Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj mieliśmy ogromną przyjemność poznać Supełka :)

Porównując do pierwszych zdjęć - poprawa jest bardzo duża. Przednie łapki zdecydowanie się prostują. Tylne trochę słabiej, a może taki kontowany będzie. Tyje, ale nadal bardzo chudziutki :( Może na zdjęciach nie widać - z powodu puchatej sierści, ale jak się dotyka to czuć.
Skóra się oczyszcza i sypie, ale futerko jest bardzo miękkie i czyściutkie. Ogonek wygląda jeszcze ale przy dobrej opiece na pewno zarośnie. Kręgosłup jest wygięty co widać na zdjęciach, ale mam nadzieję, że leczenie i dobra opieka i mały będzie pięknym ONkiem.

Mały jest bardzo radosnym psem, odważnym i zrównoważonym jak na takiego malucha.

Przeważnie ;) przybiega na zawołanie lub gwizd (bądź inny sygnał dźwiękowy).

Robi siad, uwielbia się bawić, ale wie kiedy odpuścić - idzie grzecznie na Swoje miejsce i zasypia.

Cały czas obserwuje stado i stara się powielać zachowania "dorosłych".

Jest po prostu super i ma wspaniałą opiekę.

Co do Borysa - faktycznie wstąpiło w niego "ZUO", rozkraczył się na tej swojej kanapie i kąsał wszystkich po kolei, choć czasem mocno się przytulał.

A oto Supełek:

Zaraz coś zrobię:

Zrobię siad:

Już zrobiłem:

Ciągle robię:

No i się narobiłem - idę spać:

Posted

Przepraszam,za offa,ale to prawie psi-siostra ...też owczarek....
przybłąkało się 6 mies szczenie DONa!
Takie cudooo......w schronisku kąsek dla pseudo murowany...;(
"w Ząbkach koło Warszawy przybłąkał się około 6miesięczny owczarek niemiecki sunia. Poszukiwany właściciel lub osoba która zechce przygarnąć psa. "Do jutra jest dt ,potem Paluch " 'właściciela ,ani sladu '
wątek;
http://www.dogomania.pl/threads/1869...Ząbkach/page2
może ktoś jakoś pomoże..?

Posted

Dziękuje serdecznie za zdjęcia i relacje..Supełkowi zrobic zdjecie nie jest prosto,pisałam juz o tym,a jednak Maciek to prawdziwy mistrz.

Mieliśmy koszmarna noc.Mój staruszek Bartek miał atak dusznosci,znowu nastąpił obrzek płuc i przez cała noc krztusił sie,kaszlał,charczał..Na dodatek Supeł pokasływał Bajka równiez..Nie zmrużyłam oka,nerwy mnie zjadały O 5 rano siedziałam juz w pełnym rynsztunku,po spacerach z psami czekajac na godzine otwarcia przychodni.Bartus dostał leki na odwodnienie i sterydy,Supeł i Bajka antybiotyk.Niestety,jest ich sporo i kaszel kenelowy,,krązy,,.Na szczęście ,,młodziez,, szaleje i wogóle nie widac ze cokolwiek im dolega,zaś mój staruszek po raz kolejny uciekł przed kostuchą..Za to ja jestem wykończonaBardzo sie juz martwie o Bartka,ma prawie 15 lat ,chore serce,reumatyzm,źle widzi i zdaje sobie sprawe,ze zbliża sie do TM,ale nie wyobrazam sobie,ze moze go nie byc..:-(

Posted

I przetrwajcie te upały..
My tak narzekaliśmy na deszcz, a teraz ledwo drugi dzień przygrzało, a moje ogony już padnięte...Ech...

Posted

ja podniosę na popołudnie!
jeśli mielibyście jeszcze sprawdzony domek,to zajrzyjcie do tej suni ok.7 mies.szczeniaka Owczarka ;
http://www.dogomania.pl/threads/1870...0#post14831260
i jeśli możecie to ciotki owczarkowe choć odwiedzcie wątek i myślecie o suni,bo na wątku prawie pustki narazie ..;(
Jest to takie cudeńko -sunia owczarek-jeszcze szczeniak ! miała operację łapki ,chyba nie miała jeszcze sterylki i kocha wszystkich ludzi i psy!

Posted

Uff. Przeczytałam od początku do końca. Biedny psinek, oby powrócił jak najszybciej do jako takiego zdrowia. Trzymam kciuki.

Posted

Udało mi sie do jutra wyzebrac od syna bluconnecta,wiec korzystam i pisze słów kilka..
Supełek ma sie dobrze,je ile wlezie,psoci,jest pogodny,weosły i jak to mawiaja,,nie do podrobienia,,Wczoraj wykręcił mi taki numer ,ze ja mało nie dostałam zawału,a reszta ,,świata,,prawie sie posiusiała ze śmiechu..

Otóz pokrótce opowiem..

Moi swatowie z racji posiadania ogródka działkowego postanowili urządzic małego grilla,bo aura w końcu sprzyjała po temu.Zaprosili i mnie.Zatem zapakowałam Supła,Bajke,Bartka i Borysa do auta I pojechałam.Było miło i wesoło,psiaki grzeczne,słowem sielanka.Po jakimś czasie poczułam potrzebe udania sie za potrzebą i ruszyłam w kierunku kibelka.Tu wyjaśnic musze,ze ogródek nie posiada prądu ani kanalizacji,zatem kibelek to tradycyjna,,sławojka,,z desek w kaciku działeczki.Wbrew pozorom jednak,,sławojka,,owa posiada porzadne drzwi wejsciowe,a w środku czyściutkie wymalowane ściany ,schludna deske i pachnacy papier toaletowy..Weszłam zatem pewnie,zamknęłam drzwi i zasiadłam na,,tronie,,Za moment jakoś odruchowo spojrzałam w dół otworu na którym siedziałam i ku swojemu zdumieniu pod soba zobaczyłąm..SUPŁA!!!Leżał sobie spokojnie i jakby nigdy nic gapił sie na moje 4 litery!!Ciotki..Jak ja wyparowałam z tego kibla!Mało nie zapomniałam gatek wciagnac!A z jakim wrzaskiem!Wszyscy sie poderwali bo nikt nie kojarzył co mi sie stało..A Supełek znowu jakby nigdy nic wylazł dziura która wszedł pod kibelek i spokojnie przydreptał..Okazało sie bowiem,ze dla ułatwienia sprzątania,swat nie wybudował ,,sławojki,, z tradycyjnym dołęm,lecz z tyłu pozostawił otwór w deskach przez który wkładał łopate i kazdorazowo uprzątał ,,prezenty,,
Kiedy juz sie,,wydało,, co mnie tak wypłoszyło z kibla,smiechu było i żartów na reszte dnia..

A oto kilka fotek naszego bohatera,robionych przez mojego syna zajmującego sie niejako zawodowo fotografią..Wprawdzie ślubna,ale i inne fotki robi piękne.te akurat robił moim ,dosc kiepskim aparatem,ale przymusze go,aby przysłał mi te które robił swoim,wtedy pokaze.

Dobranoc i pamiętajcie o Supełku..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...