irma Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 romantyk z rozwolnieniem - hihi ha ha ;) przyjechał dziś do nas nasz psidoktor obejrzał śmierdziuszka, pokiwał głową i powiedział, że nie tak strasznie źle z psiakiem kupy pooglądał i stwierdził, że rozwolnienie (nie mylic z biegunką) pewnie mu nie przejdzie jeszcze z miesiąc dysplazja jak w pysk strzelił - nic z tym zrobic się nie da poza wzmacnianiem nóg no a sierść - ostrzyżemy - jutro zamawiamy wizytę w salonie fryzjerskim z usuwaniem kołtunów, pcheł i czego się da a przede wszystkim zrobimy z psa jeża, tzn fryzurę na jeżyka takiego ok. 1 cm dostaliśmy specjalny szampon do wcierania w sierść bez spłukiwania - stosować o ile pamiętam raz na tydzień lub dwa (nie bójcie się mam zappisane) no i tak jak przewidziałam - witaminy, olej sojowy, siemię lniane mielone, dobra karma kilka razy dziennie w małych porcjach (ha ha hi hi ho ho- pan wet nie widział jak Serwulek pochłania jedzonko) mały uwielbia szczotkowanie, drapanie i mizianko ale przy wyczesywaniu grzebieniem popiskuje - chyba coś go pobolewa ale co to dopiero stwierdzę po postrzyżynach, no i może zeskrobiemy coś ze skóry do badania - teraz ma tak gęsty i skołtuniony podszerstek, że nic nie widać no i chyba już nas troszeczke polubił - merda ogonkiem gdy nas widzi na razie ciągle siedzi w kojcu ale widac, że chciałby 'na pokoje' - piszczy gdy idę do niego i rozpacza a nawet wyje jak zostaje - smutno ale nie mam innego wyjścia - dopóki nie wiem co z jego skórą nie mogę narażać reszty zwierzaków i Oliwki a teraz życzymy cioteczkom dobrej nocy Quote
Aaliyah1981 Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 irma napisał(a):romantyk z rozwolnieniem - hihi ha ha ;) przyjechał dziś do nas nasz psidoktor obejrzał śmierdziuszka, pokiwał głową i powiedział, że nie tak strasznie źle z psiakiem kupy pooglądał i stwierdził, że rozwolnienie (nie mylic z biegunką) pewnie mu nie przejdzie jeszcze z miesiąc dysplazja jak w pysk strzelił - nic z tym zrobic się nie da poza wzmacnianiem nóg no a sierść - ostrzyżemy - jutro zamawiamy wizytę w salonie fryzjerskim z usuwaniem kołtunów, pcheł i czego się da a przede wszystkim zrobimy z psa jeża, tzn fryzurę na jeżyka takiego ok. 1 cm dostaliśmy specjalny szampon do wcierania w sierść bez spłukiwania - stosować o ile pamiętam raz na tydzień lub dwa (nie bójcie się mam zappisane) no i tak jak przewidziałam - witaminy, olej sojowy, siemię lniane mielone, dobra karma kilka razy dziennie w małych porcjach (ha ha hi hi ho ho- pan wet nie widział jak Serwulek pochłania jedzonko) mały uwielbia szczotkowanie, drapanie i mizianko ale przy wyczesywaniu grzebieniem popiskuje - chyba coś go pobolewa ale co to dopiero stwierdzę po postrzyżynach, no i może zeskrobiemy coś ze skóry do badania - teraz ma tak gęsty i skołtuniony podszerstek, że nic nie widać no i chyba już nas troszeczke polubił - merda ogonkiem gdy nas widzi na razie ciągle siedzi w kojcu ale widac, że chciałby 'na pokoje' - piszczy gdy idę do niego i rozpacza a nawet wyje jak zostaje - smutno ale nie mam innego wyjścia - dopóki nie wiem co z jego skórą nie mogę narażać reszty zwierzaków i Oliwki a teraz życzymy cioteczkom dobrej nocy no to slicznie dzis go nie poznamy po tych zabiegach upiekszajacych trzymamy kciuki za was :multi: :multi: ach to nieche bedzie romantyk z rozwolnieniem;) ale juz za jakis czas bedzie tylko romantyk:loveu: tez mam ten szampon bez splukiwania ale powiem szczerze ,ze cos mojemu jednemu wiekloludowi nie podoba sie ten zabieg pielegnacyjny (ale on nigdy nie lubil byc za czysty):multi: Quote
irma Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 dzięki mojej niezastąpionej TORES ( :buzi: ) mamy dzisiaj zamówioną wizytę w salonie piękności - po usłyszeniu historii psa wizyta jest prezentem od właścicielki salonu psiejskiej piękności nie dość, że bez kolejki to jeszcze za friko - chyba psu zaczyna się LOS odmieniać - a włąściwie to odmienił mu się w chwili gdy go saskia w schronie zauważyła Cioteczki kochane dla Was wszyskich takie trochę pachnące inaczej buziaki od Serwuszka :buzi: Quote
Kasie Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Wiesz Irmo, piszesz ze Serwusek cieszy sie na Twój widok. Ja zaczynam tak reagować na Ciebie :roll: ;) Ale sie piesowi wydarzyło! I będzie wcześniej piekny niz mój Aszot. I tutaj jest mi już wstyd :oops: Quote
Igusia Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Olaboga... A potem... Pokażcie go na przemianach, zrobimy konkurs i dostanie medal za 1-sze miejsce!:multi: Quote
Dorothy Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Irmo kocham Cie za to co robisz dla smierdziuszka. Nie pisze wiele bo z Hosia jestesmy poza komputerem, w Polsce, wczoraj miala sterylke, piewsza w moim zyciu wiec mam traume jak cholera, trzese sie ze strachu, Hosia poplakuje... no wiesz. Ale mysle o Was, i bardzo sie ciesze ze psiur taki szczesliwy. Usciski!!! D Quote
Tweety Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 same miłe wieści przy porannej kawie :multi: Quote
Tiger Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 [quote name='Kasie']Wiesz Irmo, piszesz ze Serwusek cieszy sie na Twój widok. Ja zaczynam tak reagować na Ciebie :roll: ;) Ja też.....:oops: Quote
Maupa4 Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 To może można Was -IRMO już przenieść ?? Oczywiście do SZCZĘŚLIWIE ZAKOŃCZONYCH ADOPCJI. Quote
hankag Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Irmo mój bullek tez często miewa biegunki i lekarz przepisał mu Imodium ( nie pamiętam czy jedno m czy dwa Immodium ) - belgijski lek 6 tab. w opakowaniu ok. 15 zł. Taki sam ja zazywalam kiedy mialam problemy jelitowe po naświetlaniach . Po zazyciu jednej tabletki ma sie spokój . Ale jesli są to bieganka częste . Pozdrawiam , podziwiam za szybka akcję i decyzje . Dzieki Wam spokojnie przystapilismy cała rodziną do śniadania świątecznego , a chyba dzięki opowieściom mojego męza przy stole o Smierdziuszku tak malo zarcia poszlo ...:evil_lol: Quote
swan Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 to co , można przenieść do działu - już w nowym domu? Irma? Quote
irma Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 rano byłem mix'em Onka byłem w salonie psiejskiej piękności obiecali mnie na jeża zrobić ... a co zrobili .... auuuuuuu auuuuuuu auuuuuuu Quote
swan Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: to na pewno ten sam pies?? szeleczki poznają.... nos też....ale reszta??? a propos, te szeleczki to mu teraz zaraz się zsuną:diabloti: :cool3: :eviltong: Quote
makulka Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Irma co to,kto to ? Mozna tak na łyso psiaka ogolic nie zaziębi sie bidulek? Quote
kiwi Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: o mamo!! co oni ci zrobili :-o:-o ale on teraz do siebie niepodobny!! dobrze ze przynajmniej jest argument ze skora oddycha bo naczej... irma, nie pokazuj mu lustra:razz: Quote
irma Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 czy mnie ktoś jeszcze kocha albo choć lubi auuuuuuuuuuuu Quote
kasiaprodex Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Irma co to za łysek? gdzie zostawiłas naszego psiaka? Zamieniłas na młodszego a może go podmienili u fryzjera :loveu::loveu::loveu: Quote
da-NUTKA Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 On teraz wygląda jak wielkanocny zajączek :lol: Danka Quote
kiwi Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 hmm... ciekawe co psy czuja w takiej chwili... Quote
Camara Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 irmo... jakby ci to powiedzieć :hmmmm: może lepiej... omijaj ten salon piękności... jakoś urodzie on nie służy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ech... dobrze, że uroda naturalna śmierdziuszka broni sie sama, wbrew zapędom tych upiekszaczy :evil_lol: Quote
Moriaaa Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 No to Smierdzielek zaczyna obrastac sierscia od nowa:lol: Z pewnoscia ta nowa bedzie pachniala duuuuzo lepiej:) A swoja droga niezle sie usmialam,Smierdzielku wygladasz przekomicznie:megagrin::megagrin: Quote
Katcherine Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Irma:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Przepadlam. Ta siwa brodka....i skrzyzowanie urody z nagim grzywaczem...Wielkosc XXL Jak dobrze ze moja mama nie moze go zobaczyc....UFFFFF Z srewkiem Tworzycie zaskakujaca mieszanke wybuchowa:loveu: :loveu: :loveu: No niech go Dorothy zobaczy:diabloti: Quote
ef-ka Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 cudny pies rodem z niezwykłej bajki; chociaż w pierwszej chwili, jak mnie zatkało to tylko wydusiłam w śmiechu: o .... osiołek! swoja droga odważna z Ciebie kobieta :lol: Quote
Recommended Posts