Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasie napisał(a):
No tak, grunt to dobrze wychować :p

od tego zaczynam - obsługa odkurzacza, używanie mopa, zamiatanie

jak już to opanują to przechodzę do nauki rozwieszania i ściagania prania, potem prasowanie

tylko kawę parzą dosyć podle i zawsze narozlewają jak idą z tacą

Posted

irma napisał(a):
od tego zaczynam - obsługa odkurzacza, używanie mopa, zamiatanie

jak już to opanują to przechodzę do nauki rozwieszania i ściagania prania, potem prasowanie

tylko kawę parzą dosyć podle i zawsze narozlewają jak idą z tacą

Aaa, zaczynam rozumieć liczebnosć Twojego stada. Jednym słowem: ekipa wykwalifikowanych pracowników.
I to prawie nieodpłatnie... (koszt jedzenia, opieki medycznej, czas na szkolenie)
Irmo, Ty to się umiesz ustawic! To jest psychologia sukcesu.

Posted

Dzień dobry kochanym dogomaniaczkom i dogomaniakom! Zaliczyłam szkołę przetrwania (ponad miesięczny remont w domu) i nadrabiam zaległości na dogo.
Irmo droga, Ty to masz dobrze! Moja Łaćka umie tylko polować, więc -biedactwo - chce mi przynosić koty, ptaki i ... owady i bardzo się dziwi, że zabraniam jej ścigać te żyjątka. Muszę ją wyszkolić na wykwalifikowaną pomoc domową!
Pogłaskaj swoje zwierzaczki, a szczególnie Serwusia - patyczaka ślicznego, jeśli znajdziesz jakąś wolną chwilę, niezarezerwowaną przez fanów tegoż właśnie Serwulka.

Posted

Irma mojej Ambie na biegunki pomogły zioła Farmatan i Enterożel. Walczyliśmy z nimi ponad trzy miesiące, ale już jest ok. Farmatan to zioła dostępne tylko u wetów. Podaje się je w przeciągłych biegunkach.

Posted

bira
dziękuje, sprawdzę
Serwo nie ma rozwolnienia i wierzę, że tak zostanie ale jakby co to będę pamiętać

a teraz troszeczkę zdjęc chudziaka-mizeroty (tak go Lotnik nazwał)

Posted

:lol: jak widze Lole w objeciach Serwa padam ze smiechu....on ma zawsze pytanie w oczach jak to sie z takim ''malenstwem'' bawic???

a widze ze Serwo z Jaskrem dzentelmensko patrza ciagle w rozne strony?

Posted

[LEFT]no to ja też się ujawnię-od niedawna czytam sobie różne wątki z działu-już w nowym domu-pierwszy jaki przeczytałam \kiedy znalazłam stronę dogomanii\ był wątek Serwa, później doszło kilka innych na które zaglądam systematycznie. Piszę dopiero teraz gdyż jestem z pokolenia tych, którzy w szkole pracowali na kalkulatorach zamiast komputerów. Ale posty już nauczyłam się pisać choć mogą zawierać jeszcze wiele błędów. Irma masz super stadko Ja niestety mam limit: dwa psy i dwa koty, to wszystko na co zgadza się mój TZ.Pozdrowienia dla wszystkich dogomaniaków i innych zwierzomaniaków.

[/LEFT]

Posted

Serwuś coraz ładniejszy.......... i jakie ma ładną czarną zabaweczkę :crazyeye:

Ta malutka jest taka słooooooooodka - co z niej wyrośnie????? Do jakiej rasy jes tpodobna??????

Danka

Posted

O matko, a ja myślalam, że to male czarne to zabawka pluszowa, dopiero jak na kolejnym zdjęciu zobaczylam, że stoi na nóżkach to wiem, że toto jest żywe :loveu:

Posted

toto małe czarne to suczka ok 8-mio tygodniowa pudel średni (oczywiście mix) - ma na imie Lola
sunie ktoś razem z rodzeństwem podrzucił pod schronisko w Sopocie i niejaka brązowa1 wydała mi 'polecenie' zabrania suni i jej siostrzyczki albo jak ktoś woli to złożyła mi 'propozycję nie do odrzucenia' ;)

obie chorowały niestety i siostrzyczka odeszła za TM a mała Lola szuka swojego domku

Posted

Zaraz tam "polecenie"! Zaczelam plakac do sluchawki,rozpaczac i Irma byla gotowa wziac nie 2,nie 3 ale nawet 7 uroczych "Lol".

schron to nie miejsce do odchowywania takich malych szczeniat.Samotnosc,klatka,zero socjalizacji,co wyrosnie z takiego szczeniaka?

A mala jest boska:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Prosze zmienic tytul postu o Serwo,bo to calkiem puchaty owczar,a nie łysek.

Kurtuazyjne zachowania Serwo, Jaskra i Lotnika tez sa piekne:tu sik,tam odwrocenie wzroku.

Posted

[quote name='Zosia4']O matko, a ja myślalam, że to male czarne to zabawka pluszowa, dopiero jak na kolejnym zdjęciu zobaczylam, że stoi na nóżkach to wiem, że toto jest żywe :loveu:

to tak jak ja :evil_lol: wiec już nawet nie bede sie powtarzać - po prostu pluszak a okazało sie , że toto żywe i śliczne :loveu:

Posted

Tweety napisał(a):
Irma a skąd Ty masz takie nowe cudo?:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

jak to skąd ?
oczywiście ze schroniska w Sopocie
brązowa1 kazała mi wyadoptowac, więc wyadoptowałam i mam
aż się boję odbierać telefony od brązowej1 bo nie wiiem co znowu dla mnie szykuje
ale cieszę się, że tam gadów i płazów nie przechowują