pokemon Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Fur rewelacja!! ja to czułam od początku :) co tu dużo gadać ja sama się w nim zakochałam jest przecudny :evil_lol: Quote
vena&vivi Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Ja teraz o sprawach przyziemnych czyli o kasie. Proszę bardzo deklarowiczów stałych o wpłacenie za sierpień. Na miejscu okazało się iż "reszty" pieniążków nie można odebrać - czyli płaci się za miesiąc i nie jest ważne czy pisak wychodzi po 2 dniach czy 22 :) Zapłaciłam z deklaracji jednorazowych ale je muszę wszystkie oddać (miały być na kastarację, leczenie, karmę) - no ale to fur birze na siebie jako nowy właściciel :D Quote
sacred PIRANHA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 powiem Wam że dziwne ze nie da sie ich odzyskac...rozumiem ze nie da się wypłacić i dac do ręki ale nie mogą "wisieć" i jak będziecie mieć jakiegoś bulla to po prostu przejdą na niego? Quote
vena&vivi Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Niestety nie - chciałyśmy przerzucić ale nie można. Quote
ania z poznania Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Cioteczki kochane, zapraszam serdecznie na nowy bazarek :): http://www.dogomania.pl/threads/190271-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-%29?p=15128169#post15128169 Quote
sacred PIRANHA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 beznadziejnie...to w takim razie powinno się płacić nie z góry (bo nigdy nie wiadomo ile pies posiedzi) tylko za przemieszkany juz miesiąc Quote
Alicja Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 :crazyeye::crazyeye::crazyeye:masakra toż to zdzierstwo w biały dzień ..czyli co można sobie tam wsadzić teraz pluszaka na to miejsce bo opłacone ??? nieładne to rozliczenia :shake: Quote
agnieszka32 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 vena&vivi napisał(a):Niestety nie - chciałyśmy przerzucić ale nie można. Z tego co zrozumiałam z wczorajszej rozmowy z mariamc, to można na miejsce Hektora umieścić innego bullka od Was. Quote
sacred PIRANHA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 no na to wychodzi Alu niestety, lipnie to zorganizowane jest... edit : juz vena wyjasniła:evil_lol: Quote
vena&vivi Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Pytałyśmy wyraźnie czy na innego bulka można przekazać i wyraźnie na samym początku dostałyśmy ino, że nie. Znaczy bez naszego pytania uprzedzono nas wczoraj na wstępie. P. Danuta stwierdziła, że i tak mało się u niej płaci i takie ma zasady. I tyle. Quote
furciaczek Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 agnieszka32 napisał(a):Z tego co zrozumiałam z wczorajszej rozmowy z mariamc, to można na miejsce Hektora umieścić innego bullka od Was. Z tego co wiem to narazie zaden TTb z Torunia nie musi isc do hotelu, dobrze sobie radza i czuja sie dobrze- Hekcio zle znosil warunki w schronisku. Myslalysmy ze moze na jakiegos z BB mozna to przekazac (zgodnie z prosba chity). O wsadzeniu na to miejsce innego nie rozmawialismy bo wszystko w biegu sie odbywalo doslownie ;) Quote
pinkmoon Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Niefajnie to wygląda, może da się to jakoś inaczej załatwić? A Hektor był na BB ? Z Torunia może nie, ale w całej Polsce dziesiątki TTB są w zagrożeniu, i taka szansa to dla nich czasem jedyny ratunek. Quote
andzia69 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='furciaczek']Nooo Pirania wie zawsze pierwsza, podejzewam ze wiedziala to wczesniej odemnie hihi Nieda sie ukryc...wpadlam :) :crazyeye::crazyeye::crazyeye: normalnie mi się to w głowie nie mieści!:-o Fur - jak mogłaś?....zarazic się bullomanią!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: no to kolejna bullowato-zawirusowana osoba:multi::multi::multi: moje gratulacje!:loveu::loveu::loveu: Quote
vena&vivi Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Słuchajcie ja nie chce zawozić tam żadnego bulka z Torunia bo po prostu nie ma takiej potrzeby i nie będe naciągała bez sensu ludzi na eklaracje stałe. Uważam iż powinno się to robić tylko w sytuacji gdy pies weidentnie nie radzi sobie w schronie. Za hotel zapłaciłam z wpłaty jednorazowej chity i chita chciała te pieniążki przeżucić na bulke, która jest na hotelu u marimc ale Pani Danusia sie nie zgodziła i kasa przepada. W zwiążku z tym też poprosiłam o wpłacenie deklaracji za sierpień abym mogła zwrócić chicie jej wpłatę jednorazową, którą chce przekazac na innego bullka w potrzebie. Quote
agnieszka32 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 pinkmoon napisał(a):Niefajnie to wygląda, może da się to jakoś inaczej załatwić? A Hektor był na BB ? Z Torunia może nie, ale w całej Polsce dziesiątki TTB są w zagrożeniu, i taka szansa to dla nich czasem jedyny ratunek. Hektor nie był na BB. Zadzwonię dzisiaj do Danusi i wszystko wyjaśnię ;) Quote
Alicja Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 przykre to ....pieniędzy na psiaki malo i nie można tłumaczyć tego postępowania , że mało sie płaci ...bo za te pieniążki realnie mógłby być zaopatzrony kolejny psiak Quote
agaga21 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 dziewczyny, rozumiem wasze rozczarowanie ale pisząc"zdzierstwo w biały dzień" zastanówcie się co piszecie. u danki zasady sa proste: miesięczny pobyt psa wynosi 200zł z dobrym jedzeniem, w super warunkach, z opieką wet. za psa płaci się z góry niezależnie od tego jak długo będzie. te zasady sa jasne i kto oddaje tam psa to się z tym liczy, kto tego nie akceptuje, nie musi zawozić psa. gwarantuję, że te 200zł nie wpadło do prywatnego portfela mariamc... dla mnie zdzierstwo to żądać 600-700zł za psa a nie 200! proszę was, trochę zrozumienia bo zrobiło sie bardzo nieprzyjemnie... Quote
agnieszka32 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Alicja napisał(a)::crazyeye::crazyeye::crazyeye:masakra toż to zdzierstwo w biały dzień ..czyli co można sobie tam wsadzić teraz pluszaka na to miejsce bo opłacone ??? nieładne to rozliczenia :shake: Oj, Alicja, chyba się troszkę zagalopowałaś, co? :shake: Quote
vena&vivi Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Słuchajcie ja zostałam poinformowana w momencie odbioru psa, powiedziaam,że to rozumiem, mój błąd, że sama wcześniej nie zapytałam. Ale moim zdaniem powinnam mieć wpływ na co "nasza kasa" zostanie przeznaczona. Ja nie chciałam jej zabrać a zostawić na psiaka, który jest u marimc na hotelu. Ot tyle. Quote
Alicja Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 agnieszka32 napisał(a):Oj, Alicja, chyba się troszkę zagalopowałaś, co? :shake: nie ....nie zagalopowałam się .... zasady hotelowania powinne być znane , napiszesz zaraz wina dziewczyn że sie nie zapytały .... pies był 2czy 3 dni ....nawet nie 7 czy 10 wiem ze pieniadze nie idą do kieszeni , że są dobrzez spożytkowane , ale dziewczyny nie chciały ich dla siebie chciały dać WASZEMU jakiemuś psu ..... Quote
sacred PIRANHA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 właśnie o to chodzi ze nikt nie chcial zabierac tej kasy tylko skoro została już wpłacona to niech przejdzie na innego psiaka ktory tam jest...nie wiem ale wydaje mi sie to uczciwym rozwiązaniem:roll: skoro takie tam panują zasady to mysle ze powinno sie o tym jasno i wyraźnie mówić nawet tu na dogo zanim sie psa tam zawiezie (a nie na miejscu po przyjechaniu tam) ze miesiac kosztuje owszem mało (porównując z innymi hotelikami) ale płaci się za miesiąc z góry i nawet jak pies posiedzi z tego miesiąca 5 dni to reszta kasy tak jakby przepada (bo zabrac jej rzecz jasna nie mozna i na innego psa przesunąc tez nie mozna). Nikt kto o tym nie usłyszy nie wpadnie na to że tak tam może być bo w żadnym innym hotelu nie ma takich zasad wiec najlepiej byłoby informowac o tym jesli ktoś chce psiaka do Danusi wsadzić zeby nie było póxniej niespodzianek po prostu Ps. wojna na atku nie jest nikomu potrzebna a już napewno nie słuzy dobru psów wieć proponuje spasować nieco emocje Quote
agnieszka32 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='Alicja']nie ....nie zagalopowałam się .... zasady hotelowania powinne być znane , napiszesz zaraz wina dziewczyn że sie nie zapytały .... pies był 2czy 3 dni ....nawet nie 7 czy 10 wiem ze pieniadze nie idą do kieszeni , że są dobrzez spożytkowane , ale dziewczyny nie chciały ich dla siebie chciały dać WASZEMU jakiemuś psu ..... Alicja, nie rozumiem, dlaczego próbujesz włożyć mi w usta słowa, których nigdy nie napisałam, ani napisać nie zamierzałam. Proszę Cię, wyluzuj trochę. Kłótnie nie są nam potrzebne, ale pisanie o zdzierstwie w biały dzień również nikomu i niczemu nie służą. Jeśli ktoś czuje się tutaj oszukany, proszę darczyńców, których wpłaty poszły na hotel dla Hektorka o zgłaszanie się do mnie, z numerem konta na PW, oddam te pieniądze i nie pozwolę więcej na obrażanie mariamc :shake: Quote
Alicja Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='sacred PIRANHA']właśnie o to chodzi ze nikt nie chcial zabierac tej kasy tylko skoro została już wpłacona to niech przejdzie na innego psiaka ktory tam jest...nie wiem ale wydaje mi sie to uczciwym rozwiązaniem:roll: skoro takie tam panują zasady to mysle ze powinno sie o tym jasno i wyraźnie mówić nawet tu na dogo zanim sie psa tam zawiezie (a nie na miejscu po przyjechaniu tam) ze miesiac kosztuje owszem mało (porównując z innymi hotelikami) ale płaci się za miesiąc z góry i nawet jak pies posiedzi z tego miesiąca 5 dni to reszta kasy tak jakby przepada (bo zabrac jej rzecz jasna nie mozna i na innego psa przesunąc tez nie mozna). Nikt kto o tym nie usłyszy nie wpadnie na to że tak tam może być bo w żadnym innym hotelu nie ma takich zasad wiec najlepiej byłoby informowac o tym jesli ktoś chce psiaka do Danusi wsadzić zeby nie było póxniej niespodzianek po prostu Ps. wojna na atku nie jest nikomu potrzebna a już napewno nie słuzy dobru psów wieć proponuje spasować nieco emocje Piranio , jeśli coś zawiniłam Przepraszam :) Quote
vena&vivi Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 agnieszka32 prosze tylko o napisanie czy da się przesunąć kaske na Kendi bo jeśli jednak nie to musze wiedzieć. Myśle, że nikt nie chce od Ciebie zwrotu. Ja poprostu na przyszłośc będę bardziej wyczulona aby zadawać więcej pytań. Ale dla nowych osób takich jak ja :) fajnie jakby był taki wątek z opisanymi zasadami hotelowania. Dla mnie zaskoczeniem było, że nie dostałam umowy hotelowania/tymczasu, że umowę z nowym domem (jeśli takowy przyjdzie do schroniska i zobaczy hektorka) podpisuje Pani Danusia. Ja wtedy nie moge aby wizyty po , nie mam danych bo logicze, że Pani Danusia nie może mi ich podać. Sądze, że takie info jest ważne i gdyby nie moja dociekliwośc byłabym święcie przekonana, że jest inaczej. Quote
sacred PIRANHA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Agnieszko nie chodzi o oddawanie kasy darczyńcom tylko po prostu o to że powinno sie wiedziec o talkiej zasadzie tam panującej wczesniej żeby kazdy kto umieszcza tam psa wiedział że coś takiego tam działa. Nie jest to zasada powszechna więc myślę że powinna byc zawierana w opisie tego hoteliku jak ktoś zapyta jakie są tam warunki itd Miałam niedawno podobna sytuacje z karmą w jednym hoteliku, dowiedziałam się że psy karmione są tam chappi i pedigree...wypowiedziałam sie na temat tych karm (moja subiektynwa ocena że to gówno nie karma) podkreślając jednoczesnie ze każdy ma prawo do własnej opini i moim zdaniem jest to istotna informacja która powinna byc umieszczona na pierwszej stronie wątku tego hoteliku aby każdy kto umieszcza tam psiaka był tego świadomy i nie było neispodzianek po fakcie...nic ponadto naprawde wiec nie doszukujmy sie tutaj jakiego początku wojny itd bo nie na tym rzecz polega żeby się żreć przecież wszyscy robimy w tym samym interesie nie ;-) Quote
Recommended Posts