Cekinka13* Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Ja wczoraj dostałam z allegro ksiązkę Stanleya "Inteligencja psów". Bardzo fajna, polecam :razz:. Lubię jego styl pisania ;) Quote
Coffee&Nera Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Cos wlasnie mi sie o niej nasunelo ostatnio - co w niej dokladnie jest? (pytam poniewaz niechce miec powtorek informacji ktore byly badz sa zawarte w "Tajemnice Psiego Umyslu" czy "Jak rozmawiac z psem") ;) Quote
Cekinka13* Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 O czym? O inteligencji psów :evil_lol: Spis treści: Czy psy myślą, Historia naturalna psów Pierwszy pies Przodkowie psów Wspólna cechy psow i ich kuzynów Prawdziwi przodkowie domowego psa Wpływ udomowienia na psy Dawne poglądy na umyslowość psa Psy a religia Współczesne poglądy na umyslowość psa Mechaniczy pies Konsenkwencja natury etycznej Stanowisko behawiorystów Przywrócenie maszynie duszy Maturalna inteligencja psów Inteligencja ogólna i szczególna Inteligencja złożona Inteligencja językowa psów Produkowany język psów Czy te znaki można rzeczywiście uznać za język Różne formy inteligencji psów Inteligencja adaptacyjna Inteligencja uzytkowa, czyli podatność na szkolenie Inteligencja instynktowna Umyslowość mieszana Psy stróżujące i obronne Psy myśliwskie Psy pasteriskie Psy zaprzęgowe Inne psie specjalności Psy do towarzystwa Test na iloraz inteligencji Inteligencja adatpacyjna różnych ras Czi istnieją dane świadczące o zróżnicowaniu ras Jaki dane można uzyskać dzięki egzaminom z zakresu poszłuszeństwa A co mówią specjaliści? Czynniki osobowości Znaczenie a osobowość Genetyka a osobowość Test osobowości poslusznej Jak stymulować psią inteligencję Doskonalenie osobowości Doskonalenie intelegencji instynktownej Umyslowość psa a satysfakcja własciciela Wady i zalety inteligentnych psów Życie z niezbyt bystrym psem Zmiany inteligencji wraz z wiekiem Uch ;-) Quote
Coffee&Nera Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Czyli tak prawde powiedziawszy totalny ogolnik i kilka dodatkowych fajnych informacji na ten temat - pytalam poniewaz interesuje sie psia psychologia wiec... no chce miec jak najwieksza wiedze ;) Co do ksiazki zastanowie sie - cena jest warta chociazby jak widze w internecie ile ona kosztuje, jednak jakos do niej mi sie az tak predko niepali ;) Mam kilka innych na liscie, ale pozniej pomysle bo... no Ceklinko13* dzieki wielkie za podsuniecie tej ksiazki :) Quote
agaciaaa Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Cekinka13* napisał(a):Ja wczoraj dostałam z allegro ksiązkę Stanleya "Inteligencja psów". Bardzo fajna, polecam :razz:. Lubię jego styl pisania ;) Widziałam ją ostatnio na allegro i miałam zamiar kupić, ale ktoś mnie ubiegł :razz: :evil_lol: Quote
madalenka Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Czyli, tak naprawdę, w ,,Inteligencji" nie ma wiele więcej niż w ,,Tajemnicach"? Quote
Coffee&Nera Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Wrecz mozna powiedziec ze to jest wstep do Tajemnic... Wlasnie dlatego sie zastanawiam ;) Quote
Cekinka13* Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 "Inteligencja" jest doskonałym uzupełnieniem do "Umysłu" :razz: Quote
Coffee&Nera Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 O dopelnienie powiadasz xD? Hmmm nigdzie znalesc niemoge bo bym kupila Quote
agaciaaa Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Z tego co mi wiadomo, to już nie drukują, więc ciężko kupić :razz: Quote
Coffee&Nera Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Moze ktos na Bazarku bedzie wystawial :cool3::razz: Quote
agaciaaa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 A ja nie moge jej upolować :roll: a to już ostatnia Corena której nie mam ;) Quote
Cekinka13* Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 A oprócz Inteligencji i Jak rozmawić z psem to jakie są jeszcze Corena ? :razz: Quote
Coffee&Nera Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Tejmnice Psiego Umysłu czyli najlepsza ksiazka pod sloncem xD Quote
Cekinka13* Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Aaaa, to Corena?? Nawet nie wiedziałam :eviltong: Ale jak Corena to muszę kupić w najbliższym czasie :razz: Quote
Coffee&Nera Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 To jest cos takiego jak rozwiniecie Inteligencji ;) Quote
Cekinka13* Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 No to musi być bardzo ciekawe i połuczające :evil_lol: Quote
Coffee&Nera Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Wiesz mi jest czytane 3 razy przezemnie i wg mnie i tak za malo. Poszukuje nadal ksiazek o psiej psychologi jednak cos nieopowiadaniowego jak "O psie ktory kochał zbyt mocno" a to co przecczytalam juz niestety jest powtarzane... Inteligencja psów mnie ciekawi ale widze nieda sie tak prosto kupic ;) Quote
Coffee&Nera Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Jak widze te stare okladki i te daty jakos dziwnie mi sie widzi to czytanie... ale mozliwe ze nieoceniac ksiazki po okladce to jednak swiete slowa ;) Miejmy nadzieje ze da sie jakos kupic w internecie ;) Quote
agaciaaa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Święte słowa! ;) Ja właśnie skończyłam czytać "Dlaczego..." i mi sie podobała. Chociaż zupełnie inna od "Jak rozmawiać z psem". Quote
Coffee&Nera Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 O i oto chodzi ! Czegos takiego szukam. Kurcze teraz niestety fundusze u mnie marniutkie jednak napewno zapisze ksiazke do tych ktore kupie w najblizszym czasie. Szukam ksiazek tego autora ktore sie poprostu niepowtarzaja z informacjami - tego szukam. Nielubie ksiazek ktore chcoiaz inny autor maja napisane to samo tylko innymi zdaniami, to poprostu bezsensu Quote
agaciaaa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Ale musze Cie zmartwić- tej też już nie wydają :razz: Quote
Recommended Posts