Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 982
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:cool2: :Rose: :loveu: Piękne Bliźniaki-Dogomaniaki. Gratulacje dla Mamusi.
Moim skromnym zdaniem Perła jako znajda jest Ci bardzo wdzięczna i swoją wdzięczność okazuje właśnie w taki sposób broniąc Bliźniąt przed wszystkimi. A jest pobudzona ponieważ jak wiadomo maluszki wydają różne dźwięki a kiedy płaczą wydaje jej się że im się dzieje ogromna krzywda.:shake:

Posted

Na tych zdjęciach z Twoimi synkami to widać dobrze jakiej Perła jest wielkości. A pilnować ma czego. Chociaż masz pewność, że bliźniaków nikt nie ukradnie. A byłoby co, bo chłopaki pierwsza klasa...;)
A tak na marginesie, który jest który? Czy mi się tylko tak na zdjęciach wydaje, czy jeden jest jakby trochę większy?

Posted

Perła zachowuje się troszeczkę lepiej....już nawet zdarza się jej dalej chrapać mimo, że dzieci płaczą:evil_lol: przemęczona jest tym niańczeniem....łóżeczko musieliśmy jednak przenieść dla bezpieczeństwa...do pokoju gdzie są drzwi zamykane na noc...

i teraz jak dzieci w nocy płaczą to mam "szturm na drzwi"...póki dzieci nie uspokoję...także jestem pilnowana żebym przypadkiem się nie zaniedbała w obowiązkach:evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

Perełka jest chora..:( ma cięzką grypę ..tak przynajmniej stwierdził wet...a ja byłam przekonana, że coś jej utknęło w garde bo przełykac nie mogła...cała noc lizała dywa, pogryzła mi poduszki, pościel i wymiotowała na potęgę...tak jakby jej coś przeszkadało w gardle....

Posted

Biedna Perełka... Oby szybko doszła do zdrowia.
Moja jamnica łapie przeziębienia co zrobi się zimniej, ale czegoś takiego w życiu nie miała.

A tak na marginesie, czy pies może zarazić drugiego psa grypą?

Posted

o i Ciocia Shantara :calus:

o matko...nawet nie pomyślałam o ewent. zarażeniu innych psiurów a zwłaszcza mojej starowinki bo Polo to mocny chłop, ale ona...

nie spytałam lekarza, ale w sumie on wie, że u mnie schronisko to by chyba wspomniał...chociaż.........haloooo ktoś wie????....

Posted

Aga - jak tam Perełka??? Czy to na pewno grypa, a nie angina?

Aż mi głupio:oops: , że pytam najpierw o nią a nie o dzieciaki, ale w końcu to jej wątek.:diabloti:

Czy maluchy są zdrowe? Napisz nam cokolwiek......

Posted

lewkonia napisał(a):
Aga - jak tam Perełka??? Czy to na pewno grypa, a nie angina?

Aż mi głupio:oops: , że pytam najpierw o nią a nie o dzieciaki, ale w końcu to jej wątek.:diabloti:

Czy maluchy są zdrowe? Napisz nam cokolwiek......

lewkonia i słusznie...to wątek Perły a ona tylko użyczyła gościnnie miejsca dzieciom :evil_lol:

wet stwierdził, że to grypa...ja nie mam pojęcia bo jeszcze nigdy żaden mój psiak nie miał takich problemów...ale mówię Ci...objawy były okropne...ona była jak w transie...biegała, lizała dywan, gryzła wszystko co popadnie...i wymiotowała i tak calusieńką noc....ja już myslałam, że "zwariowała"...i nie mogła przełykać...i wydawaala dzwięk jakby czkawkę miała....

...ale jest już lepiej...z Perłą ..bo wykładziny, pościeli i poduszek juz nic niezreanimuje:mad: ...

...a dzieci dają mi popalić tak, że..:angryy: ...z psami mniej kłopotu :evil_lol: ..synciowie i córcie kudłate jednak przesypiają z reguły całe noce i się nie "wydzierają" całe dnie...ale co tam...dam im popalić jak podrosną :evil_lol:

Posted

Cieszę się bardzo, że z Perełką lepiej. Objawy faktycznie mogły przestraszyć.
Co tam poduszki, wykładziny i pościel przy takim perłowym żywiole ;)

A z dzieciakami to wcale bym nie była pewna, kto będzie bardziej komu dawał popalić jak podrosną...:cool3: Aga ucałuj ode mnie wszystkie swoje pupile - kudłate i te bez sierści.

Posted

Aga, maluchy rewelacyjne! niezależnie w czapeczkach, czy bez :cool3:

A stopa - to już bez komentarza :loveu:
(taka wielka, jak nasza zyciowa w Polsce :cool3: )

Posted

Aga, chłopcy śliczni, ale jacy już "dorośli":-o . Taką stópkę, to bym chyba ugryzła, trudno :roll: . A jak chłopcy zaczną znosić zwierzątka, to bardzo dobrze! Wtedy trzeba się tylko będzie przebić do sąsiadów za ścianą, coby przestrzeń życiową powiększyć i git!