Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 982
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

akucha napisał(a):
Obrotna cioteczko jesteś, bo "tak po drodze", to Ci się wiele rzeczy udaje :loveu: :loveu: :loveu:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: No to teraz już tylko czekamy na bliźniaki, bo Perełka to już chyba nawet nie udaje, że szuka domku :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:.

Posted

Perełka będzie spała pod jednym łóżeczkiem, a jamniorka pod drugim. Collak przy wejściu do pokoiku dzieci.
No i niech tylko ktoś spróbuje tam wejść!!!:cool3:

Posted

Perła, Perła, Perła :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Wyprawiłam pannę moją na wczasy z Ciotką i dziadkiem (siostrą i ojcem) za miasto.

Mięczaki z nich straszne bo już chcą żebym ją zabierała :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ponieważ ogródek z uprawami, kwiatami, krzakami malin praktycznie przestał istnieć....;) (oczko w głowie mojego taty)

Jutro do niej jadę i sobie z nią poważnie porozmawiam ...chociaż wiem jak to będzie wyglądać...;) przez godzinę będę starać się ją uspokoić, ręce podrapane, wycałowana będę ....i te wszystkie przyjemności związane z powitaniem ;))))

...do tego mam zamiar zabrać colaka, który siedzi bidulek w domu w mieście całe lato (bo jego też nikt nie chce na wczasy ;)) ...co ja mam za psy ;) ..więc...będzie wesoło....zamierzam zabrać je gdzieś nad wodę...i zobaczę czy Perła boi się wody...jeśli będą jacyś ludzie to i tak się nie dowiem bo ona od obcych panicznie ucieka....(bidulka moja)...więc czeka mnie poszukiwanie dziczy....a z moimi Kochanymi 20 kg "słodkiej chwilowej nadwagi" lekko nie będzie, ale cóż dogomaniak nie jest w stanie zrobić dla swojej sfory ;))))

Posted

Byliśmy wczoraj na wsi....
oczywiście ledwie zajechałam....podjechałam do najbliższego sklepu po psie zakupy i ....karmiłam wiejskie psiaki...mam tam swoje dwa po sąsiedzku o które troszczę się specjalnie...jeden staruszek i drugi młodzież (wielkości niewodomego kapitana z dogo....) i na łańcuchu.1 metrowym...:shake: ...jedna wielka eksplozja szczęscia ...i radości :) ...jak zaniosłam mu jedzonko (adulta w saszetkach)...w pojemniczku od margaryny to myślałam, że zje razem z pojemnikiem...wokół budy rzucony bochenek chleba i ...jakaś mętna woda w garze.......hmmmmm....nie ma jak polska wieś....

Posted

A jak wyglądają ukochane roślinki "dziadka"? ;)
W ogóle ciekawa jestem, jaki Twoja rodzina ma stosunek do Perełki...

Normalny człowiek powinien całe lato jeździć po wsiach i nalewać wodę psom :angryy:

Posted

Dabrowka napisał(a):
A jak wyglądają ukochane roślinki "dziadka"? ;)
W ogóle ciekawa jestem, jaki Twoja rodzina ma stosunek do Perełki...

Normalny człowiek powinien całe lato jeździć po wsiach i nalewać wodę psom :angryy:

dokładnie...wczoraj wystawiłam przy schodkach miseczki z wodą dla wędrujących spragnionych bo zauważyłąm, że psy się zbiegają jak zraszacz się uruchamia w ogródku "dziadka" :)....echhhhh....sił i rozumu mi nie starczy, żeby pojąć..."jak tak można"....czy to tak wiele...miska świeżej wody stojąca w cieniu? :-o

• 2 weeks later...
Posted

Aga, a ja bylam na Mazurach! Choc niektorzy mowia, ze to Warmia. Linowo kolo Szczytna, znasz takie cóś? Sasek Wielki. Wyrosly mi blony miedzy palcami od plywania. Teraz siedze w Warszawie i nie moge sie otrzasnac po szoku, jaki przezylam. Tak od Pultuska juz tak niemilosiernie smierdzialo, a za Zegrzem to juz jeden wielki rynsztok. Siedze w pracy i placze za Linowem. Tylko psy tam biedne niemilosiernie...

A co sie Perelce przypomnialo? Miejsce w MP jednak moze by zaklepac?...

Posted

Aga czytałam o tym piesku ze zdjęć ( jak się domyślam) w wątku Psiego Losu.... Jak można takie małe cudo na łańcuch brać... Psy na wsiach mają ciężkie życie...:shake:

A jak się czuje jamniczka po ataku? Doszła do siebie? Szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam o takich atakach u psów... Wymiziaj ją ode mnie. Dzielna z niej sunia jest.

Posted

Moja jamniczka dwa razy w życiu miała atak podobny z opisu do tego - za pierwszym razem po przejechaniu, za drugim - po potrąceniu przez samochód. Nigdy przedtem ani potem nie zdarzyło się nic nawet zbliżonego do ataku.
Wet wtedy mi tłumaczył, że to pod wpływem stresu (chociaż może i temperatura miała też znaczenie, obydwa przypadki miały miejsce latem).

• 3 weeks later...
Posted

Popatrzcie Ciocie i Wujkowie jak na wczasach u dziadka spędzam czas na działeczce :)

czyż nie mam w sobie coś z charta :evil_lol:

a tu pozuje do portretu...

a teraz na fotelu odpoczywam...

a to mój ukochany cierpliwy brat...

i siostra z którą zupełnie nie potrafimy się dogadać...(inne pokolenia, ma 12 lat :evil_lol: )