la_pegaza Posted April 22, 2006 Author Posted April 22, 2006 Wyniki nie najciekawsze : Erytrocyty 6,5 mln/mm3 Leukocyty 17 tys/mm3 Hematokryt 41% Hemoglobina 15,6 AZT (?) 70,6 i coś czego nie mogę odczytać 41 Zapłaciłam 40zł, USG nie było, za to jesteśmy umówieni na biopsję z dr Płuczem. Wet jest trochę w kropce, bo nie ma żadnych innych objawów klinicznych, możliwe, że kiedyś miał jakąś poważną infekcję i dlatego te powiększone węzły. Quote
Aga_Mazury Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 oj chyb a nie są to najgorsze wyniki z tego co pamiętam jak mi diagnozowano jamniczkę (podejrzewano nowotwór z przerzutami) a po wynikach okazało się, że to zapalenie płuc obstronne i przepuklina i ropomacicze..........echhhhhh...wszystko było.... .....ale to tylko moje amatorskie przypuszczenia....ale co ważne..co konkretnie powiedział lekarz na te wyniki ? Quote
Aga_Mazury Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 poszperałam po necie..... wyniki które ma Bossik są bardzo przyzwoite...znaczy zdrowy :) (odpukać)... porównaj sobie http://leksykot.top.hell.pl/koty/zdrowie/dom/normy.shtml#normy ale co lekarz powiedział konkretnego?... Quote
la_pegaza Posted April 23, 2006 Author Posted April 23, 2006 no dr Nowak powiedział, że super nie są :roll: on robi specjalizację we Wrocławiu i będzie jechał na dniach z dr Płuczem i naświetli mu naszą sprawę, pokaże wyniki i umówi nas na biopsję. On sam jest trochę w kropce, bo innych objawów nie ma :roll:, stąd badamy dalej. Możliwe, że jest to niestety jakaś zmiana nowotworowa :shake: choć mówił, że być może Boss miał kiedyś jakąś mocną infekcję, stąd te powiększone węzły chłonne. Możliwe, że w środę pójdziemy na tą biopsję i wtedy będzie wiadomo coś więcej. Quote
la_pegaza Posted April 24, 2006 Author Posted April 24, 2006 jesteśmy umówieni w środę na 9 rano. :cool1: Quote
Aga_Mazury Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Ja w środę też idę do lekarza;) więc powiedz Bossikowi, że nie będzie sam...:evil_lol: BĘDZIE DOBRZE :) Quote
la_pegaza Posted April 24, 2006 Author Posted April 24, 2006 próbuję właśnie przemycić mu tabletki na odrobaczenie, niestety bezskutecznie. jak wcześniej był na gotowanym to potrafił marchewki wypluwać :roll: więc cieżkie zadanie przede mną. Quote
Aga_Mazury Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 z moimi psiakami nie mam problemu z tabletkami oprócz mojej jamniczki, która w życiu przeszła tyle co 100 piesków razem wziętych (niektórych). Nie ma szans jej dać tabletki, wyczuje mądrala i nawet kilka dni nie będzie jadła, ale tabletki nie weźmie...także ja wszelkie antybiotyki proszę zawsze w formie płynnej (doustne) a tabletki na odrobaczenie poprostu rozgniatam, rozpuszczam w wodzie i strzykawką podaje między zębami do pyska. Nie podoba się jej to, ale cóż...........;) Quote
kaerjot Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 la_pegaza napisał(a):próbuję właśnie przemycić mu tabletki na odrobaczenie, niestety bezskutecznie. jak wcześniej był na gotowanym to potrafił marchewki wypluwać :roll: więc cieżkie zadanie przede mną. Ja swoim stworkom robię faszerowane tabletkami kuleczki z metki, takiej mocno przyprawionej. Wiem, że takie wędlinki są dla zwierzów niewskazane, ale z drugiej strony w ten sposób moje wszystkie zwierza (pies i 3 koty) zjedzą wszysko. Powodzenia Quote
la_pegaza Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 co do tabletek to zgubiła go miłość do słodyczy, a właściwie wapna w płynie o smaku bananowym :evil_lol: wizyty u weta znosi coraz lepiej, dziś poszło gładko, wyniki jutro po południu :p jakiś niemrawy ostatnio się stał, leży cały czas w przedpokoju, ewentualnie go aporcik zainteresuje. Z jedzeniem też wybrzydza :shake: Quote
la_pegaza Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 rozmawiałm właśnie z lekarzem, który robił biopsję- jest to niestety chłoniak. Mam się skontaktować z lekarzem prowadzącym. Co teraz?? :-( Quote
GreenEvil Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Mozna to operowac? Kase nazbieramy :) Pozdrawiam GreenEvil Quote
la_pegaza Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 Jutro spróbuję się wcisnąć jakoś do naszego weta. Pisałam już do kumpla - jego ojciec jest lekarzem i wziętym homeopatą, może coś poradzi. Szukam w necie inofrmacji, bo szczerze niewiele wiem na ten temat :roll: i o sposobach leczenia. Quote
Aga_Mazury Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Będziemy o niego walczyć....nie martw się ...najważniejsze teraz dowiedzieć się co z tym można zrobić...itd. Wytarmośc od nas Bossika Quote
rybon36 Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 napiszcie do jagielskiego z wawy, on jest specjalistą onkologiem wet ale o ile wiem, kiepsko to wygląda Quote
la_pegaza Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 rybon36 napisał(a):napiszcie do jagielskiego z wawy, on jest specjalistą onkologiem wet ale o ile wiem, kiepsko to wygląda a Wojciech Hildebrand? Onkolog z Wrocławia. tam jestem częściej ze wzgląd na rodzine. Quote
la_pegaza Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 o Jagielskim słyszeliśmy wiele dobrego, leczy się tam m.in bokser Bolo :loveu:. na pewno będę rozważała każdą opcję. Byleby były. Quote
Aga_Mazury Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 rybon36...chyba myślami Cię przywołałam do tego wątku ;) la pegaza...nie martwmy się na zapas...poznajmy dokładną diagnozę i jakie są możliwości i wtedy będziemy się martwić, którą wybrać ....a narazie kochaj go z całych sił :) dzielny chłopak...tyle badań :) krzycz jak tam z finansami......i nie wstydź się pisać ile Ci brakuje :) DAMY RADĘ, GŁOWA DO GÓRY !!! Quote
dorunia Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 la_pegaza napisał(a):a Wojciech Hildebrand? Onkolog z Wrocławia. tam jestem częściej ze wzgląd na rodzine. Dr Hildebrand jest najlepszym specjalistą od chłoniaków w Polsce. Quote
la_pegaza Posted April 28, 2006 Author Posted April 28, 2006 dorunia napisał(a):Dr Hildebrand jest najlepszym specjalistą od chłoniaków w Polsce. a jakieś namiary na niego? dziś niestety nie dostaniemy się do naszego weta. :shake: podskoczę po wydruk wyników biopsji. Quote
mar.gajko Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Wojciech Hildedrand pl. Grunwaldzki 47 - praca 50-366 Wrocław; tel. 071 3205371; e-mail: hildek@ozi.ar.wroc.pl pryw. ul. Na Polance 14c/11; 451-109 Wrocław; tel. kom. 0601 78 64 33 Ale z chłoniakiem mało kto wygrywa, niestety. Quote
la_pegaza Posted April 28, 2006 Author Posted April 28, 2006 Mnie zastanawia ile ten pies już to ma. Od wrześnie próbujemy go doprowadzić go do jako takiej formy, i dopiero zmiana weta pokazała co jest przyczyną :angryy: Natomiast wcześniej on ostatnio był u weta w 1997 :angryy:, a z relacji sąsiadów zawsze kiepsko wyglądał. :-( No i co robić?? leczyć? czy to ma sens? :-( :-( :-( Quote
Recommended Posts