Daria_13 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Witam. Dzisiaj przeglądając allegro, napotkałam pewne ogłoszenie, które wzbudziło mój niepokój: http://www.allegro.pl/item1029359673_owczarki_niemieckie_dlugo_i_krotkowlose.html#gallery Sami powiedzcie co o tym sądzicie? :shake: Quote
Patyś_ Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Cóż piękne kundlice, ale... Cóż nigdy nie popierałam promowania "Agresywnych" psów. Kupi ktoś taką niezsocjalizowaną sukę i będziemy czytac w gazetach o kolejnym psie bestii... :(( Quote
karola&gacek Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Sprzedawanie i chwalenie się tym, że ON jest agresywny to nic nowego na allegro. Modne są teraz takie alarmy. A to że później taki pies okazuje się naprawde agresywny to inna bajka :shake: (Ja osobiście nie mam którędy wyjść poza osiedle. W co czwartym domku jest agresywny ON...) Quote
Daria_13 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Tylko co z tym zrobić? najlepiej byłoby wykupić psy i sprawdzić jakie są naprawdę, a potem jeśli okazałoby się, że nie jest tak jak było pisane na allegro, to poszukać im nowych domków. Biedne psiaki... i co najgorsze w internecie są szczeniaki tych psiaków do sprzedania, czyli pies agresywny był dopuszczany!!! jakie on cechy może przekazać szczeniakom:shake::angryy:? Quote
engelina_88 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Dla mnie to raczej wygląda jak ostrzeżenie potencjalnego nabywcy niż reklama. Ale sam fakt sprzedawania dorosłych suk jest podejrzany. Quote
Lawinka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Dziwne te ogloszenie,dorosle suki sprzedaje i to jeszcze reklamuje jedna jako agresywna. Nic nie pisze o ich pochodzeniu ani dlaczego je sprzedaje. Quote
Patka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 proszę ile tu naiwności nie widzicie, że suki są w typie i ewidentnie pilnują posesji?? sprzedaje może ponieważ: kończy działalność lub coś na podobę. Uczciwie pisze o agresji psa i chyba lepiej że chce je zbyć a nie usypia lub daje łopatą przez łeb - a juz widziałam takie oszczędności ... Quote
Daria_13 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 No właśnie sprzedaje psy... Kto mu kupi agresywnego, dorosłego psa w typie? nikt, chyba, że człowiek któremu zależy właśnie na psie agresywnym. Tym bardziej jeśli wiedział, że jego pies jest agresywny to po co go dopuszczał? trochę odpowiedzialności. Quote
Patyś_ Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 To nie nienawiść. Mój wujek tez ma psy do pilnowania posesji, ale nie są agresywne. Mimo to spełniają swoje zadania. Pracownikom i rodzinie krzywdy nie robią, ale wiadome, że jak przejdą w ręce nowej osoby, mogą ją zaatakować (chociażby przy misce, albo w sytuacji stresującej). Tym bardziej jeśli będzie to osoba nie mająca pojęcia jak się zachowywać i pracowac z takim psem - i wtedy ,bo pies ugryzł rękę która karmi, dostanie tą "łopatą" przez łeb. Nie ważne, że pies był sprzedawany jako agresywny, żaden właściciel, nie chce dużego psa, który go gryzie. Oczywiście, nie wiemy czy pies znajdzie odpowiedzialny dom i na ile odpowiedzialny będe obecny właściciel, czy poświęci trochę czasu na dobranie właściciela, ale znając polskie tendencje, to tak raczej nie będzie. Sądząc po chociażby samym ogłoszeniu... Tym bardziej , że właśnie informacja o agresywności drugiej suki, razem z jej zdjęciami zniknęły... Quote
Recommended Posts