irma Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 jest chudy ale juz powoli przybiera na wadze skóra i zadziwiająco dobrym stanie - nie miał żadnych pchełek nie ma grzybka dwa guzy - chyba tłuszczaki uszy zdrowe, oczy zdrowe sierści nie dało się uratować - to był jeden wielki kołtun złożony z nieprzeliczalnej ilości mniejszych kołtunów - ma odparzenia w miejscach gdzie kołtuny przykleiły się do skóry teraz muszę go 'ocieplić' strzyżenie trwało prawie dwie godziny - przez cały czas trzymałam go za główkę i miziałam a on stał prawie bez ruchu w niemym zachwycie w samochodzie - ideał kaganiec zna - musiał w nim chodzić jest słodziutki i strasznie mi go żal ale nie było wyjścia a teraz dobra karma, witaminy i inne sztuczki a sierść szybko odrośnie pozdrowienia od Łysolka dla cioteczek i wujaszków Quote
Jagienka Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: No przecież on jest BOSKI... :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Zaplułam ekran herbatą... Quote
ef-ka Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 dzięki czemu jest jeszcze bardziej niezwykły! Quote
Faro Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Porównując pierwsze zdjecie w temacie i ostatnie - faktycznie mega metamorfoza:evil_lol: ( a juz myslałam , ze nikt gorzej nie potrafi ostrzyc psa niz to kiedys ja uskuteczniałam na moim nie cierpiacym takich upiekszeń spanielu:diabloti: ). W tym przypadku "jednak nie ma złego co by........" Trzeba wszędzie dostrzegac plusy : teraz mozna dokładnie obejrzec jego skórę, dostrzec i ocenic wszelkie na niej zmiany, a sierść, która wkrótce odrośnie bedzie z pewnościa piękna (tylko juz Irmo zmień może potem zakład fryzjerski ;) ) A tak na poważnie - to niesamowite co zrobiliście dla tego psa . Zwłaszcza Irma przygarniając to psie nieszczęście pod Swój dach !!!:klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Quote
lon_cia Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 śledze ten watek od początku z zapartym tchem.... i jestem pod wrazeniem!!!! ludzie jestescie wspaniali!!!!!! tak krotki czas a juz widac ogromna zmiane!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS: fryzurka extra;) , odrosnie i bedzie super!!!!! Quote
kiwi Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 irma napisał(a):zauważcie, że skarpetki zostały zauwazylam :multi::multi: Moze mu kubraczek na zimne noce sprawic? Ech Serwo... jednym słowem - Wesłe jest zycie staruszka :evil_lol: Quote
saskia Posted April 21, 2006 Author Posted April 21, 2006 ło matko- ja też zaplułam ekran herbatą:lol: Irma, nie wiem, co mam powiedzieć, zadziwiajaca metamorfoza. Chyba przykleję dwa zdjęcia dla porównania w schronisku- to z pierwszego posta i te ostatnie. Tytuł- wystarczy pare dni we własnym domu:eviltong: Quote
Patia Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Sakrpety są boskie , Irmo na zdjeciach widać , że on biega! Trudno uwierzyć , ze jeszcze parę dni temu czołgał sie prawie:shake: Quote
Dorothy Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 ja zjechalam jak zobaczylam tytul, ale jak ujrzalam psa to zwyczajnie z kanapy spadlam, smierdzuszek, hihi, co oni co zrobili.....:evil_lol: Quote
irma Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 odczepcie się ciotki od zakładu fryzjerskiego fryzura dokładnie taka jak zamówiona dwie godziny strzygli i przez kołtuny sie przedzierali uważając na strupki, zeby nie uszkodzić a Serwo Zbój im bąki puszczał grosza za to nie wzięli jescze go na pożegnianie wymiziali a on odżył i widać że mu wyraźnie ulgę sprawiło pozbycie się tego starego wyliniałego futra przestał się drapać no i jak już widzę co na tej skórze to zaczął bliskie spotkania z resztą stada - jutro, a właściwie dzisiaj pobiega z suczkami po ogrodzie i może z Lotnikiem on tak ogólnie to jest zdrowy tylko niedożywiony i osłabiony pomijając oczywiście dysplazję - jak się śpieszy na spacerku i chce gdzieś szybko się przemieścić to kica jak zajączek - strasznie to wzruszające i serce się ściska po jego zachowaniu widać, że był czyims psem - zna smycz i kaganiec, zna kilka komend: siad, do nogi, cicho, leżeć w ogóle to cudna psina choć rzeczywiście osiołka teraz przypomina, ale ... on po prostu ma artystyczną duszę a na łysola się robiąc chciał zaprotestować przeciw warunkom życia w schroniskach Quote
irma Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 kołderkę już dostał (od mojego TZ :crazyeye:) a kubraczek będzie miał jutro Quote
Katcherine Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Dla mnie jest BOSKI Z skarpetkami i polowa pyszczka pod kolor Rewelacja Ja nie wiem- patii MIS tez mnie urzekl- a teraz z tylko gola koncowa ogonka jest uwielbiany przez TZ...ja mam jakis dziwny gust. Quote
irma Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 zobaczycie teraz to już tylko lepiej będzie i to z chwili na chwilę i trzymajcie kciuki, żeby z Jaskrem się dogadali a to mój Jaskierek Quote
paros Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 BOSKI!!!!!:crazyeye: :crazyeye: ALE UBIERZCIE GO, BO NOCE SĄ CHŁODNE I PRZEZIĘBI SIĘ!!!:razz: :razz: Już sobie wyobrażam jaki będzie piękny jak obrośnie!!!! Ale widać, że jest bardzo szczęśliwy - ma swój dom i rodzinę!!:multi: Quote
Faro Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Dla zakładu fryzjerskiego to szczerze mówiąc (bez zartów) nalezy sie "dziekuję" - nie kazdy podjął by sie ostrzyżenia tak sfilcowanej sierści jak domyslam sie miał ten psiurek - toz ona chyba bardziej przypominała wełne zaniedbanej owcy niz psia sierść. A tak pomijając juz wszelkie żarty na temat jego "fryzurki" - spójrzcie w oczy tego psiaka - to jest dopiero PRAWDZIWA METAMORFOZA - w tych oczach widać, ze ten pies odzyskał chęc zycia !!! Quote
Bunia1 Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Zestawienie zdjęć wspaniałe. Pies jest ogromnie przystojny:multi: Quote
Dabrowka Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Bunia1 napisał(a):Pies jest ogromnie przystojny:multi: Osiołek w gustownych podkolanówkach :lol: Serwo wygląda wspaniale - tak, taki łysy :) Widać wspaniałego psa, któremu chce się żyć. No i na pewno lepiej teraz pachnie :cool3: A porównanie tych zdjęć - ze schroniska i po "fryzjerze"... jest po prostu niesamowite. Co z tego, że łysy. Gdyby nie Wy, tego psa po prostu już by nie było... Proszę go pomiziać po nieogolonej łepetynie i klepnąć w łysą łopatkę. Może być prawa... albo lewa, która się pierwsza nawinie ;) Quote
oktawia6 Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 O tu nowa fryzura-wspaniałego Łabędzia! Może póki mu włosy nie odrosną niech śpi w łóżeczku? Może jakaś maść leczniczana strópki ? To prawdziwy zaszyt "mieć" takiego psa, pozdrawiam ludzi, którzy mu uratowali życie i dali tyle szczęścia:klacz: :modla: Quote
Tweety Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 moje średnie dziecko, naszczęście też płci męskiej, wyglądało kiedyś podobnie jak testowali z tatusiem nową maszynke do strzyżenia nabytą po promocyjnej cenie :cool3: . Nasz babiniec, w ilości trzy sztuki - nie licząc dwóch kociczek, przez jakiś czas chodził zapuchnięty od płaczu (ze śmiechu). Ale to mija, moje dziecię szybko na powrót wyprzystojniało a my musiałyśmy wyszukać sobie innego obiektu do śmiechu. A tak na poważnie, wielkie dzięki dla Pani fryzjerki za poświęcenie czasu i pieniędzy. Powinna dostać premię za pracę w szczególnych warunkach, pamiętajmy, że pies nie pachniał fiołkami a strzyzony był przez 2 godziny. Wygląda ... jakby to ująć, żeby mu nie było przykro ....ekstrawagancko, ale może chłopak ma taki styl i nic nam do tego, demokracja jest (Irma nie kupuj mu tylko czapki - baseball'ówki i szalika miejscowego klubu piłkarskiego). No i ponowne podziękowania dla Irmy, że zaopiekowała się nim do końca życia - pies jest szczęśliwy, co widać po oczach, kuper podniósł mu się jakby wyżej, po stracie owłosienia - pewnie było mu też trochę ciężko. Również wielkie dzięki dla wszystkich tych (nie będę wymieniać, bo było ich dużo i nie chciałabym nikogo pominąć), którzy zauważyli tę "kupkę" nieszczęścia w schronie, wyciągnęli go stamtąd, opłukali na ile się pozwolił, zawieżli na miejsce i dla tych co wspierali całą akcję kasą, dobrym słowem itp :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Aaliyah1981 Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 irmo no jestem w szoku zaraz pokaze tacie bo mi od wczoraj marudzi co z Serwo :)teraz tylko czekac jak pieknie siersc odrosnie:multi: Quote
Recommended Posts