie normalnych
co oznacza, że idzie ku lepszemu - dobre już jest
a zdjęcia ... hmmm
a może innego psa Wam pokażę, co?
bo Serwo zarasta i czekam aż sprawi Wam niespodziankę

Posted

w ramach oczekiwania na dalsze podobizny Serwa pokażę Wam zdjęcia mojej Saby (wziętej oczywiście za pośrednictwem miau)

czyż nie jest śliczna - czarna kicia z jednym białym wąsem
(po przebytym kocim tyfusie i brzydkiej grzybicy)

Posted

łłłłooo matko i znowu mamy okazję zobaczyć superrr "modelkę"- Oliwkę, buziak dla niej od ciotki Toresowej no i głaskanko dla kici oraz całego klanu ciotki Irmy :loveu:

Posted

irma napisał(a):
no tak - jak zdjęć nie ma to nikt się Łysolem nie interesuje :placz:

Śledze wątek od początku i jestem pełna podziwu, za to co robisz dla naszych "przyjaciół mniejszych". Wielkie :modla:dla Ciebie Irmo.
A zdjęcia zawsze mile widziane bo pokazują szczęśliwe "stwory" na Twoich włościach:eviltong:
Pozdrawiam

Posted

Ja też codziennie zaglądam, ale...... nie będę :evil_lol: , bo Irma jest niedobra :shake: i nie chce nam pokazać :mad: ślicznego psiaczka, tylko go chowa dla siebie :placz: i się cieszy, że psiak pięknieje z dnia na dzień.
Buuuuuuuuuu, a my tego nie widzimy.

Danka

Posted

widzisz Irmo , ilu tu "podglądaczy " się ujawnia :evil_lol:
ja też stale tu jestem :lol: i czekam :razz: na te foty razem z innymi , przebierając nogami z niecierpliwości :evil_lol: