Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='BUDRYSEK']Asterko co tam u Was? :)

bardzo przepraszam za problem z bazarkiem, postaram siew szystko jak najszybciej uzupełnić

na kiedy mogłaby byc sterylka?[/QUOTE]

Sterylka musi być jak najszybciej, jak tylko skończy się cieczka. Według mnie to jest teraz 3 tydxień i w czwartek powinien być 21 dzień cieczki. W czasie tej cieczki musiałam wyjechać i psami zajmował się nasz przyjaciel. Ponieważ miał pięć psów do opieki więc nie ma pewności że Asterka nie została pokryta. Jak dotychczas z bazarku wpłynęło 31 zł ( eski i dyo to osoby które wpłaciły)
[B]Sterylka jak najszybciej!!![/B]

Posted

[quote name='jurosia']Sterylka musi być jak najszybciej, jak tylko skończy się cieczka. Według mnie to jest teraz 3 tydxień i w czwartek powinien być 21 dzień cieczki. W czasie tej cieczki musiałam wyjechać i psami zajmował się nasz przyjaciel. Ponieważ miał pięć psów do opieki więc nie ma pewności że Asterka nie została pokryta. Jak dotychczas z bazarku wpłynęło 31 zł ( eski i dyo to osoby które wpłaciły)
[B]Sterylka jak najszybciej!!![/B][/QUOTE]

jutro robimy badanie krwi przed sterylką

Posted

Aster miała dziś pobraną krwe do badania. Rozmawiałam z weterynarzem, był oburzony powiedział że to skandal. Schronisko miało obowiązek wydać psa wysterylizowanego. A swoją drogą czy schronisko, które nadal jest właścicielem suni, nie powinno się poczuć zobowiązane w tej sytuacji. Już nie wiem czy ja mam tam zadzwonić i z nimi porozmawiać:shake:

Posted

kurcze ja sie nie znam,...
BUDRYSEK caly wieczor i noc byla w trasie , rozwozila pieski po dt , pewnie niedlugo sie odezwie
moze zglosimy Asterke do funduszu sterylkowego, to tylko z 50 zł. doplaci sie z bazarkow
tylko czy sa fundusze na koniec roku, dowiem sie , tego nie wiem, bo prosili o potwierdzanie juz zgloszonych suczek...
najgorzej jak schron moze mowic ze byla sterylka jak nie bylo i to tyle lat przeciez Asterka byla w schronie... tragedia

Posted

[quote name='jurosia']Aster miała dziś pobraną krwe do badania. Rozmawiałam z weterynarzem, był oburzony powiedział że to skandal. Schronisko miało obowiązek wydać psa wysterylizowanego. A swoją drogą czy schronisko, które nadal jest właścicielem suni, nie powinno się poczuć zobowiązane w tej sytuacji. Już nie wiem czy ja mam tam zadzwonić i z nimi porozmawiać:shake:[/QUOTE]

schron nie jest juz właścicielem...nie wydaja psów na dt
teoretycznie ja jestem właścicielką...dołożę do zabiegu

to stary schron zawalił na maxa!
była u nich od szczeniaczka i nie zdązyli zrobić sterylki

dziwię się bardzo bo wszystkie zwierzaki były i są kastrowane i sterylizowane

Posted

Aster miała dziś sterylizację. Wszystko się udało, tylko samo wybudzenie z narkozy było dlugie. Sunia dostała kroplówkę na wzmocnienie, jutro rano tez jedziemy na kroplówkę. Teraz bidulka śpi. Jest bardzo osłabiona, ale to kwestia jej zawansowanego wieku. Lekarz jest dobrej myśli, więc my też. Byliśmy z nią na zabiegu całą familią. Mąż z synem wspierali mnie bo strasznie sie bałam,a ja sunię.

Posted

Aster czuje się dziś o wiele lepiej:loveu:. Już jadła, piła i załatwiała się. Była dziś też na kroplówce.
koszty Asterki to jest razem 450 zł
w tym są; badanie krwi 50 zł, sterylizacja 350 zł, leki i kroplówki 50 zł.
rachunek lekarz wystawi, na razie mam zwykłe kp
dochód z bazarków to będzie jakieś 100 zł
od nas ma badania krwi i leki =100 zł, czyli z tego się juz nie rozliczamy ;)
czyli mamy dziurę na 250 zł:roll:

Posted

Budrysek może jeszcze jakiś bazarek książkowy zrobić, bo ksiązki mi najlepiej szły:lol:

p.s.
Te uśmiechnięte ryjki to dlatego że muszę odreagować po nieprzespanej nocy z Aster.
Ona naprawdę się nacierpiała po narkozie, co chwila odpływała trzeba było uważać żeby nie zasnęła i nie poddusiła się, miała dreszcze więc ją okrywaliśmy, ale naszczęście już jest dobrze. Teraz też spi, ale juz takim normalnym zdrowym snem. Lekarz powiedział że nie było ciąży, ale były za to zmiany w macicy i w sumie to dobrze się stało ze została wysterylizowana i to mnie cieszy najbardziej:loveu::loveu::loveu:

Posted

ciesze sie ze jest lepiej, bedzie dobrze :smile:
BUDRYSEK pisalas do f. sterylkowego? -podalam Ci na PW link
a swoja droga to jak ma sterylke zalatwic zwykly ludz, jak to tyle koszuje:roll:

edit

doczytalam o zmianach na macicy, za jednym zamachem usuniete, super!

Posted

dobrze,ze juz po....bidulka :(

ale 450 zł to kosmos

napisałam do f.sterylkowego trzeb aprzesłać tam fakturę...moze część nam sfinansują?

jak masz jakieś książki to robimy bazarek...ja dopiero w styczniu coś dorzuce bo jestem spłukana totalnie
zwierzaki puszcza mnie z torbami!

Posted

ojejku, ale mi jej szkoda...
ale juz bedzie lepiej tylko

edit

BUDRYSEK te 200 zl. mysle,ze bedzie zwrot bo 75% od zapl. sterylki ale nie wiecej niz 250 zl. koszt sterylki nie licza...
cos tak to wyglada ( takze by bylo akurat te brakujace 200 zl)