Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do schroniska trafiły w czwartek, są malutkie radosne, jednak schronisko to nie miejsce dla nich.
Psiaki nie mają tam odpowiedniej opieki, jedzenia, no i każdy z ulicy może wejść i je zabrać. Wyglądają jak małe owczarki więc to łakomy kąsek dla mieszkańców jako psiaki do budy i na łańcuch. Aby znaleźć im odpowiedzialne dobre domki potrzebujemy chwili czasu, tylko nie wiemy czy psiaki dotrwają tego momentu w schronisku, dlatego pilnie szukamy dla nich DT! To ładne szczeniaki więc nie ma problemu, że u kogoś się zasiedzą. Oczywiście dajemy dla nich karmę i pokryjemy koszty weta, tylko by były bezpieczne....

po lewej Bolek, po prawej Lolek ( z dłuższym włosem i bardziej rozbrykany)

Psiaki mają wzdęte brzuszki, akurat opychały się jedzonkiem ale mimo to tak duże wzdęcie na pewno nie jest rzeczą naturalną, pewnie są mocno zarobaczone....

Posted

Te brzuchy ogromne mają.. Matko.. Bidy. U nas dzikie szczenie z pola także nie mogę pomóc.. Cholerka..
Tabletek na robale podać im nie można w tym schronisku? Bidy.

Posted

A ja właśnie jestem w trakcie robienia ogłoszeń.
Może znajdzie się i dom stały.
Maluchy są na:
gumtree.pl
mojpupil.pl
morusek.pl
autogielda.pl
tusprzedaj.pl
adopcje.org
animalpedia.pl
przygarnijzwierzaka.pl
adopcjapsa.pl
pineska.pl
pajeczyna.pl
alegratka.pl
kupsprzedaj.pl
ojej.pl
nasipupile.pl
spacerek.net
drobny.com.pl
przylepa.pl
petworld.pl

Posted

Dzisiaj Kasia przywiozła maluchy do Poznania, do wetki. Zostały wymiziane przez nas - ale przede wszystkim odrobaczone i odpchlone - odrobaczanie będzie jeszcze przez 3 dni.
Lolek, ten z dłuższym włosem (super model) waży 2,7 kg; Bolek - 2,9 kg.
Mają ok. 10 tygodni.
Poza tym, że niczyje, są zdrowe.

Pojechały do domu tymczasowego w Poznaniu, ale na krótko. Pilnie szukamy domów dla maluchów.

Jak maluchy rozlazły się po gabinecie i poczekalni to trudno było porobic jakieś logiczne fotki. Ganiałam z aparatem jak ta durna, a Kaśka pękała ze smiechu. Ogólnie było nieźle.

A teraz sesja foto.

LOLEK

Posted

jeden szczenior dziś chyba pojedzie do domku stałego ale to pewnie supergoga napisze czy pojechał, ja tylko hasło dostałam a ona teraz jeździ i szuka lokalizacji DT od pół godziny :evil_lol:

Posted

Wreszcie znaleźliśmy. Razem z nową opiekunką Lolka, który właśnie pojechał do domku objechaliśmy hektary żeby znaleźć dom. Ale udało się.

Lolek w domu - jego Pańcia zakochała się od wejścia.
Biedny Boluś został sam.

Pilnie szukamy mu domku. Zdjęcia jutro.

Posted

Lolek ma się świetnie, jest grzeczny i nowa Rodzinka bardzo z niego zadowolona.

W czwartek, ponieważ wyjeżdżam, moja córcia i mój TZ zabieraja Bolka na szczepienie a w niedzielę...jego wielki dzień.
Jedzie do nowego domku.
Będzie mieszkał koło Poznania, z kotem i owczarkiem - jako jego kumpel. Owczarek ponoc łagodny i dobrze ułozony. Mam nadzieje, że polubi Bolusia.
Będzie miał wielki teren do zabaw i biegania. Jak dorośnie, zostanie wykastrowany.

A dzisiaj kolejny domek sie po niego zgłosił. Powiedziałam, że jeśli Boluś nie pojedzie w niedzielę - to dam znać.

Trzymać prosze palce mocno.

Posted

Bolus pojechał dzisiaj do nowego domku. Czekam tylko na wieści jak powita go onek rezydent. Dlatego dopiero jak otrzymam potwierdzenie, że ok, będę się cieszyła.
Zeberko - mam nadzieję, że przyjdzie teraz czas na Bolusie - i Twój Bolus też wreszcie pojedzie.

Posted

supergoga napisał(a):
Bolus pojechał dzisiaj do nowego domku. Czekam tylko na wieści jak powita go onek rezydent. Dlatego dopiero jak otrzymam potwierdzenie, że ok, będę się cieszyła.
Zeberko - mam nadzieję, że przyjdzie teraz czas na Bolusie - i Twój Bolus też wreszcie pojedzie.

Nawet nie wiecie jakbym chciała!
Przedstawiałam go tutaj na dogo w przygarne psa,ale niestety jest za duzy,kurde nawet nie znam nikogo kto zechciałby go,szukamy i szukamy i nic