kikou Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 hodowca przyprowadził pieska do lekarza żeby go uśpić... powód jest podwójny, kombinowany.... Hodowla rodowodowych psów (kilka różnych ras), pan trzymał sukę w ruji z dzieciakami, podrostkami 8-9 miesięcznymi innych ras, jeden z dzieciaków okazał sie jednak na tyle męski, żę pokrył sunie... pan sie troszke zdenerwował ale ostatecznie skundlony miot jest urodziwy więc rozda po wsiach... na łańcuchy ludzie chętnie wezmą.... :( jednak jedno ze szczeniąt zostało chyba zranione, ma jedno oczko niewidzące, mocno uszkodzone, a cały pyszczek dziwnie przekrzywiony, bardzo możliwe że toczy sie tam nawet jakiś proces chorobowy.... niestety pan nie ma zamiaru opłacać żadnych badań darmozjada, na usilne prośby zaprzyjaźnionej pani wet zgodził sie jeszcze z tydzień dać mu jeść, potem albo go zabieramy albo usypiamy... pojechałam dzisiaj do niego zrobiłam pare zdięć, wstawie w nocy piesio waży ok. 25kg ale chyba jeszcze ciut urośnie, a na pewno zmężnieje... prosze o pomoc!!!!!! piesek oprócz pana właściciela nie widział w swoim życiu nikogo, ja byłam pierwszą osobą, mimo to był bardzo ufny i przyjazny... niestety nie potrafi niczego, ani chodzić na smyczy, nie zna życia w domu, po prostu nic... nie nadano mu nawet imienia :( [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c75a9384e7ef8bbe.html"][IMG]http://images47.fotosik.pl/291/c75a9384e7ef8bbemed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f918036a31b76bc2.html"][IMG]http://images36.fotosik.pl/178/f918036a31b76bc2med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8af42e4d6529b4d6.html"][IMG]http://images36.fotosik.pl/178/8af42e4d6529b4d6med.jpg[/IMG][/URL] Quote
mala_czarna Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Kopara mi właśnie opadła. Nazwy hodowli oczywiście nie wolno napisać?? Zresztą bez urazy, ale to chyba pseudo, skoro ktoś trzyma sukę konkretnej rasy, w cieczce, z psami innej rasy? Quote
kikou Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 [quote name='mala_czarna']Kopara mi właśnie opadła. Nazwy hodowli oczywiście nie wolno napisać?? Zresztą bez urazy, ale to chyba pseudo, skoro ktoś trzyma sukę konkretnej rasy, w cieczce, z psami innej rasy?[/QUOTE] nie wnikałam, chociaż podobno suka ma papiery, .....po prostu nie mam tyle rzygów ile chciałoby sie oddać w takiej sytuacji, zrobiłam zdiecia i powiedzialam że za tydzień zabiore psa.. biore sie za zgrywanie zdięć Quote
GoskaGoska Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 masakra co za debil słow szkoda - ale poźniej trzeba chociaż na necie opinie mu popsuć -kurde tylko co z takim "maluchem " zrobić :( Quote
kach Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 :roll:pies piękny właściciela bym oskurowała potwór nie człowiek...gdzie psiak jest czy nadawałby się na psa stróza? Quote
kikou Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 [quote name='kach']:roll:pies piękny właściciela bym oskurowała potwór nie człowiek...gdzie psiak jest czy nadawałby się na psa stróza?[/QUOTE] sięgnełam jeszcze do notatek matka to podobno z papierami "MALINOIS", a psiunio urodzony dokladnie 10 listopada.... ta rasa malinois podobno jest bardzo temperamentna, czujna i szybka... ale ja sie nie znam jak to jest ktore sie nadają na stróże, a które nie.... tylko jeśli chodzi o ten potencjalny dom to najpierw, trzeba pieska zaprowadzić do weterynarza, zrobić prześwietlenie główki, to nie jest normalne, że ma tak wykrzywioną "twarz" może na zdięciach aż tak tego nie widać, trzeba zdiagnozowa co mu konkretnie jest... Quote
kikou Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 jeszcze wtrące trzy grosze: zachowanie hodowcy nie jest ok.. ALE! jednak dał mu sznse... jeśli zrobicie dym, bedziecie śledzić co kto gdzie, to kolejnego "felernego" piesia już nie pozwoli ogłaszać, tylko usunie problem w zaciszu domowym... dlatego dajmy spokój śledztwom, po prostu pomóżmy kalekiemu stworzeniu... Quote
xmartix Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 allegro zwykłe na 3 dni, potem odnowię http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1029972710 + kupiepsa.pl + adopcje.org + przygarnijzwierzaka.pl + morusek.pl + ale.gratka.pl Quote
kikou Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 bardzo dziekujemy za ogłoszonka!! Marta on ma dokladnie 6 miesięcy za 4 dni, urodził sie 10listopada 2009 (8-9 miesiecy były te szczeniaki co pokryły matke ;) ) Quote
ulvhedinn Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Kasiu, ta jego siostra z fotki też jest skundlona i do zabrania? Quote
xmartix Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='kikou']bardzo dziekujemy za ogłoszonka!! Marta on ma dokladnie 6 miesięcy za 4 dni, urodził sie 10listopada 2009 (8-9 miesiecy były te szczeniaki co pokryły matke ;) )[/QUOTE] już zmieniam to on urośnie jeszcze?... jak zwykle nie doczytałam! :mad: kiedy ja się w końcu nauczę Quote
isschen Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Hejka!! Ten sliczny psiak w zadnym wypadku nie moze byc uspiony!!! Nie ma mowy. Nie moge mu dac domu (mam 2 duze psy i brak warunkow na 3-go piesa), ani domu tymczasowego, ale jesli to mozliwe i jesli ktos by go zaadoptowal lub gdybys go narazie do siebie wziela to moge wspomoc sfinansowanie kosztow leczenia. Chociaz tyle. Bardzo bym chciala, zeby znalazl dom, popytam tu i tam. Tak moge pomoc, tylko nie pozwolcie go uspic!!! :placz:Trzeba mu pomoc. Quote
kikou Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 nie pozwolimy go oczywiscie uspic... z tym wzieciem go do mnie to jest taka sprawa ze ja nie mam boksow, mam w tej chwili dwa niekastrowane,agresywne samce, ktore stanowia zagrozenie dla siebie, musze je izolowac od siebie i od grupy, nie mam gdzie dac kolejnego samca, wprawdzie mlodziak ale to zbyt niebezpieczne... tak, ta siostra jest z tego samego miotu, chyba jest raczej do adopcji.. Quote
kikou Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 przypomne dzieciaka bo tu czas jednak troche nagli.... jeśli chodzi o badania to ja nawet byłabym w stanie pojechać po niego i zawieźć go w przyszłym tygodniu na badania, myślę że trzeba zacząć od rtg... natomiast ostatnie wydarzenia sprawiły że już nie jestem już w stanie założyć żadnych pieniędzy... Quote
kikou Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 to super, zadzwonie dzisiaj do pana i zapytam czy wyda mi dzieciaka na rtg i musialby chyba wspolpracowac o tyle ze pewnie niunio musiałby byc naczczo bo nie wiem czy taki mlody dzikusek da sobie prześwietlic głowe bez odrobiny znieczulenia... zbadam możliwości i dam znak późnym wieczorkiem Quote
Agnieszka(Visenna) Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ja narazie nie mam fizycznej mozliwosci pomocy... jedyne co moge to rozglosic sprawe tu i tam.. i to zrobie.. a poki co zapisuje watek... Quote
kikou Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 nie dodzwoniłam sie w piątek... pgadam z panem po weekendzie, natomiast był jeden telefon w sprawie adopcji, tylko że coś pani nie zadzwoniła ponownie po zastanowieniu wiec chyba nic z tego nie bedzie.... Quote
isschen Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 W jaki sposob moge go wpomoc finansowo??, tzn. podajcie jakies namiary na wplate na konto czy cos. Pozdrawiam:) Quote
Recommended Posts