mysza 1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Nie macie tam w Rudzie i okolicach zaufanych ludzi, którzy by go wzięli na DT? Albo domowego hotelu? Kasę zbierzemy, to zwykle nie jest problem.
Kar0la Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 O kurcze jaki biduś. :-( Czekamy na wieści od weta. :roll:
jusstyna85 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Z tego co wiem,to raczej nie znajdzie sie w pobliżu Rudy nic taniego i polecanego...
mala_czarna Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Tutaj jest wolne miejsce, ale trzeba najpierw zadzwonić i zapytać. To zdaje sie Tarnowskie Góry. http://www.dogomania.pl/threads/146779-Hotel-u-Agnieszki/page25
mysza 1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 A gdyby było coś dalej to można liczyć na kogoś w kwestii transportu?
carolinascotties Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 o mamo... jakie on ma wykrzywione lapki... na gwalt potrzebuje witamin i pierwiastkow....
jusstyna85 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 mysza 1 napisał(a):A gdyby było coś dalej to można liczyć na kogoś w kwestii transportu? Mysle,ze tak
TERESA BORCZ Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Zapisuje. Okropnośc a u mnie pełno, aż za pełno. Myśle nad przetasowaniami. Trzeba koniecznie mocno odżywiać, rosołki z warzywami, czerwone mieso i preparat własnej roboty zawierający luksusowy budulec na kości. łapki kurze i kości cielęce gotować na wolnym ogniu, dodając przy końcu gotowania ocet jabłkowy. Idealny budulec a nie tak kosztowny jak gotowe preparaty.dużosera białego na wagę, nie w puszeczkach. Myślę i wracam.
mysza 1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 TERESA BORCZ napisał(a):Zapisuje. Okropnośc a u mnie pełno, aż za pełno. Myśle nad przetasowaniami. Trzeba koniecznie mocno odżywiać, rosołki z warzywami, czerwone mieso i preparat własnej roboty zawierający luksusowy budulec na kości. łapki kurze i kości cielęce gotować na wolnym ogniu, dodając przy końcu gotowania ocet jabłkowy. Idealny budulec a nie tak kosztowny jak gotowe preparaty.dużosera białego na wagę, nie w puszeczkach. Myślę i wracam. Dziękuję. Wszystko to jest do zrobienia ale nie w schronisku :-( szukamy mu DT
beka Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Nie wiadomo ile bedzie kosztowało leczenie, wiec najlepszy byłby dt bezpłatny. A zebrane pieniądze przeznaczyc na leczenie....
bela51 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Wiecie, rozmawiałam z BajkąB. Miałaby dla niego tymczas, ale za karmę i leczenie musielibyście płacic, bo oni nie sa teraz w najlepszej kondycji finansowej. Ale może warto sie zastanowic, na pewno to taniej niz hotel. I blisko.
Ewanka Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Niesamowita bida :( :( :( ... też myslę, że jedynie dobry domowy DT
Justa&Zwierzaki Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Jaka bieda , wątek musi być cały czas u góry :(:(:(
mysza 1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Napiszcie koniecznie co dzisiaj u niego. Myślę, że propozycja Bajki jest dobra, można zrobić allegro cegiełkowe, można zbierać deklaracje. Co Wy na to?
mysza 1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Teraz potrzeba bardzo szybkich decyzji, żeby zabrać go na czas.
beka Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Myślę że to b dobry pomysł, ale Bajka nie moze potem zostac z psem sama....
jusstyna85 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Schroniska na pewno nie stać na to,ale chyba mogliby dać ileś karmy, z tym,że pewnie psiak potrzebowałby lepszej jakości... Myśle jednak,że wspólnymi siłami udałoby się uzbierać na leczenie i dobrą karme.Justyna pewnie zgodziłaby sie na wyciągnięcie go bez problemu.
Justyna_wolontariat Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 juz jestem dopiero teraz wróciłam z schronu nie jest dobrze po wczorajszym odrobaczeniu takie robale wychodziły a biegunka ze szok psiak nie chce wogle jeść suchej karmy chyba nie wie co to jest mięso tak je chętnie Wet jak go dziś zawiozłam to się za głowę złapał jeszcze takie szczeniaka nie widział miał być chyba onkiem ale nie będzie Psiak ma nie z 6-7 ale juz z 9 miesięcy a wygląda jakby z 3 miał waga 7 kg Zmiany skórne po brudzie i pchłach uszy - zapalenie dostał orydermyl do uszu wet zaleca podawac mięso preparaty wapniowo fosforowe z witaminami i czekać dzis dostał zastrzyk AD3E powtarza sie za jakis tydzień 2 Wet mówi, ze jego wzrost jest spowodowany kompletnym niedożywieniem organizm tylko tyle czerpał by przeżyć i nie ma co się ludzić on już za wiele nie urośnie Wykąpalismy go dziś ale nie dałam juz rady lepiej go wyczesać chyba trzeba ogolić zdj z kapieli On tak śmierdział był tak posklejany, ze kapieli nie dało się uniknąć tu juz po kapieli i wyschnięciu w drodze do weta Też uważam, że psiak potrzebuje jak najszybciej DT on oprócz wyzywienia opieki potrzebuje stałego kontaktu z człowiekiem bo jest nieco wycofany boi się, nie ufa człowiekowi teraz jest jeszcze w takim wieku, ze o wiele łatwiej bedzie mu się wszystkiego nauczyć. Jeżeli chodzi o zgodę na DT to jak najbardziej umowę schr podpisze z DT z swej str mogę pomóc w transporcie do 100 km mogę dać karmę dobrej jakosci dla szczeniat choc trzeba go będzie nauczyc ją jeść dziś ugotowaliśmy mu wołowinę dosypałam mu preparat z witaminai fosforem zjadł Co do pieniędzy niestety nie pomogę nie mam nic aukcje cegiełkową jak najbardziej można zrobic pieniadze się przydadzą.
Justyna_wolontariat Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 oprócz krzywicy łap bardzo silnej wet stwierdził też krzywą szczękę wszystko to jak pisałam spowodowane niedożywieniem Psiak jest za słaby na szczepienia a surowicy nie ma izolujemy go w osobnym pomieszczeniu dostał też dziś catosal w zastrzyku Płakac się chce naprawdę to takie wybiedzone stworzonko na człowieka patrzy z takim przerażeniem ale po chwilu mówienia do niego nawet ogonkiem zaczyna merdać
bela51 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Boziu, jaki biedak. Dziewczyny pomyślmy nad jakąś zbiorka dla niego.:-(
sylwija Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Straszne :( Suche tez można mieszać z mięsem np. mielonym, to się szybko nauczy jeść Kto go do takiego stanu doprowadził, to się w głowie nie mieści.. jak już będą ustalenia dot. dt na pewno wspomogę finansowo, bądź karma Oby miał silny organizm..
Kar0la Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Karmę można też polać np. rosołem. Taką namoczoną może by zjadł.
Recommended Posts