monika083 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 wlasnie to jeszcze mlodzik jest ,normalne ,ze ciekawski wszystkiego ,moze tez ma za malo ruchu ? tz spacerow ,takie bieganie w kolo ogrodka pewnie tez sie nudzi... A podstawowych komemd tez trzeba uczyc...z tym moge pomoc ,bo bruna tez wszystkiego sama uczylam ,tylko z tym przeskakiwaniem juz gorzej -tego sie chyba nie da oduczyc ,tylko wlasnie dobrze zabezpieczyc plot. Jak pisalam ,jak bedzie trzeba to tam pojedziemy z TZ i Brunem,to niedaleko ,a kuzynka TZ tam tez mieszka ..moze ich zna.. Quote
lilk_a Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Nes2009 napisał(a):Już Wam pisze co usłyszałam wczoraj na temat przeskakiwania. Na górze siatki( o ile jest siatka) trzeba zrobić coś w rodzaju wygiętych prętów. Do wewnętrznej strony ogrodzenia. Psiak wtedy nie wyskakuje. Trochę z tym zachodu ale efekt murowany. Jeśli jest kątownik to wystarczy zamocowac do niego wygiety pręt a między te pręty nawet sznurek przeciągnąć. Coś jak sznurki do prania. Piękne to nie jest ale jest szansa, że psiakowi odechce się skoków. Potem urośnie przytyje i nie będzie się mu chciało. to najlepsze wyjście w tej sytuacji , ale niestety pracochłonne , pies nie ma szans na przeskoczenie takiej konstrukcji , która sprawdza się również przy psach przechodzących po siatce to mogą być na początku nawet rurki ze sztywnego plastiku i wtedy łatwiej przeciągnąć sznurek robiąc w nich dziurki , sznurek powinien być dość widoczny by pies to widział , bo może niechcący zrobić sobie krzywdę takim napiętym sznurkiem ja bym nie polegała na tym ,że pies oduczy się przeskakiwania przez szkolenie , a przynajmniej nie tak szybko ;) Quote
monika083 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 i co tam u Goranka? Kikou jesli mam jechac do niego to wyslij mi numer\adres to podjade ,bede jescze przyszly tydz. w opolu Quote
kikou Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 polubek napisał(a):goran cisza u ciebie co się z tobą dzieje? "dogadali się" Panstwo z Gorankiem, mam nawet kilka fotek mmsem ale nie mam kabelka :( Quote
xmartix Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 no ale najważniejsze że zostaje u nich i że jest dobrze Quote
polubek Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 kikou napisał(a):"dogadali się" Panstwo z Gorankiem, mam nawet kilka fotek mmsem ale nie mam kabelka :( to podeślij 796154489 Quote
MyrkurDagur Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Przepraszam za offa... Poszukuję osób z Brzegu Dolnego lub okolic, które w jakikolwiek sposób mogłyby pomóc w ustaleniu miejsca zamieszkania ludzi - "bohaterów" programu TVP "Celownik" z 9.08., którzy na swoim podwórku trzymają psa, na krótkim łańcuch, przytwierdzonym do czegoś, co chyba ma spełniać rolę budy... Pani z oławskiego TOZu chce pojechać do tych ludzi, ale potrzebuje na nich namiary, a najprawdopodobniej redakcja "Celownika" nie udzieli jej żadnych informacji. Jeśli ktokolwiek może pomóc - proszę o PW. Ten pies ma naprawdę ciężkie warunki, spójrzcie sami... - odcinek z 9.08 http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik (odcinek nie dotyczy samego psa, ale jest on wiele razy pokazywany...) Quote
polubek Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 "Goran, chyba mu u nas dobrze" i proszę przesłane mi na komórkę fotki Gorana od Kikou Quote
monika083 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 jaki fajny:) widac ,ze lobuz:P ja myslalam ,ze on duuuuzo wiekszy jest . Quote
lilk_a Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 ale jak ma pół roku to jeszcze troszeczkę urośnie i zmężnieje :):) fajne zdjęcia, uśmiechnięty pies :) Quote
xmartix Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 OFFTOPIK: proszę pomóżcie, potrzeba dt! ale to cud znaleźć, to może deklaracje na hotelik? mamy już 200 zł od właścicieli.. pieskowi grozi jutro schron :placz: a to taka ciapa kanapowa.. http://www.dogomania.pl/threads/191044-Stafik-POTRZEBNE-DEKLARACJE-NA-HOTEL-CZAS-MAMY-DO-%C5%9ARODY-%28 Quote
Recommended Posts