monika083 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 a jakie to miasteczko dokladnie? Ja bede w polowie czerwca w opolu. Quote
kikou Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 jeszcze w kwestii formalnej: dostałam na wydatki Goranka 138 zł ze skarbonki Szafirka i 80 zł od mparsley, wydałam 20 zł na wizyte lekarską i na wczorajszy transport do wroclawia 60,- (wiozłam dwa pieski razem do wrocka wiec myśle że to bedzie fair jeśli transport opłacą po połowie) a zatem zostało mi 138,- zł chciałabym te pieniądze przeznaczyc na karme sercową dla Rudzika (staruszek z wadą serca od dwóch lat w hotelu u wiosny bez szans na dom) http://www.dogomania.pl/threads/116722-Rudzik-z-chorym-serduszkiem...-w-dt-BRAKUJE-NA-OPLATY-(/page123?p=14752873 czy zgadzacie sie na to? Quote
Dada M Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Cieszę się, że maluch już jest bezpieczny :) Będzie jedynym psem w domu ? W jakich warunkach będzie mieszkał ? Quote
kikou Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Domek na wsi, Goranek jest jedynym psem, ogrodzona posesja, spanko w budynku gospodarczym, mama nie pracuje jest cały czas w domu a w weekendy przyjeżdza rodzina z dużą suczką do zabawy Quote
monika083 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 kikou napisał(a):Domek na wsi, Goranek jest jedynym psem, ogrodzona posesja, spanko w budynku gospodarczym, mama nie pracuje jest cały czas w domu a w weekendy przyjeżdza rodzina z dużą suczką do zabawy ja juz tam sprawdze warunki :cool3: Quote
xmartix Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 GORAN WRACA JUTRO Z ADOPCJI!!!! PODOBNO PRZESKAKUJE 2 M OGRODZENIE!! PIESEK TRAFIA DO KIKOU, A JAK WIECIE ONA MA SAME STARUSZKI WIĘC KIKOU BĘDZIE MIAŁA NAPRAWDĘ "WESOŁO", nie może ten młodziak u niej zostać długo!! POTRZEBA DT I DUZO DUZO OGŁOSZEŃ!!!!! Quote
xmartix Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='xmartix']allegro zwykłe na 3 dni, potem odnowię http://www.allegro.pl/item1070225072_5_m_czny_duzy_szczeniak_pilnie_potrzebuje_domu.html + kupiepsa.pl + adopcje.org + przygarnijzwierzaka.pl + morusek.pl + ale.gratka.pl zrobiłam ten sam zestaw Quote
xmartix Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 dodałam na: - telezoo - neeon.pl - drobne.centrumofert.pl Quote
demi Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Marta, a dzwoniłaś do tego Pana co dałam Ci namiary na onka, bo całkiem konkretny facet:) i chce tylko z adopcji, jakaś biedulke. To moze akurat. Quote
xmartix Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 dalas mi nr faceta co chcial onka????? nie kojarzę takiej sytuacji,to podaj, oczywiscie ze zadzwonię Quote
Nes2009 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Moja Goya też przeskakuje ale to nie jest powód, żeby się psa pozbywać! Szok. Ludzie gdzie Wy do ch..... macie serca??????? Quote
Nes2009 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Za każdym razem mam ze sobą jakiś przysmak.Jak przeskoczy to zaraz ją wołam. Wraca. Nie odzwyczaję ją od przeskakiwania. Ale mam pewność, że wróci. Przeskakiwanie przez płot to Pikuś. Ona mi skakała przez balkon na 1 piętrze. A to już było gorsze. Teraz przytyła i się nie mieści przez szczeble. A może to jest jakiś pomysł. Upaść psa tak żeby nie miał na tyle siły aby przeskoczyć. ;) Quote
monika083 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Nes2009 ale twoj pies tez jest caly czas na dworze? bo Goran mial byc tam psem typowo podworkowym,to ciezko chyba go caly czas miec na oku.Ja nie usprawiedliwiam tych ludzi bo sama bym psa nie oddala ,tylko szkolila ,ale rozne sytuacje sa. Quote
Nes2009 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Goya jest psiakiem domowym. Ale teraz jak jest ciepło lubi sobie pobiegać i pobawić się z psem sąsiadów. Przecież nie mogę jej ciągle na smyczy prowadzić. Oprócz spacerków, uskutecznia podwórkową gonitwę. Quote
kikou Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Goran nie przyjechał, Państwo dali sobie jeszcze pare dni i próbują sie "dopasować".... byli natomiast u swojego lekarza i ten z kolei twierdzi, że piesio odzyska jeszcze widzenie w tym niedorozwiniętym oczku... a uraz był potężny bo Goranek ma nawet przecięty język i śmiesznie je jedną stroną pyszczka... obiecali dzwonić i opowiadać jak rozwija sie sytuacja Quote
monika083 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 to swietnie, Kikou ,ja bede prawdpodobnie w przyszlym tygodniu juz w Opolu ,moze tam jechac i im cos poradzic ,sama nie wiem jak uczy sie psa ,zeby nie przeskakiwal przez plot ,ale jesli ktos napisze to im moge wszystko przekazac. Quote
Nes2009 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Już Wam pisze co usłyszałam wczoraj na temat przeskakiwania. Na górze siatki( o ile jest siatka) trzeba zrobić coś w rodzaju wygiętych prętów. Do wewnętrznej strony ogrodzenia. Psiak wtedy nie wyskakuje. Trochę z tym zachodu ale efekt murowany. Jeśli jest kątownik to wystarczy zamocowac do niego wygiety pręt a między te pręty nawet sznurek przeciągnąć. Coś jak sznurki do prania. Piękne to nie jest ale jest szansa, że psiakowi odechce się skoków. Potem urośnie przytyje i nie będzie się mu chciało. Quote
kikou Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 oprócz płotu tam są też inne problemy, psiunio w ogóle nie zna życia tak w obejściu z człowiekiem, skacze na mame i ucieka, pewnie chce sie bawić ale dla starszej kobiety to troche stres... Państwo poradzili sie troche u weta i próbują pracować.... zobaczymy jak bedzie Quote
Nes2009 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Przecież to szczeniak. Chce się bawić. I tak niestety wyraża swoją radość. A, że nie jest yorkiem tylko dość sporym psiaczkiem to i są takie efekty. Nauczy się. Wystarczy opracować metodę. Będzie jeszcze z niego posłuszny psiak. Quote
xmartix Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 może powinni go uczyć podst komend, tylko podstawowych? ja nie ściągam ogłoszeń mimo wszytsko Quote
Recommended Posts