Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powiem taaaaaaaaaaaak.....

Przy sterylizacji krwotok potężny...okazało się to co podejrzewałam czyli ciąża i to bardzo zaawansowana (6-7 tydzień).....psinka moja niestety po przyjściu do domu (przywiezieniu) kręci się niemiłosiernie, kubraczek zjezdziłam całe miasto aż dostałam....przed chwilą wróciłam od wet-a ponieważ pojechałam z Perłą bo krwawi jej ten szew, wet powiedział, że to normalne.......no nie wiem.........nałożyłam kubraczek koloru białego a on już cały czerwony.........czy to normalne???????????....wet dał jej jeszcze środki przeciwbólowe raz jeszcze teraz i jakieś uspokajające chociaż nie bardzo chciał bo tyle jej nadawali w trakcie i po operacji bo było już bardzo ciężko........

czy może tak krwawić po sterylce???????

• Replies 982
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedna suńka... Pewnie dlatego ją wyrzucili...:shake:
Aga a nie ma możliwości, żebyś skonsultowała się z jakimś innym weterynarzem ( chociaż telefonicznie ) i zapytała czy tak może być po sterylizacji... Ja nie widziałam suczki tuż po zabiegu, ale jak Laura z Korabiewic była sterylizowana to dzień potem miała całkiem czyste to ubranko... Może jej na SGGW zmieniali ale wątpię... No chyba, że to przez ciążę.
Wygłaskaj bidulkę ode mnie.

Posted

[quote name='Aga_Mazury']Powiem taaaaaaaaaaaak.....

Przy sterylizacji krwotok potężny...okazało się to co podejrzewałam czyli ciąża i to bardzo zaawansowana (6-7 tydzień).....psinka moja niestety po przyjściu do domu (przywiezieniu) kręci się niemiłosiernie, kubraczek zjezdziłam całe miasto aż dostałam....przed chwilą wróciłam od wet-a ponieważ pojechałam z Perłą bo krwawi jej ten szew, wet powiedział, że to normalne.......no nie wiem.........nałożyłam kubraczek koloru białego a on już cały czerwony.........czy to normalne???????????....wet dał jej jeszcze środki przeciwbólowe raz jeszcze teraz i jakieś uspokajające chociaż nie bardzo chciał bo tyle jej nadawali w trakcie i po operacji bo było już bardzo ciężko........

czy może tak krwawić po sterylce???????

Aga zapytaj YBOT z wątku B jak Bordie, Bordie jest po sterylce aborcyjnej jak Perła. Doradzi na pewno!!!!

Posted

Cały kubrak ma we krwi, ale lekarz obejrzał szwy (teraz jak z nią pojechałam) i powiedział, że sączy się z nich bo ona taka żywiołowa i tak fika.......teraz ją zamknęłam w kuchni tam nie ma na co wskakiwać może będzie lepiej....jesooooooooo......poprostu mega stres

Posted

lewkonia cholera nie wiem gdzie ten wątek,,,poprostu już przestaje kontaktować.....

...a poza tym jeśli tamta sunia jest spokojna (co zwykle tak jest po sterylce i tych wszystkich zastrzykach) to inaczej niż jak moja SZALONA ....

Posted

Tweety...staram się, ale to nie takie proste.....moja rodzina już nie wspomnę co na ten temat sądzi.....żeby tylko zdrowa była.....ja też zaraz się kładę bo po całym dniu nerwów muszę poleżeć.tylko jak się odstresować....

Posted

Tak na wszelki wypadek:
dr wet. Mirosław Obijalski
specjalista chorób psów i kotóworaz chirurgii weterynaryjnej
Olsztyn, ul. Ks. Witolda 17
tel. (089) 527-54-12
sob. - niedz. 10.00 - 12.00

dom. (089) 527 69 78 (z książki telefonicznej)

Sprawdzony, wrażliwy - dzwoniłam i jeździłam o różnych porach dnia i w święta, myślę, udzieli porady telefonicznie
Pozdrawiam i trzymam kciuki!

Posted

Aga jak tam u Ciebie i Perełki?
Tweety ma racje musisz na siebie uważać i odpoczywać czasem. Wszystko się ułoży. A jak rodzinka Cię dodatkowo stresować będzie to my ich :mad: ;)

Posted

Cała noc nie przespana.....

Rano weterynarz......Perła znowu na stole chirurgicznym...kolejna operacja...właśnie dopiero wróciłam, ona została.......mam nadzieję, że to wytrzyma

Posted

Wszystko jej się w środku porozwalało...chyba nie przewidzieli, że nie każdy piesek musi leżeć sobie po operacji cichutko...ona nie leżała...tylko się wierciła ...pytał się mnie czy "parła" a skąd mnie to wiedzieć...ja nie widziałam....teraz leży i ją operują.....nie wiem czy przeżyje...

Ja czuje się fatalnie i psychicznie wykończona i fizycznie....JUŻ NIE DAJE RADY...

Posted

Aga wiem, że to trudne, ale póki trwa operacja postaraj się może odpocząć. W tej chwili i tak nie masz na nic wpływu. A jeśli zadzwonią z kliniki to na pewno ktoś z rodziny da Ci znać. Pamiętaj, że dbać musisz nie tylko o siebie ale jeszcze o dwie istotki.
Ile ta operacja ma trwać? Perełka nie dobrała się czasem do szwów? Lekarz mówił, że może nie przeżyć?

Posted

Aga, czy ta lecznica ma możliwość zatrzymania suni na kilka dni, aby mogli ja obserwować? Jeśli to kosztuje - to kasa będzie. Wykopiemy spod ziemi. Ty przecież nie możesz się tak eksploatować dziewczyno!

Perełka powinna pozostać pod obserwacją veta. Czy W Olsztynie nie ma przy szkole rolniczej weterynarii? Jak to wygląda ze szpitalem dla zwierzaków na Mazurach?

Posted

Jestem..........Druga operacja udała się, Perła przeżyła ale cóż....po powrocie do domu zaczęło się od początku wycie i bieganie naookoło co powodowało chyba, że znowu kreww jej zaczęła lecieć ....nie chciała usnąć..cały czas stała i co chwilę zaczynała fikać. Dostała dodatkowo kołnierzyk i masę środków "ogłupiających"...niestety na Perłę nic nie działa.
Dzięki Dabrowka i innemu miłemu człowiekowi udało się załatwić hoteliko-szpitalik w Olsztynie, właśnie weszłam do domu po odwiezieniu Perły (padam na twarz ze zmęczenia)...doba w Poliklinice weterynaryjnej kosztuje 15 zł plus za każdy zastrzyk, każdą kroplówkę będzie policzone dodatkowo...nie mam pojęcia ile...to tyle na gorąco..................dziewczyny Kochane jesteście, że się nami przejmujecie :calus: