Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, czy to powinno byc w tym miejscu. Moja 10 tyg suczka bardzo duzo siusia. W trakcie zabawy - 30 min - załatwiła się 3 razy. Fakt, że dużo pije, ale czy to jest normalne? Z takim sikaniem nie nadążamy wychodzić na dwór. Po powrocie z siusiania za 15 minut mamy nalane w mieszkaniu. Co robić, czy to samo przejdzie?

Posted

Chwalcie gdy załatwi się na dworzu- to wielka duma że szczeniak siusia na dworku- niech będzie pewny że Pańcia się cieszy :)

strajacie się dużo bawić n dworku żeby było jak najwięcej możliwości do chwalenia :)

i starajcie się nie reagować na kałuże na podłodze- ścierka zetrzeć- traktować to jakby nic się nie stało :)

szybciutko nauczy się załatwiać na dworku :)

p.s moja sunia ma 3 lata a dalej zdarza jej się do mnie podbiegać po wysiusianiu się, żeby ją pochwalić :)

Posted

mania.m napisał(a):
Nie wiem, czy to powinno byc w tym miejscu. Moja 10 tyg suczka bardzo duzo siusia. W trakcie zabawy - 30 min - załatwiła się 3 razy. Fakt, że dużo pije, ale czy to jest normalne? Z takim sikaniem nie nadążamy wychodzić na dwór. Po powrocie z siusiania za 15 minut mamy nalane w mieszkaniu. Co robić, czy to samo przejdzie?

Przejdzie - ja też byłam na początku przerażona ilościa - z czasem coraz mniej i mniej sika - teraz wytrzymuje (16 tyg szczeniak) 4 godz w dzien a w nocy 9 godz bez sisuśków. Oczywiście zdarzają się "wypadki";) ale coraz rzadziej.:multi:

Posted

Oczywiście chętnie robi suśki na dworku. Za każdym razem jak wychodzimy to Tajgunia się załatwi. Wszystko ok. Tylko martwi mnie częstotliwość. Dziś liczyłam ile razy zsikała się w ciągu 1 godziny - 4 razy! Czy to nie świadczy o jakiejś chorobie? Wiem, wiem jestem panikara. Po prostu wcześniej jakby mniej sikała.

Posted

Słuchaj jeśli jesteś tak bardzo zaniepokojona - jutro za telefon i zadzwoń do weta. Opowiedz co i jak - jeśli uzna że to podejrzane - pójdziesz na wizytę. Jeśli psinka sika cały czas 4 razy na godzinę to faktycznie jest to trochę dziwne - ja bym zadzwoniła do weta dla świętego spokoju.

Posted

Wszystko ok. Oczywiście, że popędziłam do weta. Tajga po prostu jest już starsza mniej śpi, a więcej się bawi i więcej pije. Dlatego też częściej robi siusiu. Uspokoiłam sie trochę.