Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Zosia to przepiękna sunieczka, która pojawiła się na terenie budowy łódzkiego centrum handlowego. Dopóki trwały prace budowlane, Zosia przemykała chyłkiem i nie chciała do nikogo podejść.
Teraz, kiedy trwają prace wykończeniowe, kiedy została ochrona i kilku robotników, Zosia zaufała, zamieszkała w budce ochrony, dostaje kanapki do zjedzenia. Od jakiegoś czasu również dokarmiam suńkę. Skubaniutka szybko nauczyła się mnie rozpoznawać i leci z najdalszego końca parkingu, machając ogonkiem.
Dzisiaj dowiedziałam się, że z końcem maja świat Zosi się załamie... Zniknie budka ochrony, znikną robotnicy..

Zosia to średniej wielkości sunieczka, młoda, przepiękna. Ma futro ecru, teraz bardzo zaniedbane, ale po odchuchaniu na pewno będzie przepięknym psem.

Oto Zosia:

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na żywo jest o wiele ładniejsza.

Sama podbiega, daje się głaskać i każe nie przestawać;)

Jest średniego wzrostu, nie sięga kolan.

Boję się, bo jak ochrona i robotnicy sobie pójdą, to mała też gdzieś poleci... Nie wiadomo, kogo spotka na swojej drodze... Jest teraz b. ufna.

Jak nie będzie innego wyjścia, to dostanie budę, żeby miała się gdzie schronić i żarełko, żeby nie chodziła głodna.

Jednak jest tak fajna, że szkoda mi jej straszliwie. Jutro porobię jej ogłoszenia.

Nie mogę naprawdę jej sama przygarnąć. Pacior, 14-letni ON-ek dostałby szału i nie wiadomo, jak sunia reaguje na koty, a tychże też kilka posiadam.

Posted

Byłam dać Zosi jedzonko i pogadałam z panem z ochrony.
Oni tez się martwią, co będzie z Zosią, jak oni będą się zwijać. Chcieli zadzownić do schroniska.
Prosiłam, żeby nie dzwonili bez porozumienia ze mną, przecież widzą, że też psicę dokarmiam, że też jej los lezy mi na serduchu.

Posted

wygląda na to, że odpowiednie zdjęcia i wypielęgnowana sierść zwiększyła by szanse na adopcje. Konieczne jej allegro. Może ją wykąpać i wyczesać do zdjęć?

Posted

Temida napisał(a):
Witaj skarbie na Dogo. Miło Cię tu widzieć. Jak będę mogła Ci w czymś pomóc to pisz, dzwoń. Teraz podrzucamy Zosię na sam szczyt.

Temida, wiesz, ze... (nie widzę ikonki) Raźniej i tutaj jak jesteś:)

Posted

Skarbie musiałaś chyba zaznaczyć opcję, że nie chcesz otrzymywać PW, bo nie można wysłać. Zajrzyj do zakładki Ustawienia, Dalej Zaawansowane Ustawienia i zaznacz Przesyłanie prywatnych wiadomości na włączone. Na dogo to podstawa.
Cieszę się że Zosieńka radosna.

Posted

Temida napisał(a):
Skarbie musiałaś chyba zaznaczyć opcję, że nie chcesz otrzymywać PW, bo nie można wysłać. Zajrzyj do zakładki Ustawienia, Dalej Zaawansowane Ustawienia i zaznacz Przesyłanie prywatnych wiadomości na włączone. Na dogo to podstawa.
Cieszę się że Zosieńka radosna.

Chyba włączyłam:oops::oops:

Zosia została dzisiaj jedzenie od Panów robotników. Kości. Bo psy kości jedzą.:shake::shake:

Zawiozłam jej troszkę Paćkowego jedzonka (wołowinka z warzywami i ryżem). Nie wzięłam aparatu dzisiaj, ale miska aż fruwała w powietrzu:evil_lol:

Pan Robotnik stwierdził dzisiaj, że mam sie nie martwić, bo on Zosię zabierze ze sobą. Na kolejną budowę:shake:
A ja właśnie tym się martwię:-(

Posted

Magda, pomyśłalam sobie tak, a może by tak poprosić Sis o magiczne zdjęcia dla niej? Mogłybyśmy ją u mnie wykąpać i doprowadzić do ładu a potem ciotka pstryknęła by magiczne fotki i na allegro z nią, moze by wypatrzył ten dom

Posted

[quote name='Magija']Magda, pomyśłalam sobie tak, a może by tak poprosić Sis o magiczne zdjęcia dla niej? Mogłybyśmy ją u mnie wykąpać i doprowadzić do ładu a potem ciotka pstryknęła by magiczne fotki i na allegro z nią, moze by wypatrzył ten dom

Poproszę Sis. Ja nie mam jak jej u siebie wykąpać. W firmie niby możliwość jest i dyr wyraził zgodę, ale ona nie ma gdzie wyschnąć.. Gdybyśmy mogłu u Ciebie, to super, bo u mnie Pacior Małą zeżre. Qrczę, to naprawdę fajny i słodki pies.

Temida dzięki za pomoc:iloveyou::iloveyou: I Wam wszystkim też:iloveyou: