Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

romantyk z rozwolnieniem - hihi ha ha ;)

przyjechał dziś do nas nasz psidoktor
obejrzał śmierdziuszka, pokiwał głową i powiedział, że nie tak strasznie źle z psiakiem
kupy pooglądał i stwierdził, że rozwolnienie (nie mylic z biegunką) pewnie mu nie przejdzie jeszcze z miesiąc
dysplazja jak w pysk strzelił - nic z tym zrobic się nie da poza wzmacnianiem nóg
no a sierść - ostrzyżemy - jutro zamawiamy wizytę w salonie fryzjerskim z usuwaniem kołtunów, pcheł i czego się da a przede wszystkim zrobimy z psa jeża, tzn fryzurę na jeżyka takiego ok. 1 cm
dostaliśmy specjalny szampon do wcierania w sierść bez spłukiwania - stosować o ile pamiętam raz na tydzień lub dwa (nie bójcie się mam zappisane)
no i tak jak przewidziałam - witaminy, olej sojowy, siemię lniane mielone, dobra karma kilka razy dziennie w małych porcjach (ha ha hi hi ho ho- pan wet nie widział jak Serwulek pochłania jedzonko)

mały uwielbia szczotkowanie, drapanie i mizianko
ale przy wyczesywaniu grzebieniem popiskuje - chyba coś go pobolewa ale co to dopiero stwierdzę po postrzyżynach, no i może zeskrobiemy coś ze skóry do badania - teraz ma tak gęsty i skołtuniony podszerstek, że nic nie widać

no i chyba już nas troszeczke polubił - merda ogonkiem gdy nas widzi
na razie ciągle siedzi w kojcu ale widac, że chciałby 'na pokoje' - piszczy gdy idę do niego i rozpacza a nawet wyje jak zostaje - smutno ale nie mam innego wyjścia - dopóki nie wiem co z jego skórą nie mogę narażać reszty zwierzaków i Oliwki

a teraz życzymy cioteczkom dobrej nocy

Posted

irma napisał(a):
romantyk z rozwolnieniem - hihi ha ha ;)

przyjechał dziś do nas nasz psidoktor
obejrzał śmierdziuszka, pokiwał głową i powiedział, że nie tak strasznie źle z psiakiem
kupy pooglądał i stwierdził, że rozwolnienie (nie mylic z biegunką) pewnie mu nie przejdzie jeszcze z miesiąc
dysplazja jak w pysk strzelił - nic z tym zrobic się nie da poza wzmacnianiem nóg
no a sierść - ostrzyżemy - jutro zamawiamy wizytę w salonie fryzjerskim z usuwaniem kołtunów, pcheł i czego się da a przede wszystkim zrobimy z psa jeża, tzn fryzurę na jeżyka takiego ok. 1 cm
dostaliśmy specjalny szampon do wcierania w sierść bez spłukiwania - stosować o ile pamiętam raz na tydzień lub dwa (nie bójcie się mam zappisane)
no i tak jak przewidziałam - witaminy, olej sojowy, siemię lniane mielone, dobra karma kilka razy dziennie w małych porcjach (ha ha hi hi ho ho- pan wet nie widział jak Serwulek pochłania jedzonko)

mały uwielbia szczotkowanie, drapanie i mizianko
ale przy wyczesywaniu grzebieniem popiskuje - chyba coś go pobolewa ale co to dopiero stwierdzę po postrzyżynach, no i może zeskrobiemy coś ze skóry do badania - teraz ma tak gęsty i skołtuniony podszerstek, że nic nie widać

no i chyba już nas troszeczke polubił - merda ogonkiem gdy nas widzi
na razie ciągle siedzi w kojcu ale widac, że chciałby 'na pokoje' - piszczy gdy idę do niego i rozpacza a nawet wyje jak zostaje - smutno ale nie mam innego wyjścia - dopóki nie wiem co z jego skórą nie mogę narażać reszty zwierzaków i Oliwki

a teraz życzymy cioteczkom dobrej nocy

no to slicznie dzis go nie poznamy po tych zabiegach upiekszajacych trzymamy kciuki za was :multi: :multi:

ach to nieche bedzie romantyk z rozwolnieniem;) ale juz za jakis czas bedzie tylko romantyk:loveu:

tez mam ten szampon bez splukiwania ale powiem szczerze ,ze cos mojemu jednemu wiekloludowi nie podoba sie ten zabieg pielegnacyjny (ale on nigdy nie lubil byc za czysty):multi:

Posted

dzięki mojej niezastąpionej TORES ( :buzi: ) mamy dzisiaj zamówioną wizytę w salonie piękności - po usłyszeniu historii psa wizyta jest prezentem od właścicielki salonu psiejskiej piękności

nie dość, że bez kolejki to jeszcze za friko - chyba psu zaczyna się LOS odmieniać - a włąściwie to odmienił mu się w chwili gdy go saskia w schronie zauważyła

Cioteczki kochane dla Was wszyskich takie trochę pachnące inaczej buziaki od Serwuszka :buzi:

Posted

Wiesz Irmo, piszesz ze Serwusek cieszy sie na Twój widok. Ja zaczynam tak reagować na Ciebie :roll: ;)

Ale sie piesowi wydarzyło! I będzie wcześniej piekny niz mój Aszot. I tutaj jest mi już wstyd :oops:

Posted

Irmo kocham Cie za to co robisz dla smierdziuszka. Nie pisze wiele bo z Hosia jestesmy poza komputerem, w Polsce, wczoraj miala sterylke, piewsza w moim zyciu wiec mam traume jak cholera, trzese sie ze strachu, Hosia poplakuje... no wiesz. Ale mysle o Was, i bardzo sie ciesze ze psiur taki szczesliwy.
Usciski!!!
D

Posted

Irmo mój bullek tez często miewa biegunki i lekarz przepisał mu Imodium ( nie pamiętam czy jedno m czy dwa Immodium ) - belgijski lek 6 tab. w opakowaniu ok. 15 zł. Taki sam ja zazywalam kiedy mialam problemy jelitowe po naświetlaniach . Po zazyciu jednej tabletki ma sie spokój . Ale jesli są to bieganka częste . Pozdrawiam , podziwiam za szybka akcję i decyzje . Dzieki Wam spokojnie przystapilismy cała rodziną do śniadania świątecznego , a chyba dzięki opowieściom mojego męza przy stole o Smierdziuszku tak malo zarcia poszlo ...:evil_lol:

Posted

rano byłem mix'em Onka
byłem w salonie psiejskiej piękności
obiecali mnie na jeża zrobić ... a co zrobili ....

auuuuuuu
auuuuuuu
auuuuuuu

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: to na pewno ten sam pies??

szeleczki poznają.... nos też....ale reszta???

a propos, te szeleczki to mu teraz zaraz się zsuną:diabloti: :cool3: :eviltong:

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

o mamo!!

co oni ci zrobili :-o:-o

ale on teraz do siebie niepodobny!!

dobrze ze przynajmniej jest argument ze skora oddycha bo naczej...
irma, nie pokazuj mu lustra:razz:

Posted

irmo... jakby ci to powiedzieć :hmmmm: może lepiej... omijaj ten salon piękności... jakoś urodzie on nie służy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ech... dobrze, że uroda naturalna śmierdziuszka broni sie sama, wbrew zapędom tych upiekszaczy :evil_lol:

Posted

No to Smierdzielek zaczyna obrastac sierscia od nowa:lol:
Z pewnoscia ta nowa bedzie pachniala duuuuzo lepiej:)
A swoja droga niezle sie usmialam,Smierdzielku wygladasz przekomicznie:megagrin::megagrin:

Posted

Irma:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Przepadlam. Ta siwa brodka....i skrzyzowanie urody z nagim grzywaczem...Wielkosc XXL
Jak dobrze ze moja mama nie moze go zobaczyc....UFFFFF

Z srewkiem Tworzycie zaskakujaca mieszanke wybuchowa:loveu: :loveu: :loveu:
No niech go Dorothy zobaczy:diabloti:

Posted

cudny pies rodem z niezwykłej bajki;

chociaż w pierwszej chwili, jak mnie zatkało to tylko wydusiłam w śmiechu: o .... osiołek!

swoja droga odważna z Ciebie kobieta :lol: