Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam moj Labrador boi sie krolika.Wieczorem lezy sobie na lozku ale jak krolik tutpnie to Roni odrazu ucieka do rodzicow na lozko i przez cala noc spi razem z nimi.W dzien nieboi sie krolika podchodzi do niego nawet jak tupie nieboi sie a wczirczorek kuli ogon i ucieka.Nigdy tak nierobil.Niewiem co mam zrobic bo zawsze spi zemna a teraz ucieka:(Moze macie jakies propozycje?

Posted

:megagrin: .....przepraszam ale wyobraziłam sobie całą sytuację...może królik kiedyś łomot mu spuścił jak nie patrzyłaś i pies się teraz boi....mam to samo z kotem - moja sucz w zasadzie nie bardzo boi się kotki ale wystarczy że ta odpowiednio się spojrzy a psa już nie ma;) Ale to dlatego, że parę razy przyłapaliśmy kotkę jak zaganiała szczeniora w kąt gdy nikt nie patrzył i spuszczała mu łomot (bez pazurków ale zawsze). Nie wiem co poradzić - widać tak ci się ustaliła hirarchia w stadzie, że królik jest ponad psem...może z czasem przejdzie jak pies nabierze pewności siebie i wtedy on będzie "tupał" na królika:razz:

Posted

wydaje mi sie że powodem takiego zachowania może byc specyficzne poruszanie się królika i jego ze tak powiem "nagłość" i szybkość
może spróbuj wziąśc królika na ręce i prztrzymaj by sie nie poruszał by pies mógł go spokojnie obwąchac i przekonac sie ze to nic strasznego nie jest, żaden potwór się nie czaji pod tym futerkiem:lol:
chyba ze problem polega na tym o czym mówiła URIA- czyli ze dostał łomot od królika:roll:
ja na szczęście nie mam takiego problemu mój lab ma róznych przyjaciół:evil_lol: