Patka Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 tak ale nie wiem czy Ci sie opłaci wyjdzie na to samo co w empiku :) (bo all koszty przesyłki dolicz) http://www.allegro.pl/search.php?string=jak+rozmawia%C4%87+z+psem Quote
anastacia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='Patka']tak ale nie wiem czy Ci sie opłaci wyjdzie na to samo co w empiku :) (bo all koszty przesyłki dolicz) http://www.allegro.pl/search.php?string=jak+rozmawia%C4%87+z+psem Dziękuję bardzo :Rose: :calus: Ja tyle szukałam i coś nie mogłam znaleźc:mad: Ale skoro w Empiku na to samo wychodzi, to chyba się tam przejdę:evil_lol: Quote
Irviers Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Wczoraj kupilam Jak rozmawiać z psem Corena i oderwac sie nie moge :crazyeye: swietna ksiązka!!! Quote
sylwekw Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 No to się pochwalę, ze tez kupiłem "Jak rozmawiać z psem" Corena i właśnie zacząłem czytać. Wstęp robi nadzieje. Zobaczymy co dalej. Quote
BlackSheWolf Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 ja juz jestem na 163 str jak rozmawiac z psem :D ksiazka super ;) a te tabelki na koncu ksiazki bardzo przydatne :D Quote
Cambel&Megi Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Mnie ksiązki Corena bardzo ciekawią, dopiero zczytam Tajemnice psiego umysłu, ale mam i Jak rozmawiać z psem..Jak dla mnie pisze on ciekawym, przystępnym językiem, wszysstko fajnie tłumaczy. Jak najbardziej polecam :) Quote
Arlene Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Już dawno temu kupiłam "Jak rozmawiać z psem" i "Tajemnice psiego umysłu". Książki na prawdę świetne wg mnie, polecam je wszystkim. Dowiedziałam się z nich wielu ciekawych rzeczy. Są napisane zrozumiałym, a zarazem profesjonalnym językiem. Pan Stanley Coren to zdecydowanie mój ulubiony autor książek na temat psów :) Quote
sylwekw Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 butterfly15 napisał(a):ja juz jestem na 163 str "Jak rozmawiać z psem" A ja właśnie skończyłem lekturę tej książki. Jestem bardzo zadowolony, że ją kupiłem i przeczytałem. Napisana bardzo przystęnym jezykiem. Zwraca uwagę na istotne "elementy psiego języka". Co prawda niektóre z opisywanych zachowań znałem już i nawet potrafiłem dobrze zinterpretować ale teraz zrozumiałem ich podłoże. Na dodatek z wielu opisanych w niej psich "gestów" nawet nie zdawałem sobie sprawy i dopiero teraz udaje mi się je dostrzec. Czy i kiedy nauczę się rozumiec wiele innych gestów - mam nadzieję, ze dzięki tej książce łatwiej będzie to osiągnąć. Żeby jednak nie było za słodko mam też jeden minus ... proporcjonalnie do ilości treści zawartych w całej ksiażce dla mnie troche za dużo było szczegółowych wywodów o badaniach nad "mową" małp i innych tego typu eksperymentach naukowych. Wiem, ze miały one dać podłoze do analizy psiej mowy ale moje subiektywne odczucie - trochę tego za dużo w tej książce. Nie zmienia to jednak faktu, że książke Stanleya Corena "Jak rozmawiać z psem" oceniam bardzo wysoko i każdemu polecam. Quote
psiuroszczura Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 sylwekw napisał(a):A ja właśnie skończyłem lekturę tej książki. Jestem bardzo zadowolony, że ją kupiłem i przeczytałem. Napisana bardzo przystęnym jezykiem. Zwraca uwagę na istotne "elementy psiego języka". Co prawda niektóre z opisywanych zachowań znałem już i nawet potrafiłem dobrze zinterpretować ale teraz zrozumiałem ich podłoże. Na dodatek z wielu opisanych w niej psich "gestów" nawet nie zdawałem sobie sprawy i dopiero teraz udaje mi się je dostrzec. Czy i kiedy nauczę się rozumiec wiele innych gestów - mam nadzieję, ze dzięki tej książce łatwiej będzie to osiągnąć. Żeby jednak nie było za słodko mam też jeden minus ... proporcjonalnie do ilości treści zawartych w całej ksiażce dla mnie troche za dużo było szczegółowych wywodów o badaniach nad "mową" małp i innych tego typu eksperymentach naukowych. Wiem, ze miały one dać podłoze do analizy psiej mowy ale moje subiektywne odczucie - trochę tego za dużo w tej książce. Nie zmienia to jednak faktu, że książke Stanleya Corena "Jak rozmawiać z psem" oceniam bardzo wysoko i każdemu polecam. A ja mam pytanie z innej beczki: jest tam sporo słownictwa specjalistycznego? Mam na myśli to czy jest tam sporo zwrotów, słów, nazewnictwa z zakresu właśnie komend, sztuczek, sportów psich? Pisze pracę filologiczno-kynologiczną, tzn. muszę opisać/zbieram materiały słownictwo/o słownictwie środowiskowym posiadaczy i hodowców psów... :) Quote
sylwekw Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 psiuroszczura napisał(a):A ja mam pytanie z innej beczki: jest tam sporo słownictwa specjalistycznego? Mam na myśli to czy jest tam sporo zwrotów, słów, nazewnictwa z zakresu właśnie komend, sztuczek, sportów psich? Pisze pracę filologiczno-kynologiczną, tzn. muszę opisać/zbieram materiały słownictwo/o słownictwie środowiskowym posiadaczy i hodowców psów... :) Nie - chyba w tym względzie ta książka Ci się nie przyda. Quote
Agnisia =) Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 psiuroszczura napisał(a):Pisze pracę filologiczno-kynologiczną, tzn. muszę opisać/zbieram materiały słownictwo/o słownictwie środowiskowym posiadaczy i hodowców psów... :) Wydaje mi się, że tutaj jest sporo takiego słownictwa http://members.westnet.com.au/b-m/ Tak na marginesie, też fajna książka przepraszam za off Quote
psiuroszczura Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Agnisia =) napisał(a):Wydaje mi się, że tutaj jest sporo takiego słownictwa http://members.westnet.com.au/b-m/ Tak na marginesie, też fajna książka przepraszam za off Przejrzałam i rzeczywiście ciekawa pod kątem słownictwa. :) Dzięki wielkie!!! :D Sorki za offa, aczkolwiek, jakby ktoś wiedział o interesujących pozycjach książkowych (w zakresie słownictwa specjalistycznego), to ja chętnie się zapoznam. :) Pozdrawiam Quote
BlackSheWolf Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 a do mnie dzis przyszla paczka z trzema ksiazkami ktore zamowilam :D a skonczylam czytac Jak rozmawiac z psem :D to teraz zabieram sie do przyslanej ksiazki - tajemnice psiego umyslu :D oprocz nich zamowilam ale innego autora 'Posluszenstwo na co dzien" oraz "Obedience" :) Quote
agaciaaa Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 w poniedziałek ide do Empiku szukać książek Corena! Tak mnie zachęciliście, że musze je przeczytać :) Quote
Cambel&Megi Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 O, a ja na chwilę porzuciłam 'Tajemnice psiego umysłu', i wzięłam się za 'Jak rozmwiać z psem', teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to wspaniała książka ;) I polecam ją każdemu! Quote
Ania012 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Poszukuję książki "Sport z psem" autor Joel Herreros, książka jest mi bardzo potrzebna do pisania pracy inżynierskiej. Jeżeli ktoś ma ją do odsprzedania lub chociaż o pożyczenia będę bardzo wdzięczna. Proszę pomóżcie ponieważ w tradycyjny sposób jest ona nie do dostania.:placz: Quote
agaciaaa Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Kupiłam "Jak rozmawiać z psem" :) "Tajemnic psiego umysłu" niestety nie było- chciałam obie, ale dobra i jedna. Dopiero zaczęłam czytać, ale już mi się podoba:) Quote
BlackSheWolf Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 ja przeczytalam Jak rozmawiac z psem i jestem w polowie Tajemnice psiego umyslu. Jak dla mnie ksiazki super ;) ale fajniejsza jest ta druga:) moim zdaniem oczywiscie ;P Quote
Patka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 ja nadal polecam wam jego starszą książkę inteligencja psów :razz: Quote
shangri_la Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 tylko bardzo cieżko ja dostac :placz: a ja jakis czas temy zakupilam na allegro "dlaczego kochamy psy" tez Corena :p fajna jak zwykle pozdrawiam Quote
agaciaaa Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 shangri_la napisał(a):tylko bardzo cieżko ja dostac :placz: a ja jakis czas temy zakupilam na allegro "dlaczego kochamy psy" tez Corena :p fajna jak zwykle pozdrawiam ja też wypatrzyłam na allegro i kupiłam za całe 9,99 zł :) ale jeszcze nie czytałam. "Inteligencji psów" szukam ale znaleźć nie moge. Quote
Bzikowa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Dawno nikt tu nie pisał a ja akurat chciałam coś powiedzieć. Otóż do tej pory czytalam tylko "Tajemnice psiego umysłu". Strasznie fajna książka, sporo się dowiedziałam. Teraz jestem w trakcie czytania "Jak rozmawiać z psem". Dużo ciekawych uwag, owszem.. Ale jednak często przewija się dominacja i metody Fishera. Quote
Recommended Posts