Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a nic mi nie mów, dosłownie pare dni wcześniej byliśmy u weta po nowe leki, mówił, że ok, tylko jak zaczną się wymioty/brak apetytu/obrzęki łap/apatia to zbliża się koniec.

A u niego dosłownie w jeden dzień łapa była 3-krtonie większa niż druga, nie chciał jeść , wychodzić, troche jak podpity siedział. Już byłam prawie pewna że czas się żegnać i że Bazyl zostanie sierotą :(

a cwaniak na drugi dzień zwrot o 360 stopni. na szczęście :) :multi:

Posted

Kurcze co z tymi chłoniakami ... 13 sierpnia uśpilismy właśnie z tego powodu Viperka . Ale jego jakoś tak szybko rozbierało tzn. mogliśmy mu jeszcze podawac chemie ..lekarz powiedział ze przedluzymy mu zycie od 6-12 miesiecy . Viper był 11 letnim bulikiem ... nie chciałam go mordować ...W ciagu tygodnia nie miał siły chodzić ... dobrze ze ostatnie chwile swoje spedził na ukochanej działce z ukochana pańcia . Trzymajcie sie ....
Pozdrawiamy Hanka z Nelą - sirotą z tego dogo ( juz dwa tygodnie u nas )

Posted

Z pieniążkami spoko :D

Z Bossem zobacze się w sobotę - mama mówiła, że przy koszeniu trawy widziała, że któryś pies się zżygał ale nie wie który. Mówiła też że na łokciach zaczęly mu się robić takie krwawe placki :-?

Posted

la_pegaza napisał(a):
Z pieniążkami spoko :D

Z Bossem zobacze się w sobotę - mama mówiła, że przy koszeniu trawy widziała, że któryś pies się zżygał ale nie wie który. Mówiła też że na łokciach zaczęly mu się robić takie krwawe placki :-?

la pegaza bardzo Cię proszę napisz jak tylko zobaczysz się z Bossikiem :modla:
W momencie kiedy zabraknie Ci na lekarstwa...bardzo Cię proszę pisz do mnie (choćby na priw)...

uściskaj ode mnie Przystojniaka....

Posted

Tak bardzo się cieszę, że Skarbul ma się dobrze....:) ...odetchnęłam z ulgą...ale prosimy o częstsze relacje bo mi brakuje wiadomości o faceciku :cool3: buziala proszę mu soczystego przekazać od Ciotki i jej dwóch synków (16 dniowych zresztą :loveu: )

Posted

Gratulacje ode mnie i mojej bandy :Rose: :laola:

Panowie, którzy tynkowali dom, powiedzieli, że nie wierzą , że któreś z naszej dwójki emerytów ma raka :evil_lol: więc źle nie wyglądają :loveu:

Posted

zaczęło się w nocy -ok. 3 nad ranem obudził moją mamę i pobiegł na schody. poszła go wypuścić do ogrodu. Chodził godzinę i mama myślała, że szuka sobie miejsca żeby odejść.. :(

no ale wrócił do domu i poszedł spać. Rano nie chciał wyjść na spacer, nawet zejść na dół coś zjeść. Ledwo wmusił w siebie kiełbase z lekarstwem. POwolutku zszedł do ogrodu i tam przeleżał z 5 godzin. Ożywił się po południo, zjadł kurczaka, poszczekał na inne psy i śpi. Bardzo duże ma węzły. Jutro odbiór lekarstw, w aptece jestem już znana :)

Jutro jadę do Poznania, on to na początku kiepsko znosi :(

Posted

samopoczucie wczoraj było ok, choć węzły ma powiększone i dużo śpi. Za piłką sobie biega, albo śpi na słońcu. Duże zainteresowanie wzbudzają obce psy i koty :evil_lol: Rodzice zauważyli, że Boss zawsze czeka na ostatnią osobę, która siedzi na dole i dopiero razem z nią śmigą na góre, podczas gdy dwa inne lenie już tam dawno śpią. :cool1: :loveu:

oj ulv, najgorsza jest świadomość, że z tym świństwem nie można wygrać, i że każdy wspólny dzień jest na wagę złota :placz:

• 2 weeks later...
Posted

Boss wygląda kwitnąco :loveu: Ci co go nie znają nie wierzą, że to jest śmiertelnie chory psiak :)

Obszczekał mnie przed bramą , łotr jeden ;) za moją mamą chodzi jak cień. Dopóki ktoś siedzi na dole to siedzi z nim i dopiero razem idą na górę spać:)

mojego ojca utwierdza w przekonaniu, że owczarki to najlepsze psy :lol:

Posted

la pegaza...widzisz ile radości dostarczyłaś rodzicom....że mają takiego cudownego psa :loveu: a ile szczęścia dałaś Bossikowi :calus:

Jak czytam, że chłopak jest szczęsliwy tak mi się ciepło na serduchu robi...

Kochana a jak z lekarstwami, wydaje mi się, że to juz pora na jakąś drobną pomoc finansową a Ty oczywiście nic nie powiesz...:cool3: