Aga_Mazury Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 halooooooooooo......i pękła bańka mydlana....już nikt się nie interesuje maleństwem??????........ Quote
Korenia Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Jak będziecie w hoteliku u Kaśki, to sprawdzcie dokładnie jej uszy. Być może jest już wysterylizowana.. jeżeli będzie miała w uchu tatuaż ''S S" to znaczy, że już wysterylizowana. Quote
shantara Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 No ja chwilowo nie mam z czego wpłacić więc i decydować zbytnio nie mogę czy się wypowiadać co robić a czego nie :-( Ale wątek śledzę ciągle i kciuki trzymam. Quote
Aga_Mazury Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 shantara nie wqrzaj ciężarnej....wypowiadać każdy się może bo to nasza Kluska (jak w komunie ;))...a poza tym Alarmowy Fundusz też się dołożył a Ty go wspierasz :) Quote
pixie Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Aga_Mazury napisał(a):makulka koniecznie trzeba będzie się tym zająć ....albo sami kupimy pratel i poprosimy w hoteliku, żeby go podali albo może oni to robią...to wszystko najlepiej właśnie byłoby ustalić na miejscu jakbyś pojechała...tak samo co decyzji w sprawie tego guza...itd albo ma nieoczyszczone, nie oproznione gruczoly okoloodbytowe...i dlatego.... to sprawne rece potrafia same zrobic , naturalnie w rekawiczkach chirurgicznych...no albo poprosic w szpitaliku Quote
pixie Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Aga_Mazury napisał(a):jakbym wykrakała z tą sterylizacją ;) oto email od Kluski "...Witam! Z Kasią jest wszystko dobrze,jest ogólnie w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej,chętnie je,jest dość ufna wobec ludzi,ale nie przepada za zwierzętami.Jeżeli chodzi o jej guz,to sam guz nie wygląda strasznie,ale w jej wypadku usuwanie samego guza jest nieco pozbawione sensu.Guzy sutka to w znacznej mierze guzy hormonozależne i jeżeli jej się przy okazji nie wysterylizuje,to historie takie będą się powtarzać,a kolejne narkozy w jej wieku raczej nie są wskazane.Proszę się jeszcze skonsultować może z innym lekarem,choćby telefonicznie,bo rzeby to miało ręce i nogi to nalężałoby jej najpierw zrobić RTG płuc,czy nie ma tam jakichś przerzutów,badania krwi,czy jej nerki i wątroba są w ogóle w stanie udżwignąć narkozę,a potem sensownie operować,a nie usuwać sam guz w ślepo i za 2 miesiące mieć powtórkę.Pozdrawiam i odezwę się znów niebawem....." i co robimy Kochani moi? :) przedewszystkim ciesze sie , ze wszystko jest na dobrej drodze... tzn jest juz opieka i ta wypowiedz,rozumiem tego pana z hoteliku jest bardzo sensowna......ale .....kosztowna i z tego sobie trzeba zdawac sprawe! i tak jak Aga mowila ze guz i sterylizacja, tak jakby ta osoba potwierdzila to wszystko co zostalo wymienione tzn te rtg, itd, i guzki i sterylizacja..to wszystko wlasnie za jednym zamachem przeszla Klopsia, czylai nasza "Kasia" podoba mi sie jeszcze to ze sugeruja konsultacje z innym lekarzem Gdyby nie patrzyc na pieniadze ( ....oj a trudno na nie nie patrzyc, bo ich nieduzo...) to dla dobra suni i jej przyszlych panstwa o ile stan zdrowia na to pozwala zrobic ten zabieg Proponowalabym zapytac, badz poprosic o przygotowanie ( bo rozumiem ze moze byc to u nich robione...) przewidywalnego kosztu z wyliczeniem co ile kosztuje i chyba jednak calosci operacji tj i guzki isterylizacja odbywa sie przy jednej narkozie, wiec o jedna narkoze taniej jest jeszcze kwestia narkozy... Trzeba chyba skonsultowac sprawe Kasi z Rybon, czy Formica..Formica chyba blizej. bo Zabrze Quote
pixie Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 c.d. * ile kosztowalaby doba w hoteliku gdyby zabiegi robic u nich, czy bedzie to mialo wplyw na obnizenie kosztow * koszt rtg, badania krwi etc...czy maja to na nmiejscu czy psa np woza i za te przewozy tez sie placi, jesli tak to ile *rekonwalescencja...np fartuszek kosztuje chyba 20 zlot ja kupilam spiochy dla 6mies dzidziusia w szmateksie, kilka sztuk, ale to tez nie kazde sie nadaja, potem powiem jakie...za cale 5 zlotych, obcielam stopki i moze mi sie uda wkleic w jakims momencie zdjecie jak super Klopsie wygladala i posluzylo to jeszcze Figielce... wiec mozna na pewnych rzeczach zaoszczedzic, ale na wielu nie... kolnierz, by nie wyciagala szwow...tez pewnie by se pozyczylo... no ale najwazniejszy ten koszt wiecprzede wszystkim slepy kosztorys, jakby powiedzial budowlaniec i wyjasnic, ze od tego kosztorysu zalezyb. wiele ze chcialybysmy ( to wydaje mi sie rozsadne...ale decyzja nalezy do nas wszystkich) zrobic dwa zabiegi, ile beda kosztowac to tak na goraco co mysle chyba ze ma s s i jest juz wysterylizowana to wtedy bedzie tylko jeden zabieg...i znowu jego koszt przewidziany co wy na to Quote
rebellia Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Pixie... jednego nie rozumiem - co ma do znaczenia, czy Formica czy Rybon? Pytam tylko dlatego, że to tak troszkę zabrzmiało, jakby Kluskę wozić do nich na konsultacje :crazyeye: :cool1: Quote
Aga_Mazury Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Po pierwsze...to pisała pani a nie pan ;) pani Marzena :) wiem, że nie skończyłam listu i dlatego można było pomylić... ...po drugie..jesli zabieg i nie ma sterylizacji to ja uważam, że za jednym zabiegiem powinno to się odbyć gdyż wiek Kluchy już dojrzały i nie warto narażac jej na niepotrzebne niebezpieczeństwo... ...z tego co wiem, chyba pisała nawet Makulka gdzieś tutaj, że oni wożą psiaki do...jakiejś tam lecznicy...możemy wystąpić z prośbą o wstępne oszacowanie całkowitych kosztów w przybliżeniu gdyby ich zaprzyjaźniona lecznica się tego podjęła.... Quote
rebellia Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Z tego co wiem , to współpracują z Januszewicką... ważne by było się tylko dowiedziec, czy drzwi po lewej czy po prawej :razz: wrocławianie wiedzą o co chodzi... ;) Quote
Aga_Mazury Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 rebellia napisał(a):Z tego co wiem , to współpracują z Januszewicką... ważne by było się tylko dowiedziec, czy drzwi po lewej czy po prawej :razz: wrocławianie wiedzą o co chodzi... ;) ........Mazury też chcą wiedzieć.... Quote
GreenEvil Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 pixie napisał(a):c.d. * ile kosztowalaby doba w hoteliku gdyby zabiegi robic u nich, czy bedzie to mialo wplyw na obnizenie kosztow * koszt rtg, badania krwi etc...czy maja to na nmiejscu czy psa np woza i za te przewozy tez sie placi, jesli tak to ile *rekonwalescencja...np fartuszek kosztuje chyba 20 zlot ja kupilam spiochy dla 6mies dzidziusia w szmateksie, kilka sztuk, ale to tez nie kazde sie nadaja, potem powiem jakie...za cale 5 zlotych, obcielam stopki i moze mi sie uda wkleic w jakims momencie zdjecie jak super Klopsie wygladala i posluzylo to jeszcze Figielce... wiec mozna na pewnych rzeczach zaoszczedzic, ale na wielu nie... kolnierz, by nie wyciagala szwow...tez pewnie by se pozyczylo... no ale najwazniejszy ten koszt wiecprzede wszystkim slepy kosztorys, jakby powiedzial budowlaniec i wyjasnic, ze od tego kosztorysu zalezyb. wiele ze chcialybysmy ( to wydaje mi sie rozsadne...ale decyzja nalezy do nas wszystkich) zrobic dwa zabiegi, ile beda kosztowac to tak na goraco co mysle chyba ze ma s s i jest juz wysterylizowana to wtedy bedzie tylko jeden zabieg...i znowu jego koszt przewidziany co wy na to Bardzo rozsadna propozycja :D Pozdrawiam GreenEvil Quote
shantara Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Nie no, ja też bym się chętnie dowiedziała... Bo co np. jak mi się kiedyś przyjdzie do Wrocka przeprowadzać ( a to całkiem prawdopodobne, bo to strony rodzinne mojej drugiej połówki )? ;) A tak poważnie, to lepiej wszystko razem zrobić. A jakby wszystko oni robili to może dałoby się to spłacać sukcesywnie a nie od ręki kasę bulić? Quote
pixie Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 tak czy siak trzeba miec slepy kosztorys z jednej kliniki tzn tego kubusia, dowiedziec sie czy oni to wszystko sami robia i ewentualnie drugi....choc podjerzewam, ze zabiegi beda na tym samym poziomie, roznica bedzie w narkozie, wziewnej czy innej...zo ile naturalnie Kasia bedzie sie nadawala zdrowotnie... Quote
Aga_Mazury Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 ...a o to kolejne wiesci ....odpowiedz na kilka moich pytań.... ".....Witam! O Kasię się Państwo nie martwcie! Jeśli idzie o odrobaczenie,to została odrobaczona zaraz po przyjeżdzie do nas,u nas psy maja dużo kontaktu z ludżmi i po prostu nie możemy sobie pozwolić na ryzyko zakażenia,a po schronisku to różnie bywa.To,co jej w tej chwili najbardzie potrzebne,to kąpiel,ale nie chcemy jej fundować zbyt wielu stresów na raz i na razie jeszcze się wstrzymujemy.Koszt pobytu Kasi to ( po znizce z uwagi na jej perypetie życiowe ) 25 zł za dobę,cena obejmuje już oczywiście pełne wyżywienie i wszystkie zabiegi pielęgnacyjne.Pozdrawiamy!" i co Wy na to? ;) Quote
GreenEvil Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Aga_Mazury napisał(a):i co Wy na to? ;) ...Beda mieli przerabane kiedy nastepny psiur z Wrocka bedzie musial trafic do hoteliku? :evil_lol: Pozdrawiam GreenEvil Quote
GreenEvil Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Wyslalam 200 zl na hotelik dla Kasi-Kluski, ma wiec pobyt oplacony do 14-05-2006, w hoteliku jest wiec 15 zl na nastepne oplaty. Zostalo jej 17,50zl na koncie Alarmowego. Pozdrawiam GreenEvil Quote
Aga_Mazury Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 GreenEvil...zapomniałaś chyba o 60 PLN za odebranie Kluski :-o ...także troszkę krótszy termin ma opłacony :) Quote
GreenEvil Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Aga_Mazury napisał(a):GreenEvil...zapomniałaś chyba o 60 PLN za odebranie Kluski :-o ...także troszkę krótszy termin ma opłacony :) Errrrrrrr... a tego nie oplacila makulka? :roll: Sie pogubilam... Pozdrawiam GreenEvil Quote
Aga_Mazury Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 nie opłaciła bo oni nic nie chcieli do ręki...tylko chcą przelewami...:) Quote
Aga_Mazury Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Bardzo bym chciala, żebyśmy w końcu coś konkretnego ustalili b o cholera czas biegnie...kasy mało...domku trzeba szukać...a wcześniej do zdrowka trzeba doprowadzić krówlewnę naszą..... Quote
GreenEvil Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Aga_Mazury napisał(a):nie opłaciła bo oni nic nie chcieli do ręki...tylko chcą przelewami...:) A... noto gupia ciotka jestem, juz poprawiam. Pozdrawiam GreenEvil Quote
GreenEvil Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Aga_Mazury napisał(a):Bardzo bym chciala, żebyśmy w końcu coś konkretnego ustalili b o cholera czas biegnie...kasy mało...domku trzeba szukać...a wcześniej do zdrowka trzeba doprowadzić krówlewnę naszą..... Tniemy, tniemy i jednoczesnie szukamy domu, chyba??? Czy citamci z hoteliku moga sie dookreslic co do kosztow ciachniecia suni? Pozdrawiam GreenEvil Quote
Recommended Posts