Isadora7 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 o rety, nie było mnie trzy dzionki a tu takie niedobre wieści :(:(, maluchu nie daj sie
BajkaB Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Isadora7 napisał(a):o rety, nie było mnie trzy dzionki a tu takie niedobre wieści :(:(, maluchu nie daj sie Wieści niedobre,ale skoro Ciocia Isadorka juz jest to moze zrobić maluszkowi allegro cegiełkowe i zwiększyc jego szanse na leczenie..Ciociu,prosimy..
bela51 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Biedny maluszek.:-( To prosimy Ciocie Isadore o allegro i obiecujemy rozsylac po całym dogo.
yoko100 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 prosze numer konta jednorazowo cos mi sie uda wplacic dla Supelka
mysza 1 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 BajkaB napisał(a):Doszły wpłaty dla Supełka od: Dagmara M-50zł i Małgorzata K-50zł. Serdecznie dziękujemy.. Moze ktoś mogłby podarowac Supełkowi karme Royal Canin Digestive,albo Intestinal..Moze być tez Hills i/d..Zdarza sie,ze taka karma zostaje komuś kiedy piesek jest juz zdrowy..To bardzo drogie karmy,ale dla Supełka konieczne.A ja juz sie martwie czy będzie za co go i leczyc i karmic..To taki świetny psiaczek.. Digestive Low Fat? zamówię w sklepie, może nie ogromny wór, bo za drogi ale coś na początek tylko poproszę o adres do wysyłki na pw.
BajkaB Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 yoko100 napisał(a):prosze numer konta jednorazowo cos mi sie uda wplacic dla Supelka Numer konta jest w pierwszym poście.Bardzo dziękujemy za pomoc,kazdy grosz na wage złota. Dziś Supełek jakby lepszy.Przede wszystkim zrobił w miarę normalna kupe co juz dobrze wrózySporo śpi,bo jest słabiutki,ale kiedy juz stadko wybiega do ogrodu,Supełek biegnie razem z nimi i ,,prześladuje,, wujka Brajla..Widac,ze ma kłopoty z tylnymi łapkami.Najbardziej to widoczne przy siusianiu,przykuca na obu łapkach w taki specyficzny sposób.
mysza 1 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 A może tą zamówię- dla juniorów http://www.kar-ma.pl/royal-canin-royal-canin-veterinary-gastro-intestinal-junior-gij29-canine-nowos-10kg-p-2260.html I ten adresik poproszę ;)
BajkaB Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Wet mówił o Digestive,ale sama nie wiem..Moze jak juz mu sie poprawi to moze jesc karme dla juniora z wszystkimi witaminkami i mikroelemantami..Chyba wielkiej róznicy tam nie ma
bela51 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Napisz, czy jest szansa, że on odrobi te wszystkie zaniedbania i bedzie prawie normalnym psem? Czy ta karłowatośc, to juz wyrok ???
mysza 1 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='mysza 1']A może tą zamówię- dla juniorów http://www.kar-ma.pl/royal-canin-royal-canin-veterinary-gastro-intestinal-junior-gij29-canine-nowos-10kg-p-2260.html I ten adresik poproszę ;) [quote name='BajkaB']Wet mówił o Digestive,ale sama nie wiem..Moze jak juz mu sie poprawi to moze jesc karme dla juniora z wszystkimi witaminkami i mikroelemantami..Chyba wielkiej róznicy tam nie ma Zamówiłam Intestinala dla juniorów, na pewno mu nie zaszkodzi. 10 kg, taki był worek dostępny.
Ajula Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 biedulek malutki :( nawet jakby miał żyć krótko, niech będzie to życie jak najlepsze trzeba koniecznie zbierać pieniądze ja też udam się na żebry, każda złotówka się liczy
Tora&Faro Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Strasznie żal Malucha...oby było już tylko lepiej....
bela51 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Poczytałam sobie na necie o tej karłowatosci i jestem załamana. Może nie jest to trafna diagnoza? Może niech go jeszcze obejrzy inny wet?
Kilche Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Poczytałam sobie na necie o tej karłowatosci i jestem załamana Dokładnie, ja tak samo :( Biedny psiak, finansowo pomóc nie mogę, a tylko podnosić i życzyć zdrowia dla Supełka. Zapisuje.
Evelynkaa Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Kochani skoro Supełek ma 9 miesięcy to przynajmniej przez 3 miesiące powinien jeść karmę junior, a tym bardziej że miał wyrosnął na Onka to tak do 1,5 roku na juniorze powinien być....tym bardziej że dotychczas nie miał żadnych źródeł energii i witamin. Maleństwo kochane :)
BajkaB Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Supełka oglądało 2 weterynarzy i niestety diagnoza co do karłowatości jest raczej przesądzoan.Dopóki jednak nie ma dokładnych badań i wyników nie mozemy powiedzieć nic więcej. Ja mam tylko nadzieję,ze przy dobrej opiece i odkarmieniu maluszek będzie zył jak tylko mozna najdłuzej To piesek który bardzo potrzebuje miłości ,pieszczot i ciepła.jest tak pogodny,tak garnie sie do zycia do zabawy,tak tuli sie do mnie,że az ściska serce. Dzisiaj był juz duzo lepszy,zrobił pierwszą ładną kupke,ma duzy apetyt i chętnie wcina dużą karme.Oczywiście najbardziej podoba mu sie wyzeranie z kociej miski..Dwa razy go na tym złapałam na szczęście od razu,wiec duzo jej nie zdązył jeśc, Niesamowicie jest mądry i bardzo szybko chłonie zwyczaje stadka..Niestety żebranie równiez.. Mama nadzieję,ze zacznie przybierac na wadze..Jutro zrobie jakies nowe fotki,bo dzisiaj miałam bardzo mało czasu.. Dzisiaj wpłynęła dla Supełka darowizna od :www.forum. bassety.net-100zł. Dziękujemy gorąco i nadal nieustannie apelujemy o wsparcie leczenia maluszka
Ajula Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 BajkaB napisał(a): Ja mam tylko nadzieję,ze przy dobrej opiece i odkarmieniu maluszek będzie zył jak tylko mozna najdłuzej To piesek który bardzo potrzebuje miłości ,pieszczot i ciepła.jest tak pogodny,tak garnie sie do zycia do zabawy,tak tuli sie do mnie,że az ściska serce. to smutne :( biedny maluch, pewnie przeszedł piekło, a teraz wreszcie ma kto go przytulić
BajkaB Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Wpłynęła kolejna darowizna od beki-50zł. Serdecznie dziękujemy Przyszła tez karma od mysza1-oooogromne podziękowania i ukłony! Zaraz jade z małym do weta..Mieliśmy wizyte jutro umówiona,ale niestety Supełek wyraźnie czuje sie źłe..jest apatyczny,ma chyba temperature.Boję sie czy sie nie przeziebił,choc staram sie trzymac w cieple.Jednak pogoda jest jaka jest,a chudzina wychodzi na siku.Juz jestem cała podenerwowana. Dziś mały spał ze mna w łózku,pod kołderka i chyba bardzo mu sie podobało.
mysza 1 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Cieszę się, że malutki ma się lepiej:loveu: A karma przyszła ekspresowo, naprawdę.
Recommended Posts