Asia_Klero Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Dzisiaj do schroniska przyjechała grupka mężczyzn w różnym wieku. Niestety chyba tylko jeden z nich był zupełnie trzeźwy.. Przyjechali z sunią rasy Shar pei. Podobno suczka jest bardzo młodziutka. Nie skończyła nawet 2lat. Jeden z mężczyzn twierdził, że dostał psa od kolegi, który wyjeżdżał i już go nie chce. To straszne jak wygląda ta suczka. Jest w masakrycznym stanie fizycznym i psychicznym. Jest bardzo chuda, chyba ma jakieś problemy z sierścią. Gdy próbowałam ją pogłaskać bardzo się bała(możliwe, ze w domu robią jej krzywdę). Widać, że jest ułożona i grzeczna..Niestety nie miałam gdzie jej zabrać. Panowie stwierdzili, ze zrobią jej jeszcze ogłoszenia i ja też się zobowiązałam do ogłaszania dziewczynki. Bardzo się o nią martwię. Daje jej kilka dni w tym domu musimy ją wyciągnąć i to już chociaż na tymczas!!!! Błagam pomóżcie ja już nie wiem co robić... w ogłoszeniach można dawać namiar na mnie...osobiscie uwazam, ze trzeba sukę zabrać od tych ludzi JUŻ.... Namiary na mnie: wolontariuszkaasia@wp.pl lub tel.794775327. Wpłaty: Goldenek2 - 20zł kaczadupka - 15zł kundelkowa skarbonka - 100zł Bjuta - 100zł Monika z Katowic - 50zł Aimez_moi - 15zł marysia55 - 10zł jolanta08 - 30zł migama - 10zł furciaczek - 50zł Razem:400zł ogłoszenia: http://www.forum.m o l o s y.pl/showthread.php?p=1019578#post1019578 Quote
Sabina02 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Cudna biedulinka... :loveu: :-( Asiu, oczywiscie ze zrobie jej Allegro... :lol: Jeszcze dzisiaj. Quote
sacred PIRANHA Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 dobra w jakiej miejscowosci jest suka? czy ci ludzie oddadzą ja bez problemu każdemu? po co prztyjechali do schroniska? oddać ją? odmówiono im? jeśli tak to suka moze pojsc gdzies na lewo poza naszymi uszami jak probowałaś ją pogłaskac to bała się i warczała? znasz jej stosunek do innych zwierząt? wiesz czym ją karmią? pewnie je jakies syfy a u shar pejow natychmiast wtedy pojawia sie problem ze skóra :-( potrzebne nam po pierwsze pilne DT, po drugie deklaracje pomocy również jednorazowe, ludzie każda złotówka się liczy naprawde!!! szukajcie miejsca w jakimś hoteliku, ja trzymałam shar peja w klinice w lublinie w hoteliku 25zl za dobe, drogo ale fachowa opieka i wet 24 na dobe Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Sabinko ja już nie wiem jak ci dziekować...masz u mnie dużą kawę jak kiedyś do nas zawitasz:):):) Quote
Bjuta Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Cholera - trzeba ją było od razu wysłać do Przebieczan... Ona przecież znajdzie dom na pewno to będzie krótkotrwały hotelik... Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Przyszli spytać czy ktoś nie chce Shar peia.... gdyby w schronisku było miejsce na pewno byśmy ją przetrzymali ale nie ma nigdzie miejsca...psy sa wszedzie w łazienkach, gabinetach lekarskich, biurach, kuchni.... Jedyny hotel na dzień dzisiejszy to hotel u leny13...płatny...lena ma teraz sporo problemów ze swoimi tymczasami i nie tylko....mogę spytać mysle, że się zgodzi tylko jak z deklaracjami:( nie damy rady szybko nic nazbierać...ja myslalam o jakims nie płatnym DT w ktorym moglaby być do momentu znalezienia domu(to chyba nie trwa tyle ile adopcja kundelkow....). Jak chcialam ja poglaskac bała sie, odsuwała nawet trochę kuliła nie warczała. Na biegające psy nie zwracała uwagi. Wydała mi się być bardzo spokojna....zastraszona?:shake::angryy::placz: Quote
sacred PIRANHA Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 jakie to miasto? trzeba nam zatem pilnie awaryjnego dt zeby ją zabrac natychmiast i dac sobie czas na wymyslenie czegos innego, zebranie deklaracji, kto mieszka w poblizu? Quote
Bjuta Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Zabrze. Wrzucam deklaracje DEKLARACJE STAŁE 30 - Bjuta (nie dłużej niż 4 miesiace - ale przecież ona znajdzie dom w miesiąc!) 5 - Asia_Klero czyli 35 DEKLARACJE JEDNORAZOWE 30 - jednorazowo - Renatka - koleżanka Bjuty 50 - Monika z Katowic czyli 80 Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Nic nie wiemy. Ja mogę ją odebrać jeśli o to chodzi...jakby się uprzeć mogę ją przechować dzień czy dwa ale to dopiero od poniedziałku popołudnia i musze się dowiedzieć czy w przyszłym tygodniu mój TZ mógłby podrzucic mnie z sunią do hotelu u leny...oczywiscie muszę się dowiedziec czy lena da radę teraz wziac do siebie sunieczkę, jaki jest tego koszt i ogolnie... Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Sacred dzięki! Doradźcie...mogę zadzownić do tych idiotów, powiedziec ze wezmę psa np. w poniedziałek i ewentualnie musiałabym sunie przechować, zawieźć do hoteliku...tylko czy damy rade z deklaracjami? Quote
Bjuta Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Dzwoniłam do Przebieczan. 300 zł. Mogą ją przyjąć choćby dzisiaj... Co Wy na to? Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 jestem cała za...damy radę tylko transport wiem, ze Bjuta juz załatwia...mój TZ wraca jutro wieczorem wiec pon.-wtorek moglibysmy pojechac ale lepiej gdyby pojechala chyba juz...mogę ją ewentualnie przechowac u siebie tylko w poniedzialek całe rano mnie nie ma i nie wiem czy moglaby u mnie zostac(nie wiem co mój pies by na nią ,,powiedział"...) Quote
Bjuta Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 DEKLARACJE STAŁE 30 - Bjuta (nie dłużej niż 4 miesiace - ale przecież ona znajdzie dom w miesiąc!) DEKLARACJE JEDNORAZOWE 30 - jednorazowo - Renatka - moja koleżanka, którą pytałam czy ma pomysł na tymczas Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 cholera no czemu ja nie mam kasy:( jednorazowo 15zł...pomyślę, czy dam radę coś ukulać na stałe... Quote
justysiek Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 ciotki co potrzeba? moze tymczas ale bezplatny, zeby tylko zafundowac karme i kase na leczenie. Quote
furciaczek Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 ok na Fm juz jest, dorzuce tam link do watku na dogo...ide szukac DT http://www.forum.m o l o s y.pl/showthread.php?p=1019578#post1019578 Quote
justysiek Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 nie jest agresywna do ludzi? hmmm.... jak by sie znalazla kasa na leczenie i karme moze by cos wymyslil:roll: musialabym pogadac z tz..., tylko ze ja doswiadczenia w sharpkach nie mam. ale napewno byloby taniej z takim tymczasem. Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Nie jest...widziala mnie pierwszy raz do tego psy schronisko stres ale nie warczała i nie chciala mnie ugryzc ona jest przerazona:-(:-(:-(:-(prosze was dziewczyny przeciez ona szybciutko znajdzie domek tylko trzeba jej pomoc na już:(:(justysiek działaj proszę... Quote
Recommended Posts