ana666 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Tia napisała do mnie pytanie o transport, ale na dzień dzisiejszy nie wiem czy bede mogła jechac, tia pisała ze po 24 czy 25 czerwca ten transport i dopiero blizej tego terminu bede mogła dac odpowiedz, wiec lepiej dziewczyny napiszcie na transportowym bo ja nie obiecuje ze zawiozę Quote
Poker Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 z rozmowy z przyszłą panią Bolero wynikało,że może pokryć koszty jego transportu . Czyli do Wrocławia sprawa jest załatwiona,jeżeli zechcecie i powiecie jej szczerze o co chodzi, to myślę ,że zrozumie i nie będzie miała nic przeciwko. Pozostanie wtedy pokrycie kosztów z Wrocławia do Krakowa. Rozumiem ,że pani Marcela nie stać na wydanie jednorazowe kilkuset złotych, ale coś mogłaby dorzucić. Nie szanuje się tego , co dostaje się za darmo. Quote
Aquifere Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Co to znaczy "nie szanuje się tego co dostaje się za darmo"? nie bardzo rozumiem. Pani jeśli będzie mogła coś dołożyć to będzie pisać na maila Toli. Quote
Tola^^ Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Pani Boże na już mi się n a początku pytała w pierwszym e-mailu czy Marcelek jest jeszcze do adopcji i od początku pisała że nie może pokryć kosztów transportu... Jeszcze muszę napisać do Pani Bożen i że jest opłata schroniskowa - 30zł... Quote
Tola^^ Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Moim zdaniem to nie jest złe że kogoś nie stać na koszt transportu pieska... Wiadomo że nie każdego na to stać. Quote
__Lara Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Ja myślę, że mało kogo stać na wydanie ponad 100zł na transport psa. Co innego, że dołożyć się coś można :) Quote
Akrum Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 a może udałoby się znaleźć dla Marcelka transport na już taki przy okazji, może jeździ ktoś np. z Poznania do Krakowa?? pytałyście na wątku transportowym?? zawsze to będzie taniej, niż miałby ktoś specjalnie jechać autem i je zawozić... Quote
Tola^^ Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Angel napisałaś na wątku transportowym ?? Czy ja mam to zrobić? Quote
__Lara Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Jedna osoba pisała do mnie w sprawie Marcela z allegro, przekierowałam na podane namiary, zgłosiła się? Quote
Tola^^ Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 __Lara napisał(a):Jedna osoba pisała do mnie w sprawie Marcela z allegro, przekierowałam na podane namiary, zgłosiła się? Nie nikt już nie psiała. lecz Marcelek już ma domek tylko brakuje transportu. Założyłam wątek na transportowym... Quote
__Lara Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Wiem wiem, ale może inny psiak by skorzystał ;) Quote
Angel Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 __Lara napisał(a):Jedna osoba pisała do mnie w sprawie Marcela z allegro, przekierowałam na podane namiary, zgłosiła się? tak do mnie pani dzwoniła ale powiedziałam ze to juz nieaktualne bo Marcelek ma dom i zaproponowałam ze moge wysłac jakies zdjecia innych piesków-takze potrzebujacych ale pani powiedziała ze ma no oku jeszcze jedna biede:) Quote
Angel Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 to są już jakies dokladne terminy wyjazdu piesków po lepsze życie ? :) Quote
Tola^^ Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Angel napisał(a):to są już jakies dokladne terminy wyjazdu piesków po lepsze życie ? :) A szukałaś transportu? Niestety nie ma na razie żadnego transportu, a terminu tym bardziej :( Nie ma nawet pieniędzy na transport. Quote
Akrum Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 czyli tak: dla Marcela potrzebny transport: Poznań - Kraków dla Bolera Poznań - Wrocław tak?? Quote
Tola^^ Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Tak Akrum :) Ja założyłam na wątku transportowym że potrzebny transport do Marcelka... Quote
Tia Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Akrum napisał(a):czyli tak: dla Marcela potrzebny transport: Poznań - Kraków dla Bolera Poznań - Wrocław tak?? Transport można za jednym razem Poznań-Wrocław-Kraków. W razie czego to pociągiem mogę dowieść z Obornik do Poznania, na dworzec główny nie ma problemu. Quote
Tola^^ Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Znalazłam transport w tą sobotę łączony i koszt przewozu Marcelka by wyniusł 185zł! Lecz jak widzę nie ma żadnych deklaracji na transport :( Quote
Tola^^ Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Angel zmień tytuł na taki: Marcel i Bolero! Potrzebne 185zł by Marcel pojechał po nowe życie do DS! Pomóżcie! Quote
ana666 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 a ile ta przyszła wlascicielka jednego z psów moze dac? bo jedna wiemy ze nic, trzeba wiedziec ile ta druga i mniej wiecej bedzie wiadomo ile trzeba dozbierac...najlepiej jakby za jedna trasa pojechali...jeszcze trzeba zwrócić 60 zł za wykupienie obu psów bo nie wiem czy to jest uregulowane... Quote
Tola^^ Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Właśnie napisałam do osoby mającej zawieść Marcelka czy była by możliwość zawiezienia psiaka po 24.06 i by jechały od razu dwa z jednego tymczasu, bo tego 19 jest transport łączony i dlatego kwota jest 185zł tak by wyniosła 490zł! Też pisałam do Pani od Marcela żeby musiała być (jak by mogła) pokryte koszty za opłatę schroniskową... Teraz czekam na te dwie odpowiedzi! :loveu: Quote
Tia Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Chyba już te 30zł mogły by przyszłe właścicielki zapłacić, przecież to nie majątek i coś od siebie też trzeba dać. A jak pojadą osobno to będą też większe koszty, trzeba to dokładnie przemyśleć...jakie będzie najlepsze rozwiązanie. Quote
Poker Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Myślę,że przyszłą pani Marcelka mogłaby przynajmniej zapłacić za schronisko , jeżeli już naprawdę nie może dorzucić coś na transport. A jak pies zachoruje, to co ? Pani Bolera na wizycie deklarowała ,że pokryje cały koszt transportu czyżby wycofała się z tego ? Quote
Tia Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Poker napisał(a):Myślę,że przyszłą pani Marcelka mogłaby przynajmniej zapłacić za schronisko , jeżeli już naprawdę nie może dorzucić coś na transport. A jak pies zachoruje, to co ? Pani Bolera na wizycie deklarowała ,że pokryje cały koszt transportu czyżby wycofała się z tego ? Obie panie pokryją opłatę schroniskową:) Właśnie napisałam do pani od Bolero, ile da na transport, czy zapłaci całość i w jakie dni może do niej Bolero przyjechać:) Jak odpiszę to dam znać co i jak:) Quote
Recommended Posts