Aga_Mazury Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 co dziwne...Perła zupełnie inaczej sika niż moje wszystkie psy.....hmmmm...moje psiaki ile razy by nie wychodziły na dwór tyle razy sikają po trochu i to parę razy....a ona nieeeeeee.....dopiero jak ma na maxa wypełniony pęcherz dopiero wtedy sika i tylko raz a porządnie ...można z nią chodzić na dwór a ona i tak się nie załatwi i koniec.....3 razy dziennie i nie więcej....i jak ładnie woła jak chce na dwór...biega do drzwi i piszczy....zrobi siku i chce szybko do domu :) Quote
eloise Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [LEFT]moj jeden pies tez tak sika :) raz a porzadnie :) nie ma w zwyczaju podsikiwac kazdego krzaka i drzewka. to dla mnie dziwne ale on tak zawsze :) najbardziej lubi poprostu isc przed siebie a nie zatrzymywac sie co pol metra :) zwykle jest konflik, bo w 1 rece jeden pies w 2 drugi a ja z rekami wyciagnietymi do granic mozliwosci :) [/LEFT] Quote
lewkonia Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Psy siusiające często i niewiele po prostu w ten sposób znaczą teren. Czasami oznaczają tak drogę do domu. Psinki siusiające raz a dobrze mają po prostu jeszcze psychikę szczeniaczka.:evil_lol: Perełko kochana gdzie może byc ten domek dla ciebie?:roll: Quote
Aga_Mazury Posted June 10, 2006 Author Posted June 10, 2006 lewkonia napisał(a):Psy siusiające często i niewiele po prostu w ten sposób znaczą teren. Czasami oznaczają tak drogę do domu. Psinki siusiające raz a dobrze mają po prostu jeszcze psychikę szczeniaczka.:evil_lol: Perełko kochana gdzie może byc ten domek dla ciebie?:roll: o tak....wiecznego szczeniaka....:evil_lol: ...wszystko poobgryzane..łacznie z moimi łokciami ....:) ..łobuziara i pierdzioch niesamowity :) Quote
lewkonia Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Aga - są rasy (no. beagle), które wychodzą ze szczęnięctwa dopiero po ukończeniu 2 lat!!! A Perełka prześliczna po prostu nie dość, że zachowuje sie jak dzieciak - to jeszcze jest istnym wulkanem energii.:evil_lol: Quote
Aga_Mazury Posted June 10, 2006 Author Posted June 10, 2006 właśnie ....i jak takie cudeńko można wyrzucić z samochodu (zostawić w lesie)....jak ona spojrzy tymi swoimi ślepiami to poprostu nawet nie potrafię na nią krzyknąć ;) ....za miękka jestem....na to całe moje towarzystwo...a jak wieczorem albo w dzień się pchają do spania (bo każdy chciałby przy pańci ...a najlepiej jeszcze głaskany....a tu tylko dwie ręce...a pilota kto obsłuży ;) ... a mój 4 letni colak też miał miec wiek szczenięcy do 2 lat....a tu nadal świrus niesamowity....(najkochańszy oczywiście mój synuś)...niepokorna pluszowa kula miłości...natomiast moja 12 letnia jamniczka miniaturka to chodząca dama :oops: ...zabawkami zaczęła się dopiero bawić jak przywiozłam do domu colaka ...;) ...i sikac podnosząc nogę też wtedy się nauczyła ;)....echhhhh...sama wiesz ile radości, smutków utrapień i dumy przynoszą nam te nasze pociechy ;).... Quote
lewkonia Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Tak miło jest czytać o twojej psiej gromadce, ale co dalej z Perełką - temat jakby przebrzmiał, bo na ten wątek nie zajrzał nikt od prawie doby:shake: Czy naprawdę nie ma w twojej okolicy nikogo, kto chciałby mieć w domu niedużego psa?:shake: Najlepszy byłby ktoś na emeryturze, ale dziarski (ten temperamencik:evil_lol: ), albo nastolatek, który lubi ruch. Chyba, że..... Perełka za nic nie wyprowadzi się od swojej Pani, która uratowała z zimnego i ciemnego lasu.:roll: Quote
Aga_Mazury Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 echhhhhhh...tak wiele jest tu tragedii na tym dogo...naszym, że ta Perełka biedna moja...ma jak pączek w maśle...więc i ja ostatnio lekko ją zaniedbuje (tylko tu na dogo...)...bo w domku to mam całe ręce pogryzione, łokcie....itd... ....moja Kochana Ostróda.......taaaaaaaa....też mnie to dziwi, ale np. w mojej pracy nikt nie ma psa, wszyscy uważają, że mam namieszane pod sufitem pod tym wzzględem....i jakoś tak ludzie dziwnie ....traktują posiadanie psa.....zresztą widać to chociażby po tym, że ja jako jedyna jestem tu na dogo....z Ostródy...bardzo dziwneeee...a schronisko tu olbrzymie..... Quote
lewkonia Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Aga - zazwyczaj lato jest dla psów z dogomanii koszmarem, bo pojawia się wtedy wiele bezdomnych zwierzaków, ale przeciez ty mieszkasz w Ostródzie! Może jacyś zeglarze zakochają się w tej bestyjce, już sama nie wiem, co wymyślać:shake: ? Może to byłaby jakas szansa, skoro ostródzianie są tak nieczuli na los psiaków? Quote
Aga_Mazury Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 narazie rodzina nie napiera....to i ja nie poruszam tematu ;) Quote
lewkonia Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 No i niech tak zostanie:lol: , ale jak rodzina będzie liczyła o dwie istotki więcej? :roll: Quote
shantara Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Właśnie Aga co tam u bliźniaków słychać? Rodzina do Perełki pewnie się już przyzwyczaiła... Oby było dobrze... ;) Quote
Aga_Mazury Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 bliźniaki rosną...już ciężko mi nawet przy kompie siedzieć ;) ...oczywiście jak dom dla Perły znajdzie się dobry to wspaniale...ale póki nie ma zbytniej agresji do jamniczki nie musi to być dom na cito.... Quote
fona Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Aga, uwazaj, dopiero co rozmawialam z Azzie i widze ten sam syndrom - domek tymczasowy sie zakochal i nie chce oddac psa! Ja jestem czasem domkiem tymczasowym dla kotow i wyje po kazdym, i po kazdym coraz bardziej, i juz jeden nawet zostal na zawsze, bo myslalam, ze zwariuje od tych ciaglych rozstan. Przynosilam futro do domu, podrasowalam, bo najczesciej w stanie kiepsciutkim bylo, a jak juz bylo po tuningu i myslalo, ze jestem jego mama, odjezdzalo. Dla mnie koszmar, chociaz przeciez sie cieszylam, ze sie zwolnilo miejsce dla nastepnego. Wiec uwazaj z ta Perla... Quote
Aga_Mazury Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 fona napisał(a):Aga, uwazaj, dopiero co rozmawialam z Azzie i widze ten sam syndrom - domek tymczasowy sie zakochal i nie chce oddac psa! Ja jestem czasem domkiem tymczasowym dla kotow i wyje po kazdym, i po kazdym coraz bardziej, i juz jeden nawet zostal na zawsze, bo myslalam, ze zwariuje od tych ciaglych rozstan. Przynosilam futro do domu, podrasowalam, bo najczesciej w stanie kiepsciutkim bylo, a jak juz bylo po tuningu i myslalo, ze jestem jego mama, odjezdzalo. Dla mnie koszmar, chociaz przeciez sie cieszylam, ze sie zwolnilo miejsce dla nastepnego. Wiec uwazaj z ta Perla... chyba jakies choróbsko zaatakowało Azzie i mnie...skoro mamy takie same objawy ;) :evil_lol: Quote
lewkonia Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Aga - tu zareklamowałam Perełkę http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1790062#post1790062 Quote
shantara Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Cytat z opisu Agi : ...nie lubi jak przychodzą do domu obcy ludzie...bardzo wtedy krzyczy. a jak się uspokoi trochę to i tak ten ktoś nie może poruszać się po mieszkaniu a nie daj Boże się do niej odzywać ;-) nie, nie gryzie...nic z tych rzeczy...drze pyska niesamowicie....a moje psy radośnie się dołączają i jest jeden wielki jazgot ;-) .i pilnuje, żeby ten ktoś mieszkania nie ukradł ;-) .... Więc chyba można powiedzieć, że jest hałaśliwa :evil_lol: Chociaż tak dokładnie to odpowiedzieć może sama Aga. Quote
lewkonia Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Aga trzymamy kciuki za domek w Mińsku Mazowieckim! Quote
lewkonia Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Aga - zajrzyj do Perełki koniecznie, bo być może będzie domek! Quote
Aga_Mazury Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Jeśli komuś bliski jest los Salomonka i psiaków z pogotowia psilos to : taaadam...:multi: "...mam zgodę TVN na zabranie psiaków :smile:)) Jutro zabiorę Salomonka, Karmelka i Bogusia. Proszę trzymać kciuki! Być może znajdą dom. Serdecznie pozdrawiam, Janusz Orzechowski" jutro o 8.30 w TVN Pan Janusz i maleństwa wystąpią w programie "Dzień Dobry TVN" Bądźmy tam z nimi.....:loveu: choć sercem skoro nas nie chcą w TV ;-) przecież Salomonek to "dogo...psiak" __________________ Quote
lewkonia Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Przypominam wszystkim z dogo o Perełce. Ma rok, jest wysterylizowana, żwawa i prześliczna. Quote
Dabrowka Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Co u Perełki? Jak minął długi weekend? ;) No i przede wszystkim - czy ona szuka domu....? Bo na 17 stronie raczej nie znajdzie :roll: Quote
Recommended Posts