Nianka&Kajtek Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Witam, jestem właścicielką 15 letniego psa Kajtka. Dzisiaj musiałam wyjechać na cały dzień, więc poprosiłam moją mamę, by nakarmiła naszego staruszka. Dokładnie jej powiedziałam, ile powinien zjeść. Niestety, nie posłuchała mnie, i dała mu... 1 pierś z kurczaka, pół kilo podrobów i jeszcze dużo, dużo jakiegoś innego mięcha, nawet nie wiem ile. Dowiedziałam się o tym jakieś 20 minut temu kiedy Kajtek zaczął się krztusić. Nie wiedziałam, co robić. I nagle... Wypluł ogromny kawał mięcha z jakąś papką. I od tej pory cały czas chodzi po mieszkaniu i właśnie tak "pluje" NIEPOGRYZIONYM i częściowo nie strawionym mięsem... I co gorsza, to inne mięso to wieprzowina. :angryy: (surowa...) Weterynarz jest 15 km od nas i nie przyjeżdża w nocy. :placz: Co ja mam robić? Kajtuś tak się męczy... :-( Quote
mam psa Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 duzy ten Kajtek , po porcji kilku kilo paszy wyglada na ze raczej tak...? Quote
a.g.a Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Wymioty mogą być skutkiem przejedzenia jeśli tylko jesteś pewna że pies nie zjadł niczego innego ( żadnych szkodliwych dla psa rzeczy). Czy oprócz tego pies ma biegunkę? Bolesny brzuch? temperaturę? Quote
Nianka&Kajtek Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Pies jest wielkości cocker spaniela. (mniej więcej) Nie ma temperatury, a kupę ma jak brązową galaretę. Chciałam też dodać, że powoli mu przechodzi i nawet stara się odpocząć na legowisku. (Chociaż wymioty nie ustają, są w większych odstępach.) Quote
a.g.a Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 W takim razie może po prostu zapewnij mu spokój, dostęp do wody ( wymioty mogą spowodować odwodnienie) i poobserwuj go, a jutro, jeżeli będzie taka możliwość zabierz go do weta? Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze :) Quote
danka4u1 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Co z Kajtkiem ? Bylaś u weta ? Może już wszystko wrócilo do normy po tak sutym posiłku? Pies ma 15 lat i to też nie jest wiek i wydolność przewodu pokarmowego na takie uczty. Miejmy nadzieję, że to było tylko przejedzenie. Napisz, cu u Was. Quote
mam psa Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 jak na psa wielkości spaniela to dawka jedzenia byla wielka... to raczej przejedzenie ale jesli nie bedzie widac poprawy dzisiaj, i nie ustapią wymioty i biegunka pojedz do weta na kroplówke zeby sie pies nie odwodnił Quote
danka4u1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Co z Kajtkiem ? Przejedzenie, czy coś poważniejszego? Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Odezwij się. Quote
mam psa Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 z tego że 'widzimy" cisze wynika chyba ze przeszło :) Quote
Recommended Posts