Niebieska713 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Sunia jest przepiekna,a te jej spojrzenie...:-o Normalnie mozna sie utopic w jej oczach...;) Quote
toyota Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Dziewczynka zostaje w DT na zawsze :lol: DT nie wytrwał w postanowieniu i się zakochał ;). Jest tak kochana , że sama żałuję , że nie mogłam jej wziąć. Obecnie myślimy nad antykoncepcją , sterylka nie jest na razie możliwa z powodu jej słabej kondycji. Namówię Panią na wizytę u " mojego " weta , chciałabym zapytać go o możliwość podania zastrzyku antykoncepcyjnego. Quote
Niebieska713 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 toyota napisał(a):Dziewczynka zostaje w DT na zawsze :lol: DT nie wytrwał w postanowieniu i się zakochał ;). Jest tak kochana , że sama żałuję , że nie mogłam jej wziąć. Obecnie myślimy nad antykoncepcją , sterylka nie jest na razie możliwa z powodu jej słabej kondycji. Namówię Panią na wizytę u " mojego " weta , chciałbym zapytać go o możliwość podania zastrzyku antykoncepcyjnego. O jakie super wiesci...:multi: :multi: :multi: Quote
toyota Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Dobrze , że się tak stało , zwłaszcza teraz kiedy potrzebna jest pomoc dla psiaków z powodzi :sad: Quote
Isadora7 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='toyota']Dziewczynka zostaje w DT na zawsze :lol: DT nie wytrwał w postanowieniu i się zakochał ;). Jest tak kochana , że sama żałuję , że nie mogłam jej wziąć. Obecnie myślimy nad antykoncepcją , sterylka nie jest na razie możliwa z powodu jej słabej kondycji. Namówię Panią na wizytę u " mojego " weta , chciałabym zapytać go o możliwość podania zastrzyku antykoncepcyjnego.[/QUOTE] No takie wiadomości wśród tego co sie dzieje stawiają na nogi Quote
toyota Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Suczka ma teraz na imię Sara i na pewno nie zabraknie jej w tym domu miłości :lol: Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Trochę mnie ominęło. Cieszę się, że Sara ma dom. Liczymy na zdjęcia i relacje. Quote
toyota Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Cajus JB - suczka zostaje w tym DT , Pani już jej nigdy nikomu nie odda :lol: Zdjęcia są na wcześniejszej stronie - z kotem. Wtedy Sara była jeszcze bardzo wystraszona, bo to były jej pierwsze dni w tym nowym domu. Teraz już jest lepiej . Właściwie nie ma co pisać - ta suczka to ideał. Jej ulubione zajęcie to przytulanie się , jest bardzo posłuszna. Doberman ją zaakceptował i stanowią zgrany duet. Widać , że towarzystwo psa jej służy, jest jakby pewniejsza siebie przy nim. Dzisiaj miała jechać do zaczipowania. Cajus JB będziesz mi tutaj potrzebny do zrobienia banerka :http://www.dogomania.pl/threads/186621-Musz%C4%99-j%C4%85-z%C5%82apa%C4%87-! Najpierw jednak muszę wstawić zdjęcia. Quote
azalia Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Dzisiaj z wątku bezdomnego człowieka,suni i szczeniąt zostałam"nakierowana" na ten wątek.Toyoto,jak znajdziesz czas to zrób proszę aktualne zdjęcie suni i napisz o niej choć troszeczkę,np.czy jest już wysterylizowana i jak się czuje. Quote
toyota Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Skoro są chętni, żeby zobaczyć zdjęcia Sary, to jutro porobię foty :lol:. Co do sterylizacji, to w Grudziądzu jest to koszt 400 zł i mojej znajomej na to nie stać. Sara dostaje niestety antykoncepcję hormonalną (zastrzyk co pół roku). Myślałam, że brat tej znajomej zrobi jej sterylkę za darmo, bo jest weterynarzem i pracuje w przychodni dla zwierząt, obsługuje też schronisko. Okazało się jednak, że jest on jedynie technikiem weterynarii, więc nie ma uprawnień, aby robić zabiegi operacyjne. Mam w planach namówić znajomą na sterylkę i sfinansować większą część kosztów. Znajoma jest osoba skromną, chodzi raczej o to, by ją namówić, aby przyjęła pieniądze na ten cel. Na razie muszę jednak zająć się swoimi 3 znalezionymi suczkami. Wysterylizowałam dopiero jedną jakieś 2 miesiące temu i zapłaciłam 350 zł :roll:, a Tosia waży zaledwie 7 kg. Jeszcze zostały mi 2 dziewczynki. Wszystkie te suczki przygarnęłam w ciągu ostatniego roku. Obecnie mam jeszcze na głowie wyżywienie i zaszczepienie 8 szczeniaków z działki. Oprócz swoich 5 psów i kota :roll:. Quote
azalia Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Dziękuję Toyoto za wieści,nic nie iszesz o samopoczuciu,ale to chyba oznacza,że jest dobrze.Zastrzyki hormonalne podawane ciągle są bardzo szkodliwe,ale Ty o tym wiesz napewno.Trochę mnie dziwi,że ten brat nie poprosi znajomego lekarza wet.żeby zrobił zabieg zadarmo lub taniej,no ale nie znam do końca sytuacji.Gdyby nie ostatnie wydatki(buda Azy 50zł i sterylka aborcyjna suni ze Starachowic 100zł,no i jeszcze na Teriego obiecałam 100zł,no i deklaracje stałe prawie 200zł z opłatami)chętnie bym coś dorzuciła na sterylkę Sary.Póki co jestem bez pracy,ale nie mogę zostawić samego ojca,bo ma kłopoty z pamięcią.Jak będzie u mni finansowo lepiej,za jakiś czas to pomogę,naprawdę warto,szczególnie takiej skromnej,dobrej osobie.To czekamy na zdjęcia.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Ci za to wielkie dobro,kóre ofiarujesz psiakom w potrzebie. Quote
toyota Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Ten brat wet to cichy i skromny człowiek, w życiu by nie poprosił, żeby inny wet zrobił jakąś "robotę" za darmo lub taniej ... Quote
toyota Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Kto wymyśli jakieś imię dla malucha ? Szczeniaczki mieszkają na bezpłatnym tymczasie właśnie w tym domu, który rok temu przygarnął Sarę :). Potrzebują jednak kasy na szczepienia... http://www.dogomania.pl/threads/207073-Chcesz-by%C4%87-chrzestnym-W-ko%C5%84cu-masz-szans%C4%99!Bazar-imienny-na-8-szczyli.Do-14.05-do-22 Quote
toyota Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Kiedyś obiecałam zdjęcia... Są kiepskie, ale lepsze takie niż żadne ;). Były robione latem przy okazji sesji zdjęciowej dla szczeniaków, które były tu w BDT. I Sara też się załapała. Quote
Recommended Posts