Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BajkaB napisał(a):
Nie zmruzyłam oka,mały cała noc miał biegunke,bez przerwy biegałam z nim na ogród,albo myłam podłoge,bo niestety nie zdązył..Bardzo jest słaby i biedniutki,ale podszczekuje sobie całkiem żwawo.Zaraz sie zbieramy do kliniki.

Ojej, żeby to tylko nie było jakieś parwo :-(
Trzymam kciuki za maluszka.

Posted

Z niepokojem czekam na wieści z wizyty u weta. Jestem też ciekawa, czy psiaczek został odebrany kochającemu właścicielowi w wyniku interwencji, czy został porzucony i biedny maluch musiał sam walczyć o przeżycie :( Ale tego pewnie w schronisku nie wiedzą.

Guest _Kamila
Posted

Jaki czyściutki piękniś! :smile:

Posted

Iv_ napisał(a):
Biedny maluch :shake: trzymam mocno kciuki!

IV raz jeszcze wielkie wielkie dzięki za super bazar dla małego :)

Z takimi Ciotkami maluch nie zginie :)

Posted

Supełek był u weterynarza. Został przebadany . BajkaB napisze dokładnie co i jak .

Tutaj są zdjęcia Supełak w trakcie kąpieli , musiał zostać dokładnie wyszorowany , bo stanowi pożywkę dla wewnętrznych jak i zewnętrznych pasożytów...
Teraz Cioteczki możecie zobaczyć , co się pod tym sfilcowanym futrem kryje ... kosteczki naciągnięte skórą...

Guest _Kamila
Posted

Tora&Faro napisał(a):
O matko jaka chudzinka:shake:...aż się serce ściska...

Ale za to jaki teraz puchaty i pachnący! :loveu:

Posted

chudzinka potrzebuje pomocy wsparcia finansowego edytka pewnie w wolnej chwili ( bo ma ogonów sporo do obskoczenia)

napisze zalecenia weta

po za kąpielą

Posted

Czekam z niecierpliwością na relację z wizyty u weta!

Wesprę maluszka, ale dopiero po wypłacie :(
Na razie w portfelu trochę dno...

Pani Edyto, mam nadzieję, że wielka woda do Was nie doszła i jeszcze chodzicie suchą nogą. U nas już tylko pontonem...

Posted

Wybaczcie prosze ze dopiero teraz pisze,ale przy 9 psach i 2 kotach jest co robic..Do tego częśc z nich choruje,a najbardziej jak wiadomo Supeł
Jak pisałam juz rano cała noc oka nie zmruzyłam,bo Supełek miał silną biegunke.
Przed południem byliśmy u weterynarza.Mały to obraz nędzy i rozpaczy.Wazy 7kg.
Niestety ma koronowiroze.Oprócz tego łupierz i pchełki.Zęby maja wadliwy zgryz,a części zębów nie ma,po prostu nie wyrosła.Według wstępnej oceny w grę wchodzi karłowatośc.Dokładne badania i diagnozy będa w okresie późniejszym,bo na razie najważniejsze jest wyleczenie jelit i zlikwidowanie biegunek.Supeł otrzymał leki:TamoX,Aniprazol i DiaDog..Nalezy tez podawać mu wyłacznie karmę Royal Canin Digestive.Doktor polecił koniecznie wykąpac malca i zakropic przeciw pchłom.
We czwartek następna wizyta.
Niestety ogólne rokowania nie sa budujące.Przy karłowatości nie jest tak,ze piesek po prostu jest mniejszy.Zaburzenia ogólne w rozwoju powoduja ze taki psiak zyje krótko,około 2-3 lat.
Wykłąpałam Supełka..Zdjecia z kąpieli widzieliście..Tragedia.Po prostu bałam sie mocniej go nacisnac bo miałam wrazenie ze zaraz sie cos złamie.Brud jaki z niego spływał nie miał sobie równych,a prosze pamietac,ze maluszka juz Justyna wykąpała..Nie wiem w jakich on przebywał warunkach,ale mam ochote tego kto go tak urządził zapakowac przynajmniej do takich samych.Po kąpieli przez godzine wycinałam mu kołtuny i usuwałam całe połacie sklejonej mazi z uszu.
Po kąpieli malutki zjadł sucha karme i z radościa stwierdzam,ze nabrał werwy.Ozywił sie,bawił,zaczął psocic,duzo poszczekuje i coraz bardziej adaptuje sie ze stadem.
Przed nami bardzo,ale to bardzo długa droga do poprawy stanu zdrowia.Jak powiedział doktor leczenie Supełka dzielimy na 3 etapy.Na razie jesteśmy na pierwszym.
I jak do tej pory dla Supełka wpłynęło 200zł,a wizyta u weta,leki oraz karma to juz 180zł..
Dziękujemy za pomoc i prosimy pamietajcie,ze to dopiero początek leczenia maluszka..A jemu naprawde nalezy sie godnee zycie,choćby nawet nie miało trwac długo..

Posted

Doszły wpłaty dla Supełka od:
Dagmara M-50zł i Małgorzata K-50zł.
Serdecznie dziękujemy..

Moze ktoś mogłby podarowac Supełkowi karme Royal Canin Digestive,albo Intestinal..Moze być tez Hills i/d..Zdarza sie,ze taka karma zostaje komuś kiedy piesek jest juz zdrowy..To bardzo drogie karmy,ale dla Supełka konieczne.A ja juz sie martwie czy będzie za co go i leczyc i karmic..To taki świetny psiaczek..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...