Asia_Klero Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Ficek fajnie, ze kupiłes karmę jak nazbieramy na zabieg to mysle, że mozna też nazbierać na kolejne troche karmy w sumie zobowiazalismy suni pomoc. Gdyby nie ty placilibysmy 300zł za hotel wiec chyba możemy pozbierac na karmę;) Narazie na koncie jest ponad 300zł napisze dokladnie wieczorkiem co doszlo:)Pozdrawiam Niunię Quote
Alexandra29 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Indygo ty cholero dobrze wiesz co to jest Penis :-)) Myslę ze nikomu tu nie muszę tłumaczyć o jaki penis mi chodzi, no na pewno nie mojego męża haha Chodzi tu o BYCZE PENISY które mój Shar-pei uwielbia. Jest to naturalne, dobre na ząbki i piesek jest zajęty na jakiś czas. Wystarczy? Quote
ficek Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 W ogole suczka ma dzis w sobie tyle mocy, ze jest to nie do pomyslenia ! cal dzien biega lata nawet na chwilke sie nie chce polozyc :) :D mhihihihi i wie gdzie sa kurczaczki dla niej :P i juz nie potrafie jej odciagnac od drzwi. Ale co za duzo to nie zdrowo prawda, wiec poki co 3x dziennie dostanie karme zmieszana z piersiami z kurczaka ;) lub ryz z piersiami z kurczaka na zmiane, no i poki co jej smakuje, chyba za bardzo :P :) bo prosi o jeszcze ;) Quote
Alexandra29 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ficek jeśli lekarz stwierdził alergie i kazał dawać karmę dla alergików to nie podawaj suni i suchej karmy i jedzenia gotowanego. Albo jedno, albo drugie. Jeśli dajesz dawkę tak jak jest podane to wystarczy. Nic dodatkowego. Sucha karma jest pełnowartościowa. nie mieszaj i na jakiś czas puki nie wykluczy się alergi tylko karma sucha, juz pisałam wczesniej! Nie czytasz postów! Chyba nie chcesz mieć problemów z sunią Quote
ficek Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Doktor powiedzial ze mozna podawac ryz plus kurczaka, ryz plus gotowana rybka, sucha karma przeciwalergiczna, zle sie wyrazilem, mieszam kurczaka z ryzem, sucha karma to sucha karma, nie mieszam, ale zeby nie jadla tego samego, zmieniam co jakas chwile. No i tyle :pp A rybka to nie wiem jaka moze byc to jej nie daje :P Quote
Asia_Klero Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Ficek chodzi o to żeby nie mieszać jedzenia;) Albo suche albo gotowane:) Jak jest suche przeciwalergiczne to nie dawaj nic innego;) Wiadomo, ze czasami paróweczkę na przekupstwo można ale zeby nie mieszac gotowanego z suchym;) i tak nie dzieje się jej nic gorszego niż się działo więc spokojnie ale poprostu dawaj jej albo gotowane albo suche:) kiedyś nie dostawala nic do jedzenia...jakieś syfy co złapała to zjadła jak nie złapała to nie jadła...jest skrajnie wychudzona więc teraz spokojnie trzeba ją przywrócić do normalności:) Quote
Asia_Klero Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Wpłaty: Goldenek2 - 20zł kaczadupka - 15zł kundelkowa skarbonka - 100zł Bjuta - 100zł Monika z Katowic - 50zł Aimez_moi - 15zł marysia55 - 10zł jolanta08 - 30zł Razem:340zł Quote
Czaruś Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ale się cieszę, że Punia/Niunia :) jest u ficka :loveu: Quote
Asia_Klero Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Sandrusiu daj mi znać ile by wyniósł koszt dużego worka karmy przeciwalergicznej gdybys zamawiała ;) Quote
jaanna019 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 ficek kurczak jest często przyczyną uczuleń. Dawaj suni tylko suche, wtedy wyeliminujesz z diety wszystko co może powodować alergię. Quote
ficek Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Dziekuje za rade, ale ona sie wybredna zrobila, no ale miske ma pelna boscha :) i czasem podjada, ale nie jest juz takim lakomczuchem jak na poczatku :) i nawet da sobie pogrzebac w misce (zeby schowac antybiotyki) bo tak samych nie chce jesc :) :P uszka juz wyczyszczone oczka zakroplone po ,,spacerku´´ siusiu zrobila, ale nie chciala isc nigdzie dalej niz poza ogrodek, chyba nie lubi deszczu, kurcze i juz nie moge sie doczekac az ja wykapie mhihihihi ^^ bo ,,pachnie´´ wykwitnie mhihihihihihihihih ;) a tak spi ! I chrapie jak stary niemiecki czolg :D ps. Ma juz nowe szeleczki, pan polecil mi z jakiegos materialu co zaczyna sie na ,,j´´ nie pamietam dokladnie nazwy materialu :) w kazdym badz razie, lubi w nich chodzic ^^ Quote
rekus Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Jaannai ma jak zwykle racje :), Ficku słuchaj. Olciak nie zasmiecaj watku tymi na pe, a przy diecie hypalergicznej wszelkie dodatki przysmaki i gryzaki czy to penisy czy parowki :) sa nie wskazane, wnosza bbialka ktore moga alergizowac i w łeb bierze cała dieta. Quote
rekus Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 antybiotyki, tabletki mozna podawac w kawalku masła. Punia moze odczuwac bol po zabiegu stad jej niechec do ruchu, deszczu nie lubią. mozesz ja powycierac wilgotnym ręcznikiem bedzie milej pachniec., bedziesz u doktora popros jakis plyn dezynfekcyjny np. manusan i słabym roztworem mozna przecierac skore.. Quote
muka1 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 To jest naprawdę bardzo dobra karma !Duuuuuużo lepsza niż Bosch !Dla mojej30 kg suki starcza na ok 2 i pół m-ca.Joszt miesięczny to ok 70 zł przy dwukrotnym podawaniu michy w ciądu dnia.http://www.e-karma.pl/product-pol-80-NUTRA-NUGGETS-Lamb-Meal-and-Rice-for-Dogs.html Quote
muka1 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Dostawa też rewelacyjna .Na telefon ,bądż zakup po zalogowaniu.Gwarancja autentyczności <bo to pierwsze ręce ! Quote
Aimez_moi Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Sunia jest tak ślicznościowa, że to chrapanie można wybaczyć.......:):) Mam tak samo ze swoją labka........ Quote
Asia_Klero Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Ja myślę, że nikt chrapania jej nie ma za złe bo to strasznie słodkie:) Pamiętam jak trudno było ją obudzić:):) Quote
indygo Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 rekus napisał(a):nie wiesz co to penisy, sie ożen, dowiesz sie co stracilas. jak się "ożenię" znaczy wyjdę za mąż to utknę przy jednym, a poza tym to nie było do Ciebie rekus.:evil_lol::lol: Quote
Monika z Katowic Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 :):):):) Zobaczymy, czy przy jednym... Indygo kochana :):):) Quote
Atomowka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Ficek nie powinieneś zostawiać jej pełnej miski na cały dzień. Powinieneś ja karmić o stałych porach a nie na zasadzie, że miska stoi pełna cały dzień a pies je kiedy chce. Quote
Monika z Katowic Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 A dlaczego? :) Niech się sunia naje... :) Quote
Atomowka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Bo to nie jest dobre przyzwyczajenie. Pies powinien wiedzieć, że to my jesteśmy "Panami" i to my decydujemy kiedy pies dostaje jeść. Później będzie jej się trudno przestawić na jedzenie tylko o danych godzinach, więc żeby nie robić problemu i sobie i suce od początku powinniśmy dawkować jej jedzenie. Wiadomo suka jest wychudzona, więc na początku częściej ale mniejsze dawki, a z czasem coraz rzadziej zwiększając dawki. Wtedy pies jest racjonalnie odżywiany. Są psy, łakomczuchy, które zawsze wylizywałby miskę do końca choć byśmy cały dzień dosypywali jedzenie. Quote
indygo Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Atomowka napisał(a):Bo to nie jest dobre przyzwyczajenie. Pies powinien wiedzieć, że to my jesteśmy "Panami" i to my decydujemy kiedy pies dostaje jeść. Później będzie jej się trudno przestawić na jedzenie tylko o danych godzinach, więc żeby nie robić problemu i sobie i suce od początku powinniśmy dawkować jej jedzenie. Wiadomo suka jest wychudzona, więc na początku częściej ale mniejsze dawki, a z czasem coraz rzadziej zwiększając dawki. Wtedy pies jest racjonalnie odżywiany. Są psy, łakomczuchy, które zawsze wylizywałby miskę do końca choć byśmy cały dzień dosypywali jedzenie. zgadzam się, jak się przyzwyczai do jedzonka cały dzień, to potem zacznie kombinować, że nie chce w ogóle jeść, albo się roztyje. lepiej stałe pory, rozdzielić całodzienną dawkę na 3 porcje i niech wcina.:p Quote
Recommended Posts