Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani Dogomaniacy,

Chciałabym przedstawić wam Bossa, 9-letniego psa w typie ON, którego życie jest pasmem nieszczęść. Otóż Boss został kupiony przez pana, który poza nim świata nie widział - zna komendy, uwielbia aportować. Niestety z czasem ten Pan zaczął pić a dom stał się meliną (wg sąsiadów był taki smród że parter na bezdechu pokonywali). A Boss stał się chyba workiem treningowym, jest strasznie wrażliwy, nawet jak ktoś przekłada nogę to ucieka z piskiem.

Opiekujemy się nim jakiś czas i jest to naprawdę wspaniały pies tyle, że po traumatycznych przeżyciach- bity, głodzony, zaniedbany chodził luzem po osiedlu. Przez pierwszy tydzień biedak spał na stojąco :crazyeye: i jak opadał na ścian ę to uciekał z piskiem :-(

Chcielibyśmy mu znaleźć domek gdzie mógł by dożyć swoich dni, gdyż w lipcu wraca siostrzeniec tego Pana i che go oddać do schroniska bądź uśpić :shake:

Wróciliśmy właśnie od weta. Boss został zaszczepiony (strasznie piszczał i później schował się pod krzesłem), przycięto mu pazury (tylko przednie łapy, znowu tak piszczał, że wet odpuścił do następnej wizyty).

Niestety też zauważył, że ma strasznie powiększone węzły chłonne i przydałoby się zrobić mu bardziej szczegółowe badania (krew z rozmazem, usg, może nawet biopsja) na które mnie po prostu nie stać.
Gdyby ktoś z was miał serce dla tego biedaka, który już tyle przecierpiał, i zechciał go wspomóc finansowo to prosze o pw.
Dziękuję z góry w imieniu Bossa i postaram się niebawem wrzucić jego fotki.

Bossik znajuduje się w Poznaniu.

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moim takim cichym marzeniem jest to żeby on znalazł domek do końca swojego życia. Zdaję sobie sprawę, że będzie cięzko - starszy piesek, do tego możliwe, że ciężko chory, ale on na to zasługuje. Powoli przekonuje się do ludzi i nawet z kitą w górze chodzi :lol:

Dominant jest, ale z moim Bazylem się skumplowali i nawet z jednej miski piją :p

Jak mówię chłopak jest super, a jak ten siostrzeniec wróci do Poznania, to z 'braku czasu' :angryy: Bossika czeka schronisko albo co gorsze uśpienie.

A jak dziś vet powiedział, że węzły strasznie powiększone i potrzebne są szcegółowe badania, to boję się, że on to wykorzysta jako pretekst żeby psa uśpić :-(:angryy:

Widziałam na dgm jak nienajmłodsze i nie zawsze zdrowe psy znajdowały domki więc daje mi to nadzieję.

Posted

Chłopak jest trochę chudy, ale zadowolony i odzyskuje radość zycia, ale te węzły faktycznie :crazyeye: jakby miał śliwki czy gruszki powsadzane :shake:
dodatkowo mnie złości, że był w innej lecznicy wcześniej i tego nie zauwazyli, za to porządnie skasowali :mad: :angryy:

Posted

zbieramy teraz na choćby to badanie krwi z rozmazem, brakuje nam jakieś 30zl (wczoraj zostawiłam 131 zl u weta). nie majątek a jednak. gdyby ktoś mógł nas wspomóc byłabym wdzięczna.

Posted

Brakuje nam jeszcze trochę kasy :roll: Lekarz zalecił krew, usg, może biopsję. Krew kosztuje ok. 50zł i chyba na to zdecydujemy się najpierw. Może zając coś przyniesie jak będę u rodziców? ;)
Dziś idziemy na spacer, więc wstawię więcej fot jak wygląda.

Posted

dowiedz się konkretnie jakie badania będą porzebne i ile to będzie kosztować...........i będziemy myśleć :)

trzymajcie się cieplutko....a gdzie ten piesio teraz przebywa...u Ciebie?

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
dowiedz się konkretnie jakie badania będą porzebne i ile to będzie kosztować...........i będziemy myśleć :)

trzymajcie się cieplutko....a gdzie ten piesio teraz przebywa...u Ciebie?

Bossik jest u siebie :cool1:. Jak pisałam jego właściciel jest w jakimś ośrodku i już na pewnmo nie wróci. Warunkiem zamieszkania tutaj było, a) że zaopiekujemy się Bossem i postaramy się mu znaleźć nowy dom, b) na ile będziemy mogli podremontujemy mieszkanie, wcześniej była tu melina :shake:.

Więc Boss jest tu od szczeniaka, tylko ludzie się zmieniali. W okolicy wszyscy go znają, na spacerach go witają i cieszą, że już go nikt nie skrzywdzi.

Posted

dpiero teraz doczytałam...brakuje Ci jak narazie 30 PLN do badań ?

...ale co do mieszkania Bossa ti nadal nic nie rozumiem...to właściciel tam wróci do niego czy Ty też tam mieszkasz......pozdrawiam

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
dpiero teraz doczytałam...brakuje Ci jak narazie 30 PLN do badań ?

...ale co do mieszkania Bossa ti nadal nic nie rozumiem...to właściciel tam wróci do niego czy Ty też tam mieszkasz......pozdrawiam

właściciel nie wróci, jest w jakimś ośrodku - tyle mi powiedziano. W lipcu wprowadza się tu jego siostrzeniec, który powiedział, że dla psa nie ma czasu więc czeka go schronisko albo uśpienie. Do tego czasu zajmujemy się mieszkaniem i Bossem.

Tyle, że martwie się, że ta choroba może być mu na rękę żeby przekonać swoją matkę (siostra tego właścieciela), że uśpienie to najlpesze roziwązanie :shake:

Posted

Dzięki za zainteresowanie i ciepłe słowa :calus:
do weta pójdziemy po świętach jak wrócę, z nikim obcym Boss nie pójdzie :shake:
widzę, że on by dla mnie zrobił wszystko, i ja zrobię wszystko żeby znalazł kochającą rodzinę.