Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Serwo jest cudny!!! Irma, naprawdę cię podziwiam :)
A apetytem się ciesz, póki jest. Bo juz pewnie niedługo Serwo zmieni się we francuskiego, wybrednego pieseczka :cool3:

Acha, i obym była złym prorokiem, ale gumowa rękawica z taką sierścią może sobie nie poradzić ;) Lepsze będzie chyba zgrzebło, takie w kształcie grabek.

Posted

irma napisał(a):
dziewczyny (i chłopaki) pomoc finansowa nie jest psu potrzebna - przynajmniej na razie
więc pieniążki przeznaczcie na inne pieski w potrzebie

Serwo nadal jest pieskiem w potrzebie ale nie jest to potrzeba finansowa - on potrzebuje miłości, ciepła, czasu, cierpliwości (a odda w zamian nadmiar pchełek)

jedzenie ciągle pochłania w ułamku sekundy, żarłocznie jakby nie jadł od tygodni
wet będzie dopiero w czwartek po południu, ale nie dzieje się nic strasznego poza rozwolnieniem, które albo jest albo go nie ma
myślę, że gdy żołądek przyzwyczai się do regularnego dobrego jedzenia to rozwolnienie odejdzie w niepamięć
dzisiaj spróbuję go trochę wyczesać - nabyłam w tym celu specjalną gumową rękawicę do czesania psów - zobaczymy czy sprawi mu to przyjemność

dostaniemy jakies jeszcze fotki extra ??????????:cool3: ja mysle ze za jakis tydzien to juz bedzie taka metamorfoza dzis dalam twoje dane juz:)

Posted

asher napisał(a):
Acha, i obym była złym prorokiem, ale gumowa rękawica z taką sierścią może sobie nie poradzić ;) Lepsze będzie chyba zgrzebło, takie w kształcie grabek.

zgrzebło też mam, ale mnie nie zależy na razie na dokładnym wyczesaniu ja chcę go przyzwyczaić do tej czynności i myślę, że rękawica się sprawdzi - właśnie idę do słodziaka na ostatnie karmienie - dzisiaj tak późńo bo goście byli i teraz sobie poszli

i cały czas powtarzam - żadna moja zasługa w tej przemianie, przynajmniej do tej pory, to dziewczyny go wykąpały i pokazały mu, że życie może byc inne niz w schronie - on powoli wierzy, że świat może być piękny
a efekty mojej opieki pojawią się dopiero za kilka dni

Posted

irma napisał(a):
zgrzebło też mam, ale mnie nie zależy na razie na dokładnym wyczesaniu ja chcę go przyzwyczaić do tej czynności i myślę, że rękawica się sprawdzi - właśnie idę do słodziaka na ostatnie karmienie - dzisiaj tak późńo bo goście byli i teraz sobie poszli

i cały czas powtarzam - żadna moja zasługa w tej przemianie, przynajmniej do tej pory, to dziewczyny go wykąpały i pokazały mu, że życie może byc inne niz w schronie - on powoli wierzy, że świat może być piękny
a efekty mojej opieki pojawią się dopiero za kilka dni

irma taki masaz rekawica musi mu sie spodobac !!!oj on jednak chyba u ciebie tak pieknieje ..mysle ze saam atmosfera duzo tu robi odrazu widac ze az promienieje!!!:loveu:

Posted

no cudo nie pies!!!
na wcześniejszych zdjęciach nie byłow idać co to za zwierz a to jest on-ek!!
ależ ma łapy w fatalnym stanie :shake: krzywica stawy i do tego dysplazja jego poprzedni "własciciel" który nie dopilnował w okresie wzrostu witamin powinien naturalną koleją rzeczy połamać sobie kończyny w skomplikowany sposób czego mu z całego serca życzę z okazji po świętach :diabloti:

moja sąsiadka też ma onka z odzysku i biedak ma taki sam problem z krzywicą jak Serwo - gdyby nie niedobór witamin byłby znacznie wyzszym psem potęznym jak dom - Serwo też mógł taki być!

Mam nadzieję ze jesień życia uda mu się nadzwyczajnie!!
Wszyscy którzy przyczynili sie do cudownej metamorfozy kudłaczka śmierdziaczka dostają ode mnie solidnego soczystego całuska :buzi:

Posted

pies jest straszliwie chudy
ma 'nawracające rozwolnienie'
i pchły - też ma
dzisiaj będzie odpchlanie a jutro przyjeżdza do nas wet - ciekawe co nam powie
suchy szamon juz kupiony ale zostanie użyty dwa dni po odpchleniu - zgodnie z zaleceniem
zastanawiam się czy go nie ostrzyc ale ja nie bardzo potrafię a psi fryzjer musiałby przyjechac do nas do domu - pies raczej nie nadaje się na wyjazdy do fryzjera - poza tym nie wiem czy przyjęliby takiego śmierdziuszka - może któregoś psiego fryzjera namówię na wizytę domową?

dzisiaj go trochę wyczesałam zgrzebłem - stał w niemym zachwycie i ani drgnął
a przy okazji odkryłam, że pisak ma straszliwy łupież - czy ktoś wie co z tym robić ?

Posted

Droga Irmo
Na ten łupież to dobrze działa Nizoral do kapieli:roll:
W jego przypadku polecam Fungidermin w aerozolu lub zasypkę Daktarin z apteki:oops:
To wszystko z wilgoci i ...
Dobrze,że jutro wet go obejży:lol::lol::lol:

Posted

Irmo my go poporstu obcinalysmy nozyczkami miejsce przy miejscu wiem ,ze to nie bylo fachowo wykonane ale gro tych koltunow udalo sie obciac!!!ale skoro jest taki zadowolony z tego czesania to wiesz co teraz mozna wykozystac okres zmiany futerka wiec wlos powinien ladnie wychodzic razem z koltunami

Posted

Jak adoptowałam moją Darmę to przy czesaniu byłam cała przyprószona tyle miała łupieżu. Ale jak sobie poradziłam z wyczesaniem martwego podszerstka (skóra zaczęła oddychać normalnie) i potem ją wykąpałam , łupież sam zniknął. Może warto zacząć od ulżenia skórze...

Posted

Witam,
Irma, nie przejmowałabym się łupieżem. Przez osiem lat nasza śp.Aza ( on-ka) regularnie wyczesywana, hołubiona w każdy możliwy sposób ( czytaj - najlepsza karma, witaminki w razie potrzeby, spanie w ciepełku itp. "szykany") właśnie w okresie linienia ZAWSZE miała łupież ( sypało się z niej równiutko). Myślę, że po zmianie futerka Serwo będzie piękny i przestanie sypać bielą :p .
Dodam jeszcze - jestem pełna podziwu dla Ciebie i innych dogomaniaków, za to, co robicie.
Pozdrawiam
czarok

Posted

chyba mu jednak salon fryzjerski zafunduje - a potem zobaczymy

chłopak nakarmiony, wymiziany - kazałam mu spać ale leży i w gwiazdy patrzy
ciekawe może o czyms sobie marzy

Posted

Witam,
Irmo , wiem, że już wiesz że każdy psiak po zmianie karmy (zwłaszcza po tych co nie dbali) ma biegunkę. Sposób sprawdzony to rosołek niezbyt tłusty z dużą ilością ryżu i jeszcze więcej marchewki.Reszta to czas i głaski :-)
Pozdrawiam serdecznie z podziwem i zazdrością

Posted

medar napisał(a):
Jak to, na co patrzy. Zapewne na Syriusza, czyli psią gwiazdę . A marzy tylko o jednym - zostać i być kochanym na zawsze :lol:

no to pewnie spełnią mu się marzenia