Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

asher napisał(a):
... jedna z osob pisala o tym, jak uspokaja swojego psa ziewajac do niego. cytuje odpowiedz Corena:
"(...) jeski zachowujesz sie spokojnie i unikasz patrzenia psu w oczy, czuje sie on mniej zagubiony"

a o "calming signals" to ten pan nie slyszal??? :o
ziewanie to wlasnie jeden z CS'ow... :roll:

dodam, ze ta osoba, ktora ziewala do psa rowniez sie oblizywala. to tez jest CS...

Nie czytałam tego wywiadu, ale przeczytałam książkę Corena "Jak rozmawiać z psem" - zapewniam Cię Asher", że pan Coren doskonale zna CS! :D O ironio! sam opisuje przypadek kiedy zastosował właśnie ziewanie jako sygnał uspokajający do zdenerwowanego psa :wink: Każdy rozdział jest poświęcony psiej mowie:ogona,oczu,uszu,postawie itd itd. Książka napisana wg mnie z wielkim znawstwem tematu, gorąco polecam! :D Sądząc jednak po dacie Twojego posta pewnie już przeczytałaś? :wink:

PS. dodam jeszcze, że o oblizywaniu w książce też jest :facelick: :biggrina:

• 7 months later...
Posted

Nie wiem czy taki temat już był, ale zaryzykuje:p jakie czytaliście książki tego autora? Która wydaje się wam najlepsza?
Ja czytałam " Tajemnice psiego umysłu " i " Inteligencje psów" a niedawno zamówiłam sobie " Jak rozmawiać z psem", ale jakoś dojść nie może:angryy:
pozdrawiem:lol:

Posted

Jak rozmawiać z psem" jest moją absolutnie ulubioną psiarską książką. Czytałam ją chyba ze 100 razy, na co wskazuje okładka :lol:
Napisana lekkim językiem, ale pełna treści. Miodzio :loveu:

Posted

No a ja nie słyszałam o " Dlaczego kochamy psy":cool3: ale chyba była kiedyś reklama tej książki w Moim psie..ja mam " Tajmenice umysłu psa", " Inteligencja psów" i " Jak rozmawiać z psem"

Posted

ja mam następujące tytuły, chyba więcej nic nie wyszło
Inteligencja psów '97 KiW
Dlaczego kochamy psy '2003 Prószyński&s-ka
Jak rozmawiać z psem
Tajemnice psiego umysłu Galaktyka

• 1 month later...
Posted

ja tez bardzo lubie Corena.super ksiazki.fajnie sie czyta i nie wciskaja mi teorii magicznych typu rob tak i tak a pies bedzie geniuszem posluszenstwa:p .

• 1 month later...
Posted

Ona bardzo wciaga :D Próbowałam ja jeszcze kilka razy przeczytać, ale nie potrafie czytać ponownie tej samej ksiażki. Teraz kasy przybywa więc zamówie sobie kolejną książke Corena. Chyba "Inteligencja psów" jak znajde ;)

• 1 month later...
Posted

A ja od jakiegoś czasu mam zamiar kupić którąś z książek Corena. Po Waszych opiniach jestem jeszcze bardziej przekonana do tego pomysłu :) Tylko mam pytania dotyczące książki "Jak rozmawiać z psem" - kto kupował przez neta, w jakim sklepie i po ile? Z góry dziękuje za odpowiedzi.