Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no dobrze :lol:
ale ja też mam (1 psa, 6 kotów, firmę, rodzinę ...) i codziennie gdzieś w czeluściach forum szukam tego wątku i ... sami widzicie! nic nowego nie ma! :nonono2:

Posted

dzisiaj na spacerze towarzyszyły nam obie suczki oraz Lotnik i Piegus

ku mojemu zaskoczeniu Serwo usiłował podporządkować sobie Lotnika - do bójki nie doszło tylko z powodu mojej interwencji
kły juz były przygotowane, bo Lotnik choć wykastrowany kurdupel to nie chciał sie podporządkować

potem było juz poprawnie, ale cały czas czuwałam

jeszcze jestem chudzielcem

i nóżki się pode mną czasem załamuja

ale jest fajnie - popatrzcie

Posted

ef-ka napisał(a):
no dobrze :lol:
ale ja też mam (1 psa, 6 kotów, firmę, rodzinę ...) i codziennie gdzieś w czeluściach forum szukam tego wątku i ... sami widzicie! nic nowego nie ma! :nonono2:

jak to nie ma nic nowego ....

a te zdjęcia powyżej to co ...

Posted

Irma tak się ciesze ,że Serwuś taki szczęśliwy....nawet mu się agresor właczył,a u mnie taka bida siedziała,nic mu się nie chciało,nawet moją Łajeczką nie był specjalnie zainteresowany....no tylko jedzonko było wciąż ciekawe:eviltong:

Proszę ucałować Serwusia w sam srodek tego pięknego ,wielkiego nochala:loveu:

Posted

Moriaaa
on się 'budzi do życia'
z Lotnikiem to nawet gryżć sie chciał a na Irmę warczał - ciekawe co będzie potem
i nie rozumiem jak to się stało, ze tak go psy w schronie zdominowały bo wyraźnie próbuje przejąć rządy w stadzie - to źle wróży gdyż w stadzie osobnikiem alfa jest Jaskier a ten choć trochę schorowany to jednak da sobie z Serwem radę

Posted

pewnie, że mnie to martwi - bo to wróży problemy, a ja mam dosyć innych
ale prosze nie krakac - czuwam i ucze zwierzaki, żeby żyły w zgodzie - myślę, że poamalutku przyzwyczają się do siebie
gdy wzięłam Lotnika to jaskier rzucał się na niego i koniecznie chciał go przegonić a teraz zdarza im się leżec na wspólnej kanapie albo w jednym legowisku - co prawda trudno mówić o wielkiej miłości ale obaj zaakceptowali, że są z tego samego stada
więc myślę, że Serwo przy swojej ułomności spowodowanej dysplazją troszkę odpuści a reszty ja dopilonuję

Posted

Ale supeer foteczki, Serwuś, (jak i zresztą reszta) sa bombowe.
Moim zdaniem to noramalne zachowanie i nie ma w tym nic dziwnego, do stada dołączył nowy członek i chłopaki muszą ustalić hierarchię, sądze, że to nie uniknione. Ingerować trzeba tylko w przypadku naprawdę poważnej walki, ale zazwyczaj, któryś pies ustępuje, zanim dojdzie do czegoś poważniejszego (czyt. drastycznej walki).

Posted

Irma zdjęcia są przepiękne. Stadko masz niesamowite. Ja jestem od Ciebie uboższa tylko o jednego kota, ale myślę że jest to do nadrobienia bo złazi się na dokarmianie niezłe stadko dzikusów.

Posted

Pozdrawiam Ciebie i stadko. Oby wiecej takich osób na tym nie najlepszym ze światów :loveu: :loveu:

Posted

Irmo, Serwo zupełnie inaczej wygląda, nareszcie jak pies!
Choć ta fryzura... Czy też już ma taką szczecinkę przy głaskaniu?
Gratuluję Ci tego, co z nim zrobiłaś.

Posted

No to ja sobie ulżę.......
Irmo jakie przeogromne jest to Twoje 155cm !!!!!!:loveu: :loveu: :loveu:
I nie tłumacz sie ,ze lubisz itd.....
Jesteś wielka i koniec !!!!!

Posted

kangurek wyglada wyśmienicie i taki jest szczęśliwy. :loveu:

I myśle, że po prostu tzreba pozwolic mu aby sobie po męsku pogadał z Jaskrem. niech chłopaki ustalą na co mogą sobie pozwolić. Takie ustalanie nie wyglada przyjemnie ale jest potrzebne. Mój szakal tak sobie porozmawiał z psem od znajomej z parku. Trwało to moze nawet nie minutę, wygladało okropnie (miałam wrażenie, że jelitka tudziez inne czesci psów udekorują okoliczne drzewka) ale okazało się ze chłopaki byli li i jedynie opluci po wierzchu. Do dziś spokój. Wąchają razem i gdzie jeden lezie tam zaraz musi i drugi, nawet sie o dziewuchy nie leją.