Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gremlin od dziecka nie miał szczęścia do ludzi.. jako szczenię trafił do białostockiego schroniska skąd został wyadoptowany rodzinie z dziećmi i babcią. Psiak miał mieć super warunki i odpowiedzialnych opiekunów.
Państwo się atarali .. nawet zapewnili psu szkolenie tyle, że po trzech tygodniach szkolenia psiak zaczął być agresywny. Szkolony był metodą "łańcuszkową". Właściciele oddali go na obserwację w kierunku wścieklizny, z której już nie chcieli go odebrać.
I tak Gremlin trafił pod nasze skrzydła.
Jest młodym radosnym psem, nie przejawia agresji, potrzebuje jedynie kochającego właściciela, z którym aktywnie będzie spędzał czas. Gremlin ma obecnie ok.10 miesięcy. Energia go rozpiera. Jest towarzyskim kochanym psem i na dodatek bez wątpienia ślicznym:loveu:
Zobaczcie sami:

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy aby napewno był szoklony ?? aż dziwne to stwierdzenie że po szkoleniu stał sie agresywny ....
z Biełego ... jest Pedzelopka , trzeba by ją tu sprowadzić , może zobaczylaby chłopaczka , myśle ze na tyle ma rozeznanie w typie iż coś mogłaby o nim powiedzieć

Posted

Alicja napisał(a):
Czy aby napewno był szoklony ?? aż dziwne to stwierdzenie że po szkoleniu stał sie agresywny ....
z Biełego ... jest Pedzelopka , trzeba by ją tu sprowadzić , może zobaczylaby chłopaczka , myśle ze na tyle ma rozeznanie w typie iż coś mogłaby o nim powiedzieć

Psiak uczestniczył w szkoleniu 3 tygodnie, właściciele orzekli, że szkolenie nie daje efektu, tyle, że zanim pies do nich trafił był normalnym radosnym dzieciakiem i nie przejawiał cienia agresji. Teraz jest pod naszą opieką i również nie zachowuje się agresywnie. Jest super pogodny tyle, że potrzebuje dużej dawki ruchu, ale to jest normalne.
Wydaje mi się, że właściciele wybrali nieodpowiednią metodę szkolenia i to mogło mieć wpływ na malucha. Mogło też być tak, że się im znudził a agresja była wymyślonym pretekstem do pozbycia się psa.

Posted

Jak dotychczas żadne z wcześniejszych opinii, które kwalifikowały dzieciaczka do uśpienia nie mają potwierdzenia. Gremlin mało, że dogaduje się z psami on wręcz dokazuje z nimi na całego. Ani śladu agrsji w stosunku do ludzi. Żal dzieciacza, on bardzo potrzebuje swojego pana i to takiego lubiącego aktywny tryb życia. Pies jest energiczny, ruchliwy i wymaga odpowiedniego opiekuna, który zapewni mu odpowiednią dawkę "sportu".

Posted

O jest wątek Gremlina! A ja dopiero zobaczyłam. Jaanna czy on jest teraz u Ciebie?
Biedny dzieciaczek. Tak to właśnie jest, że bulowate pieski trafiają zazwyczaj do nieodpowiednich ludzi,a później zostaje im łatka agresora. Czy komuś udało się skontaktować z poprzednimi opiekunami i potwierdzić, że pies na kogoś warknął? Ta sprawa "śmierdzi" na kilometr. SM w święta wielkanocne przywiozła Gremlina aż z Zabłudowa. Przecież to nie jest już ich rejon (nie mówiąc o tym, że ciężko się doprosić ich interwencji w jakiejkolwiek sprawie w mieście)...

Posted

Z Zabłudowa mówisz? A to ciekawe! Gremlin niby jest agresywny, normalnie rzuca się na ludzi! Większej bzdury nie słyszałam. Pies jest po prostu bardzo energiczny i potrzebuje dużo ruchu, nie ma mowy o agresji. Byli właściciele bardzo go skrzywdzili tym osądem, mało tego miał być z tego powodu uśpiony. Pewnie po prostu przerósł ich sportowy charakter psiaka i tyle. Szkoda że trafił do tych ludzi, było na niego masa chętnych, teraz biedak z zepsutą opinią czeka aż ktoś go pokocha.

Posted

Tak słyszałam, że chciał babcie i dziecko zjeść w całości...
Szkoda gadać. Mam tylko nadzieję, że nie zepsuli psa, bo po tym "szkoleniu", to psy bywają przecież agresywne.
Jak on się miewa? Jest u Ciebie? Ma już jakieś ogłoszenia? Ktoś o niego pytał?

Posted

Jest u mojej koleżanki, ja niestety nie mogłam go mieć u siebie (3psy+kot na małym metrażu) nie ma ogloszeń jeśli mogłabym prosić o pomoc w ogłaszaniu to błagam bo ja się już nie wyrabiam :(

Posted

Podaj mi kontakt jaki mam umieszczać w ogłoszeniach, to jutro i w piątek, go trochę poogłaszam. Czy do pupili ktoś go już wrzucał? Fundacja od astów wie o nim prawda?
Częściowo wykorzystam to, co napisałaś w 1 poście, ale jeszcze kilka informacji mi potrzeba. Jaki ma stosunek do psów, kotów, dzieci (chociaż ja bym go do dzieci jednak nie dawała)? Zachowuje czystość w domu? Zresztą napisz co Ci jeszcze przyjdzie do głowy na jego temat.

Posted

joanna83 napisał(a):
Podaj mi kontakt jaki mam umieszczać w ogłoszeniach, to jutro i w piątek, go trochę poogłaszam. Czy do pupili ktoś go już wrzucał? Fundacja od astów wie o nim prawda?
Częściowo wykorzystam to, co napisałaś w 1 poście, ale jeszcze kilka informacji mi potrzeba. Jaki ma stosunek do psów, kotów, dzieci (chociaż ja bym go do dzieci jednak nie dawała)? Zachowuje czystość w domu? Zresztą napisz co Ci jeszcze przyjdzie do głowy na jego temat.

Fundacja Ast nie wie, ale może poproszę o ich o wstawienie go na stronkę, tylko on raczej bardziej w typie bull niż ast. Do pupili na przyszły tydzień, najpierw trzeba bliżej go poznać żeby wiedzieć co mamy do zaoferowania. Stosunek do psów pozytywny, chętnie się z nimi bawi, choć często są to zabawy siłowe, ale nie agresywne. O czystość muszę zapytać. Kotów w domu nie zjada. Ma do czynienia z dziećmi ale takimi podrostkami. Do maluchów bym nie dawała bo bywaja nieprzewidywalne. Potrzebuje aktywnego właściciela, bo lubi i musi mieć dużo ruchu.

Posted

Zrobiłam małemu kilka ogłoszeń:

Allegro
bialystokonline
adopcjapsa.pl
morusek.pl
kramik.pl
ojej.pl
pajeczyna.pl
szerlok.pl
adopcje.org.pl
cwirek.pl
nasipupile.pl
bstok.pl
adopcjapsa.pl
mojpupil.pl
olx.pl

Jaanna musisz tylko aktywować ogłoszenia. Podawałam wszędzie Twój nr i maila.