Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie macie tam w Rudzie i okolicach zaufanych ludzi, którzy by go wzięli na DT? Albo domowego hotelu? Kasę zbierzemy, to zwykle nie jest problem.

Posted

Zapisuje. Okropnośc a u mnie pełno, aż za pełno. Myśle nad przetasowaniami. Trzeba koniecznie mocno odżywiać, rosołki z warzywami, czerwone mieso i preparat własnej roboty zawierający luksusowy budulec na kości. łapki kurze i kości cielęce gotować na wolnym ogniu, dodając przy końcu gotowania ocet jabłkowy. Idealny budulec a nie tak kosztowny jak gotowe preparaty.dużosera białego na wagę, nie w puszeczkach. Myślę i wracam.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
Zapisuje. Okropnośc a u mnie pełno, aż za pełno. Myśle nad przetasowaniami. Trzeba koniecznie mocno odżywiać, rosołki z warzywami, czerwone mieso i preparat własnej roboty zawierający luksusowy budulec na kości. łapki kurze i kości cielęce gotować na wolnym ogniu, dodając przy końcu gotowania ocet jabłkowy. Idealny budulec a nie tak kosztowny jak gotowe preparaty.dużosera białego na wagę, nie w puszeczkach. Myślę i wracam.

Dziękuję.

Wszystko to jest do zrobienia ale nie w schronisku :-( szukamy mu DT

Posted

Nie wiadomo ile bedzie kosztowało leczenie, wiec najlepszy byłby dt bezpłatny. A zebrane pieniądze przeznaczyc na leczenie....

Posted

Wiecie, rozmawiałam z BajkąB. Miałaby dla niego tymczas, ale za karmę i leczenie musielibyście płacic, bo oni nie sa teraz w najlepszej kondycji finansowej. Ale może warto sie zastanowic, na pewno to taniej niz hotel. I blisko.

Posted

Napiszcie koniecznie co dzisiaj u niego. Myślę, że propozycja Bajki jest dobra, można zrobić allegro cegiełkowe, można zbierać deklaracje. Co Wy na to?

Posted

Schroniska na pewno nie stać na to,ale chyba mogliby dać ileś karmy, z tym,że pewnie psiak potrzebowałby lepszej jakości...

Myśle jednak,że wspólnymi siłami udałoby się uzbierać na leczenie i dobrą karme.Justyna pewnie zgodziłaby sie na wyciągnięcie go bez problemu.

Posted

juz jestem dopiero teraz wróciłam z schronu

nie jest dobrze po wczorajszym odrobaczeniu takie robale wychodziły a biegunka ze szok

psiak nie chce wogle jeść suchej karmy chyba nie wie co to jest mięso tak je chętnie

Wet jak go dziś zawiozłam to się za głowę złapał jeszcze takie szczeniaka nie widział miał być chyba onkiem ale nie będzie Psiak ma nie z 6-7 ale juz z 9 miesięcy a wygląda jakby z 3 miał waga 7 kg

Zmiany skórne po brudzie i pchłach uszy - zapalenie dostał orydermyl do uszu wet zaleca podawac mięso preparaty wapniowo fosforowe z witaminami i czekać dzis dostał zastrzyk AD3E powtarza sie za jakis tydzień 2 Wet mówi, ze jego wzrost jest spowodowany kompletnym niedożywieniem organizm tylko tyle czerpał by przeżyć i nie ma co się ludzić on już za wiele nie urośnie

Wykąpalismy go dziś ale nie dałam juz rady lepiej go wyczesać chyba trzeba ogolić

zdj z kapieli On tak śmierdział był tak posklejany, ze kapieli nie dało się uniknąć

tu juz po kapieli i wyschnięciu w drodze do weta

Też uważam, że psiak potrzebuje jak najszybciej DT on oprócz wyzywienia opieki potrzebuje stałego kontaktu z człowiekiem bo jest nieco wycofany boi się, nie ufa człowiekowi teraz jest jeszcze w takim wieku, ze o wiele łatwiej bedzie mu się wszystkiego nauczyć.

Jeżeli chodzi o zgodę na DT to jak najbardziej umowę schr podpisze z DT z swej str mogę pomóc w transporcie do 100 km mogę dać karmę dobrej jakosci dla szczeniat choc trzeba go będzie nauczyc ją jeść dziś ugotowaliśmy mu wołowinę dosypałam mu preparat z witaminai fosforem zjadł

Co do pieniędzy niestety nie pomogę nie mam nic aukcje cegiełkową jak najbardziej można zrobic pieniadze się przydadzą.

Posted

oprócz krzywicy łap bardzo silnej wet stwierdził też krzywą szczękę wszystko to jak pisałam spowodowane niedożywieniem Psiak jest za słaby na szczepienia a surowicy nie ma izolujemy go w osobnym pomieszczeniu dostał też dziś catosal w zastrzyku Płakac się chce naprawdę to takie wybiedzone stworzonko na człowieka patrzy z takim przerażeniem ale po chwilu mówienia do niego nawet ogonkiem zaczyna merdać

Posted

Straszne :(
Suche tez można mieszać z mięsem np. mielonym, to się szybko nauczy jeść
Kto go do takiego stanu doprowadził, to się w głowie nie mieści..

jak już będą ustalenia dot. dt na pewno wspomogę finansowo, bądź karma
Oby miał silny organizm..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...