Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nano napisał(a):

EDIT: a możecie mniej wiecej określić czy to będzie bardziej po południu czy wieczorem?

Na pewno po południu - na wieczór musimy już być w Warszawie.

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

juli88 napisał(a):
Hejka,
Są dobre wieści, psiakiem zajmie się fundacja ??? z Warszawy - dopiero dowiem się jak fundacja się nazywa.
Wyleczy sunie a następnie znajdzie jej dom więc jest dobro na tym świecie!

Jak się cieszę że wszystko jest ok :)

Sunia jeszcze przy mamusi jako pasożyt, ale właściciele dali się namówić.
Jej chęć do życia jest niesamowita więc trzymam kciuki o szczęśliwe dorastanie i życie.

Dopiero dzisiaj znalazłam ten wpis na pekinach w potrzebie.
Dla pełnej jasności sytacji:
Nigdy nie zobowiązywałyśmy się jej wyleczyć - jak już pisałam wcześniej szczenię posiada wady rozwojowe i
wszystko zależy od stopnia zaawansowania tych wad.Ocenę zostawiamy specjalistom.
Od razu mówię jasno - jeśli okaże się że sunia ma podobny zespół wad rozwojowych co Duduś to na pewno nie skażemy jej na powolne konanie i śmierć w mękach.
Natomiast jeśli wady nie są tak poważne jak na to wygląda jesteśmy gotowe o nią walczyć.
Piszę to dzisiaj żeby potem nie było pretensji i niejasności w tej kwestii.

Posted

no wiadomo, jeżeli suni nie będzie dało się wyleczyć to lepiej skrócić jej cierpienia... :(wad wrodzonych chyba nie da się wyleczyć a jedynie zminimalizować skutki ich występowania... więc wszystko zależy teraz od tego jaka będzie diagnoza...

Posted

takie, maleństwo, a już ktoś chcę się jej pozbyć... My tez mieliśmy chorego psiaka. Do ostatniego dnia walczyliśmy o jego zdrówko, niestety nie udało się:( oby w tym przypadku było inaczej... oby..

Posted

postaram się dzisiaj porobić małej zdjęcia od razu jak będzie u mnie w domu... najprawdopodobniej załatwie też zdjęcie RTG łapki które miała robione na pierwszej wizycie u weta - wiec na tym już zaoszczędzicie :)

Posted

Nano napisał(a):
postaram się dzisiaj porobić małej zdjęcia od razu jak będzie u mnie w domu... najprawdopodobniej załatwie też zdjęcie RTG łapki które miała robione na pierwszej wizycie u weta - wiec na tym już zaoszczędzicie :)

Raczej nie sądzę...mala rosnie i trzeba będzie na bank powtórzyć.

Posted

dzwoniłam do nich o 12:06 tak jak mi nr podałaś... były wtedy w połowie drogi bo mają problemy z autkiem... mówily że będą w Poznaniu ok 15... mała właśnie się wylatała a teraz śpi mi na nodze xD a dokladniej na moim laczku xD

a co do zrzeszenia to oczywiscie mam podpisane xD

dowiedziałam się, że mała urodziła się 30 Marca...

Posted

ZrzeCZeniu, bo zrzeszać to my się nie mamy zamiaru :D

Kto podpisał to zrzeczenie? mam nadzieję, że jednak ten pomysł z podpisaniem przez którąś z Was - nie przyszedł wam do głowy, bo to jest do sprawdzenia?

Posted

Agucha napisał(a):
ZrzeCZeniu, bo zrzeszać to my się nie mamy zamiaru :D

no tak xD z tego szczęścia już mi się palce mieszają xD

Posted

Dziewczynka jest już na miejscu. Kasia z Gosią mialy komplikacje na trasie...dotarły do Warszawy na 4 rano!!!

Maleństwo spało dziś w łóżeczku z jedną z cioć. Jednak tak bardzo tęsknilo za mamą, że zdesperowane brakiem sutków ugryzło ją dosadnie w nos i w ...pierś... Biedne maleństwo, jak można było narazić ją na taki stres?! :(

Pekinka ma strasznie wklęśniętą klatkę piersiową, w zagłębieniu mieści się pięść... :(

Na poniedziałek jest umówiona konsultacja u dr Sterny. Czekajmy na wyniki badań...

Posted

Agucha napisał(a):
Nie wygląda to za wesoło... jest gorzej niż się dziewczyny spodziewały :(

u mnie jakoś biegała... chodziła za mną, nawet dość szybko... bawiłam się z nią i przejawiała odruchy jak normaly zdrowy szczeniak... co dokładnie mówiły ??

Posted

[quote name='Nano']u mnie jakoś biegała... chodziła za mną, nawet dość szybko... bawiłam się z nią i przejawiała odruchy jak normaly zdrowy szczeniak... co dokładnie mówiły ??
Tak, teraz jak jest jeszcze maleńka i narządy wewnętrzne się mieszczą...

Przekaż tym ludziom, żeby przestali te psy rozmnażać, bo robia im krzywdę... Mają jakieś "zepsute" geny i szczeniaki coraz częściej się moga takie rodzić... CO ZA LUDZIE! :angryy: