KarolinkaAndRoni Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Witam moj Labrador boi sie krolika.Wieczorem lezy sobie na lozku ale jak krolik tutpnie to Roni odrazu ucieka do rodzicow na lozko i przez cala noc spi razem z nimi.W dzien nieboi sie krolika podchodzi do niego nawet jak tupie nieboi sie a wczirczorek kuli ogon i ucieka.Nigdy tak nierobil.Niewiem co mam zrobic bo zawsze spi zemna a teraz ucieka:(Moze macie jakies propozycje? Quote
URIA Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 :megagrin: .....przepraszam ale wyobraziłam sobie całą sytuację...może królik kiedyś łomot mu spuścił jak nie patrzyłaś i pies się teraz boi....mam to samo z kotem - moja sucz w zasadzie nie bardzo boi się kotki ale wystarczy że ta odpowiednio się spojrzy a psa już nie ma;) Ale to dlatego, że parę razy przyłapaliśmy kotkę jak zaganiała szczeniora w kąt gdy nikt nie patrzył i spuszczała mu łomot (bez pazurków ale zawsze). Nie wiem co poradzić - widać tak ci się ustaliła hirarchia w stadzie, że królik jest ponad psem...może z czasem przejdzie jak pies nabierze pewności siebie i wtedy on będzie "tupał" na królika:razz: Quote
Jupi Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 wydaje mi sie że powodem takiego zachowania może byc specyficzne poruszanie się królika i jego ze tak powiem "nagłość" i szybkość może spróbuj wziąśc królika na ręce i prztrzymaj by sie nie poruszał by pies mógł go spokojnie obwąchac i przekonac sie ze to nic strasznego nie jest, żaden potwór się nie czaji pod tym futerkiem:lol: chyba ze problem polega na tym o czym mówiła URIA- czyli ze dostał łomot od królika:roll: ja na szczęście nie mam takiego problemu mój lab ma róznych przyjaciół:evil_lol: Quote
Gazuś Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Albo poprostu pies reagule na to królicze "Idz sobie!"... Jupi, nie na temat, ale muszę - masz ŚLICZNIUCHNEGO psiaka! :lol: Quote
Recommended Posts