Świerza&Fox Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Ja mam w domu jedną książkę Stanleya Corena, pt>"Jak rozmawiać z psem" i muszę przyznać, ze jak dla mnie rewelacja :) Quote
mmbbaj Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 asher napisał(a):... jedna z osob pisala o tym, jak uspokaja swojego psa ziewajac do niego. cytuje odpowiedz Corena: "(...) jeski zachowujesz sie spokojnie i unikasz patrzenia psu w oczy, czuje sie on mniej zagubiony" a o "calming signals" to ten pan nie slyszal??? :o ziewanie to wlasnie jeden z CS'ow... :roll: dodam, ze ta osoba, ktora ziewala do psa rowniez sie oblizywala. to tez jest CS... Nie czytałam tego wywiadu, ale przeczytałam książkę Corena "Jak rozmawiać z psem" - zapewniam Cię Asher", że pan Coren doskonale zna CS! :D O ironio! sam opisuje przypadek kiedy zastosował właśnie ziewanie jako sygnał uspokajający do zdenerwowanego psa :wink: Każdy rozdział jest poświęcony psiej mowie:ogona,oczu,uszu,postawie itd itd. Książka napisana wg mnie z wielkim znawstwem tematu, gorąco polecam! :D Sądząc jednak po dacie Twojego posta pewnie już przeczytałaś? :wink: PS. dodam jeszcze, że o oblizywaniu w książce też jest :facelick: :biggrina: Quote
JustynaJK Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 jest o oblizywaniu i to całkiem niemało jak przypominam sobie :) Quote
gabryska Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Nie wiem czy taki temat już był, ale zaryzykuje:p jakie czytaliście książki tego autora? Która wydaje się wam najlepsza? Ja czytałam " Tajemnice psiego umysłu " i " Inteligencje psów" a niedawno zamówiłam sobie " Jak rozmawiać z psem", ale jakoś dojść nie może:angryy: pozdrawiem:lol: Quote
Asta Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Ja jestem w trakcie czytania "Jak rozmawiac psem"... Czyta mi sie ja bardzo przyjemne i wiele sie juz dowiedzialam Quote
Elitesse Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 ja tez lubie ksiazki tego pana, sensownie napisane i polykam je w calosci za jednym razem :) Quote
Tośka_m Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Jak rozmawiać z psem" jest moją absolutnie ulubioną psiarską książką. Czytałam ją chyba ze 100 razy, na co wskazuje okładka :lol: Napisana lekkim językiem, ale pełna treści. Miodzio :loveu: Quote
Doda1211 Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 ja narazie mam 2 książki Corena i jedną jeszcze czytam. Podobaja mi się na tyle, że już poluję na następną.... :razz: Quote
gabryska Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 hmm..a możecie podać tytuły jego książek jakie znacie? W Polsce są tylko 3 jego książki? czy o jakiejś nie wiem:cool3: Quote
Doda1211 Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 ja mam 2 1. "Jak rozmawiać z psem" 2. "Dlaczego kochamy psy" a jaka jest ta trzecia? Quote
gabryska Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 No a ja nie słyszałam o " Dlaczego kochamy psy":cool3: ale chyba była kiedyś reklama tej książki w Moim psie..ja mam " Tajmenice umysłu psa", " Inteligencja psów" i " Jak rozmawiać z psem" Quote
bluerat Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 ja mam następujące tytuły, chyba więcej nic nie wyszło Inteligencja psów '97 KiW Dlaczego kochamy psy '2003 Prószyński&s-ka Jak rozmawiać z psem Tajemnice psiego umysłu Galaktyka Quote
Patka Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 ja teakze lubie tego papa moze ktoś ma elektroniczne wersje chętnie sobie odświeże :razz: bo moje wydałam egzemplarze w świat ... Quote
JustynaJK Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 a ja swoje trzymam i nie mam zamiaru się pozbywać Quote
ayshe Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 ja tez bardzo lubie Corena.super ksiazki.fajnie sie czyta i nie wciskaja mi teorii magicznych typu rob tak i tak a pies bedzie geniuszem posluszenstwa:p . Quote
Atena Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Bardzo fajnie sie czyta ksiazki Corena. Mam tylko "Jak rozmawiac z psem", ale chce kupić też reszte jego książek. Tylko trzeba mieć kase ;) Quote
JustynaJK Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 no niestety jak widać wiedza nie jest tania:cool3: Quote
talut Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 ja dzisiaj kupiłam 'Jak rozmawiać z psem' :) na razie jestem na 33 stronie, a już się wciągnęłąm :cool3: Quote
Atena Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Ona bardzo wciaga :D Próbowałam ja jeszcze kilka razy przeczytać, ale nie potrafie czytać ponownie tej samej ksiażki. Teraz kasy przybywa więc zamówie sobie kolejną książke Corena. Chyba "Inteligencja psów" jak znajde ;) Quote
JustynaJK Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Inteligencję należy koniecznie przeczytać:lol: Quote
Arlene Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 A ja od jakiegoś czasu mam zamiar kupić którąś z książek Corena. Po Waszych opiniach jestem jeszcze bardziej przekonana do tego pomysłu :) Tylko mam pytania dotyczące książki "Jak rozmawiać z psem" - kto kupował przez neta, w jakim sklepie i po ile? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Quote
Cathedral Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Ja kupuję zwykle w Merlinie - 28 złotych inne: galaktyka - 29 gandalf - 27,53 plus koszt transportu Quote
Recommended Posts