gagata Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 BajkaB napisał(a):Wiesz gagato,ta dyskusja nie ma chyba sensu bo ani Ty mnie nie przekonasz,ani ja Ciebie.Nie widze zadnej swojej winy i nie dopatruje sie zadnej nieczystej gry.Co do faktur to nie musisz mnie pouczac,bo zawsze sie rozliczałam fakturami i nadal mam je na każdy wydatek.Jeśłi chodzi o leki i karme to dostawały je psy,a nie ja bo Twój wpis moze sugerowac ze to mnie utrzymywano.Co do samochodu i komórki to przyznasz chyba ze były na potrzeby działalnosci,a sama wiesz dobrze ze wykonywałam ją w większosci sama. Masz racje,świat sie zmienia,i nasze sprawy zakończyc pora na innym forum i w innej formie. . Masz racje Bajko, nie przekonasz mnie. Jestem daleka od pouczanie Ciebie w jakiejkolwiek formie.Ciesze sie,że masz faktury na wszystko, szkoda tylko,że w naszej ksiegowosci ich nie mają...Oczywiscie,że samochód i komórka były na potrzeby działalności ale tez i opłacane były z pieniedzy fundacji, a to niemałe kwoty wiec mówienie,że zarzad cos Ci zabiera a raczej Twoim psom nie jest w porzadku.., szczególnie,że martwiąc sie o Supełka zupełnie zapomniałas o Nelly-Zorzy, ktorą porzuciłaś u Jamora a rachunek bije...na konto Emira a nie Twoje.. Mysle tez,że faktycznie pora zwrócic watek Supełkowi, mam nadzieję ,że te larwy w płucach wreszcie uda sie wybic...Zreszta czas jest najlepszym weryfikatorem i ludzi i czynów...
gagata Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='BajkaB'](...) Powodem całej tej sprawy jest Supeł i jego finanse.Nieprzypadkowo taka informacja włąśnie tutaj się pojawiła jako pierwsza. Zarząd Fundacji zdecydował o zmianie sposobu rozliczeń i wszystkie-podkreślam-wszystkie Oddziały w kraju zostały pozbawione samodzielnego sposobu rozliczania.Tym samym kontami wszystkich Oddziałów zarządza i dysponuje wyłącznie Zarząd. Na konto Oddziału Sosnowiec darczyńcy przekazywali wpłaty dla Supła,ewentualnie dla innych psów.Na to konto również wpływały pieniądze z bazarków wraz z kosztami przesyłki.Nie majac dostępu do konta nie mogę ani podac kto i ile wpłacił,ani tez nie miałam adresów na które powinnam wysłać książki,które nota bene sama podarowałam na bazarki. Miałam zatem zastrzezenia co do sposobu rozliczania ,zwłaszcza,ze darczyńcy maja prawo wiedziec co się dzieje z ich pieniędzmi. Zarzucono mi,ze zbieram na prywatne konto pieniądze od darczyńców. Otóż oświadczam,ze jest to pomówienie,bowiem nigdy,podkreślam nigdy nie zbierałam na prywatne konto pieniędzy na jakiegokolwiek psa będącego pod opieką Fundacji EMIR. Skoro Zarząd ma takie informacje to bardzo proszę o przedstawienie mi jednego choćby dowodu i choćby jednej wpłaty na jakiegokolwiek psa będącego oficjalnie pod opieka Oddziału. (...).Uważałam,ze będzie w porządku,jak darowizny na rzecz Supła będą wpływały oficjalnie na oficjalne konto,z którego następnie pójdzie dla Supełka pomoc.Chciałam być lojalna,a okazało się ze jestem nierzetelna.. Nigdy niczego nie przywłaszczyłam,a wręcz przeciwnie mase dodałam z własnej kieszeni,czego nie żałuje,bo dawałam zwierzętom Moi Drodzy,na rzecz zwierząt działałam zanim w ogóle usłyszałam o Emirze i na pewno sobie poradze bez Emira.Nie jestem ani pierwsza osoba która tak potraktowano ani ostatnią.. A jeśli coś jeszcze mam wyjaśnic,proszę pytac Ponieważ na wątku bazarkowym Supełka pojawił sie wpis podobnej treści sugerujacy,że wpłaty przeznaczane przez darczyńców na Supełka miałyby trafiac na inne cele statutowe Emira, chciałabym jeszcze wyjasnic jedna sprawę. Otóż Bajko, skoro sugerujesz,że nie jesteś w stanie wywiązać się z zobowiązań, bo odebrano Ci dostęp do konta, może podaj nam tutaj saldo tego konta ...Dodaję,że konto zostało zablokowane dopiero w poniedziałek 31.05.2010 roku. Miło by było, gdybys wykazała jeszcze zaległości płatnicze z lecznic weterynaryjnych i może jakies inne.Oczywiscie ze wskazaniem psa, którego wydatki dotyczyły... Osoby zainteresowane losem Supełka pragne poinformować, że Fundacja Emir nie zamierza w żaden sposób ingerować we wpłaty na tego pieska przekazywane na konta inne niż konto Fundacji, chyba,że ktos czuje się wyprowadzony w pole. Natomiast wpłaty przekazane na konto Fundacji wymagac będą rozliczenia fakturami, o co chyba nie będzie trudno, skoro Supełek jest/był tak bardzo chory. Cytat z BajkiB :" darczyńcy maja prawo wiedziec co się dzieje z ich pieniędzmi." Zgodnie z wielokrotnie wyrażona tu wola BajkiB, przyjmujemy,że od dnia 31.05.2010 tj. od chwili zablokowania konta oddziału Sosnowiec, Supełek jest jej prywatnym psem czy tez psem pozostajacym na jej prywatnym DT.
BajkaB Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Wiesz gagato,tak uparcie o tych fakturach piszesz,ze zaczynam sie zastanawiac czy aby na pewno chcesz ten temat tutaj kontynuowac?..Bo ja akurat mam na wszystko potwierdzenie i na pewno je przedłoze Zarządowi. Miałam coś jeszcze napisac,ale spojrzałam na Twój podpis i stwierdziłam,ze lepiej napisac o Supełku.. A z Supełkiem jade do kliniki,bo zauwazyłam u niego dosć dziwne zachowanie świadczące o zaburzeniach neurologicznych.Supeł juz któryś raz z rzedu zachowuje sie tak,jakby wogóle nie widział stawianej mu przeze mnie miski i wyraźnie nie moze do niej trafic..Zdarzyo sie równiez,ze przez chwilke miał jakby drgawki,a konkretnie ,,rzucał,,głowa.Być moze jest to jeszcze efektem zarobaczenia które u niego było koszmarne,ale najlepiej jednak wypowie sie weterynarz.
Jasza Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Trzymam za maluszka. Niech już wreszcie będzie zupełnie dobrze.
Ewanka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Co słychac u Supełka ... zdjęcia z działki świetne, słodziak pięknieje w oczach :)
Tora&Faro Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Wpłaciłam na podane na wątku konto 2 x po 50 zł (14 i 20 maja)...chciałabym mieć pewność że te pieniądze zostały przenaczone na pomoc Supełkowi....
Edi100 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Supełku, mam nadzieję że to tylko chwilowa niedyspozycja i zaraz zdrówko znów wróci!!!!
manilka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Kochani proszę Was nie wprowadzajcie tu elementów świata polityki :angryy: :mad: :stop: Obrzucaniem się błotem nie ma sensu i nie o to tutaj chodzi :shake: :placz: :???: Nie warto tracic sił i zdrowia na kłótnie, skoro wszyscy mamy jeden cel :errrr: Widac, że Supełek rośnie i zdrowieje w oczach i to jest najważniejsze :loveu: BajeczkoB brawo, to w dużej mierze Twoja zasługa :multi: :klacz: Jako jedna z nieujawnionych wpłacających macie racje chciałabym wiedziec co się dzieje z pieniążkami które przekazuje na malucha, na co są przeznaczane i czy otrzymał je Supełek!!! Gdzie teraz wpłacic pieniążki na jego leczenie :???: Cioteczki pamiętajcie wystarczy chciec, a chciec to móc !!!:thinkerg: Działajmy razem dla dobra Supełka, bo ten maluch już wystaraczjąco dużo przeszedł w swoim krótkim życiu !!! Maluch dalej potrzebuje pomocy i na tym trzeba się skupic :kciuki:
Edi100 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Mam nadzieję, że z Supełkiem dobrze. Czekałam na wieści od BajkaB, bo z tego co zrozumiałam to pojechali do weta:(
BajkaB Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Supełek był dzisiaj w klinice.Miał robione badania mikroskopowe.Na pysiu ma zmiany skórne i doktor podejrzewa nuzyce.. Pierwsze badanie zeskrobin wprawdzie wyszło negatywnie,ale ponoc wcale to nie świadczy o ze choroba nie istnieje.często sie zdarza,ze dopiero za trzecim albo czwartym razem wychodzi nużeniec..Ręce opadaja,co to psie dziecko przeszło.. Jutro napisze obszerniej bo juz opadam z sił..
Edi100 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 BajkaB napisał(a):Supełek był dzisiaj w klinice.Miał robione badania mikroskopowe.Na pysiu ma zmiany skórne i doktor podejrzewa nuzyce.. Pierwsze badanie zeskrobin wprawdzie wyszło negatywnie,ale ponoc wcale to nie świadczy o ze choroba nie istnieje.często sie zdarza,ze dopiero za trzecim albo czwartym razem wychodzi nużeniec..Ręce opadaja,co to psie dziecko przeszło.. Jutro napisze obszerniej bo juz opadam z sił.. Och Supełku:( Tak czekam na wiesci, że choroba poszła precz na zawsze, a tu znów coś:( Odpoczywajcie. Dobranoc
jusstyna85 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Oby jego pech zamienił się w końcu w dozgonne szczęście...
GoniaP Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Ok. 400 zł zebrało się na koncie Oddziału Sosnowiec....
Wisełka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 BajkaB napisał(a):Supełek był dzisiaj w klinice.Miał robione badania mikroskopowe.Na pysiu ma zmiany skórne i doktor podejrzewa nuzyce.. Pierwsze badanie zeskrobin wprawdzie wyszło negatywnie,ale ponoc wcale to nie świadczy o ze choroba nie istnieje.często sie zdarza,ze dopiero za trzecim albo czwartym razem wychodzi nużeniec..Ręce opadaja,co to psie dziecko przeszło.. Jutro napisze obszerniej bo juz opadam z sił.. Biedaczek słodziutki :( BajkaB śpij dobrze, odpocznij troszkę :)
Iv_ Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Nieciekawe wiadomości o małym napisałaś Bajko :shake:, mam nadzieję, że w końcu wyplącze się ze wszelkich przypadłości. Podtuczył się, to będzie silniejszy do walki z choróbskami. Trzymam kciuki Supełku :loveu: a prośba do Pań: nie nadużywajcie słowa "ban" i powstrzymujcie emocje, bo po co potem posty edytować ;)
lilo Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Biedny Supełęk , tyle nieszczęśc na jednego psa spadło , Bajko a jak z jego jedzeniem dalej się obżera po pachy ??
Anashar Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 A ja proszę wszystkich o pohamowanie swoich emocji. Obydwie strony już napisały swoje stanowisko i na tym skończymy tą dyskusję tutaj. To wątek Supełka, a nie spraw między fundacją i jej problemach. Takie rzeczy powinny być załatwiane osobiście, nie przez publiczne forum. Pewych rzeczy wymaga kultura osobista. Ale ja się w te sprawy już wtrącać nie będę. Ostrzegam tylko, żeby nie poruszać więcej tego tematu. Jeżeli ktoś chce potwierdzenie na co poszły wpłacone przez nich pieniądze, niech napiszę do BajkiB. To naprawdę Złota Kobieta, miałem przyjemność poznać ją osobiście i wiem ile dobrego robi dla psów. Wiem też, że skoro pisze, że ma wydatki potwierdzone fakturami to tak jest, więc każdemu zainteresowanemu może dowód pokazać. Chciałbym tylko prosić o informację od kogoś z Emira w sprawie tego co będzie z pieniędzmi zgromadzonymi na leczenie Supełka, po tym jak odebraliście BajceB konto. Nieporozumienie nieporozumieniem, ale jeżeli ludzie wpłacali na konkretnego psa temu konkretnemu psu powinny te fundusze posłużyć. I to da się zrobić, nawet jeżeli zawiesiliście BajkęB. Wg. regulaminu PwP trzeba wkleić dokładne rozliczenie na pierwszej stronie conajmniej raz na tydzień. Nie wiem w tym wypadku kto to rozliczenie wklei, ale takie rozliczenie musi się wkrótce tam znaleźć, bo do tej pory go nie było.
Wisełka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Spokojnie... wiadomo że kłótnie są nie na miejscu. Chcemy tylko wiedzieć czy wpłacona przez dogomaniaków kasa trafiła do rąk Bajki na rzecz Supełka. To wszystko.
Isadora7 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [FONT=Arial]Informujemy ( wyciąg bankowy został zamieszczony), że wpłaty dokonane na Supełka trafiły na konto oddziału w Sosnowcu i zostały w całości wydatkowane przez Bajkę B (b. szefa tego oddziału). Rozliczeń i dokumentacji należy żądać od Bajki B. [/FONT] [FONT=Arial]Osoby potrafiące czytać i myśleć z zamieszczonych oficjalnych dokumentów mogą wyciągnąć samodzielne wnioski! To jest ostatnia informacja, jakiej fundacja Emir udziela w tej żenującej sprawie.[/FONT]
BajkaB Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Dziękuje Anashar za zakończenie tej przepychanki słownej i dobre słowa.Ja juz kilka razy próbowałam zakończyc te dyskusje ale uparcie chciano mi ,,dokopac,, Jedno jest pewne:Podjełam decyzję że wycofuje sie z wszelkiej publicznej działalnosci i nie mam juz nigdy zamiaru być członkiem zadnej organizacji.Jeśłi ktoś bedzie potrzebował mojej pomocy w transporcie,szukał porady czy domów stałych i tymczasowcyh-pomoge.Większośc wie jak mnie znaleźdź Oczywiscie rozliczenie wstawie co do grosza i równiez podam które pieniadze z konta Fundacyjnego na Supełka poszły.Na pewno nie wszystkie zabrałam,bo wiem,ze były wpłaty bazarkowe,do których juz nie miałam dostepu.Nie bardzo sobie radze ze skanowaniem,troche mi to dziwnie wychodzi,ale obiecano mi pomoc po południu,to wieczorem wszystko powstawiam wraz ze zdjeciami Supełka-łobuziaka,Bo nie dosyc ze łobuziak,to jeszcze cycek straszny,Julia wczoraj miałą okazje poznac jego zachowania i moze napisze co wyczynia jak chce ,,do mamusi,, A teraz pozwólcie ze zajme sie innymi sprawami,mi opisywaniem 40 faktur które musze do Fundacji wysłąc..Niestety przyznaje bałaganiarz ze mnie.Nie mam duszy archiwisty ani ksiegowej,ani tez wiedzy w tym zakresie.
Anashar Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Więc teraz do wstawienia rozliczeń prosze wszystkich o wstrzymanie się od komentarzy do czasu ich pojawienia się na wątku. Wtedy wszystko będzie jasne :)
*Gajowa* Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Biedny maluch ! Co powiedział wet odnośnie objawów neurologicznych ?
manilka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 BajkaB napisał(a): A teraz pozwólcie ze zajme sie innymi sprawami,mi opisywaniem 40 faktur które musze do Fundacji wysłąc..Niestety przyznaje bałaganiarz ze mnie.Nie mam duszy archiwisty ani ksiegowej,ani tez wiedzy w tym zakresie. BajkaB najważniejsze, że masz dobre serducho!! Przemiana Supełka mówi sama za siebie :)
lilo Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Super że będą nowe fotki , Supełek zmienia się z dnia na dzień aż trudno uwierzyc jaki piękny z niego pies patrząc na pierwsze zdjęcia
Recommended Posts