Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
niewiem czemu Nikt nie pisze ani anett ani Layla to ja napisze:)
domek dla Lionka sprawdzony wypadl tak super, jak przez telefon
mozemy szukac transportu do Warszawy:):)

to cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

ja się też bardzo, bardzo cieszę :)
ale mam teraz dla ciotek ważne zadanie - trzeba wysłać ludziom, którzy wykupili cegiełki na allegro:
- dyplomik z podziękowaniem - oczywiście ja go przygotuję (jakbyście miały zdjęcia chlopaka w dużej rozdzielczości to byłoby super, jeśli nie macie to tez sobie jakoś poradzę)
- informację, że znalazł dom dzięki aukcji - nie problem
- informację na co zostaną przeznaczone pieniądze, które wpłacili

Nie wiem jak wygląda rozliczenie Lionka, ale po prostu nie można takiej informacji nie podać, bo ktoś może potraktować aukcję jako próbę wyłudzenia pieniędzy co doprowadzi do tego, że:
- innym zwierzakom w potrzebie nie pomogą
- moje konto na allegro straci wiarygodność a to będzie oznaczało dokładnie to samo
- OTOZ Animals jako udostępniający konto też straci wiarygodność - skutek jak wyżej

Z cegiełek powinno wpłynąć równo 100 zł (20 cegiełek x 5 zł)
Koszt wystawienia allegro + prowizja to 26 zł, a że od razu pierwsza aukcja dała taki fantastyczny wynik, to niech to będzie prezent dla Lionka ode mnie :)
Czyli z darczyńcami trzeba się rozliczyć ze 100 zł

Posted

Selenga dziękuję!!!:loveu::Rose::Rose::Rose:
Lionek ma DOM i swoją rodzinę!!! Wizyta tylko potwierdziła baaaardzo pozytywne wrażenia z rozmowy telefonicznej:lol:

Selenga wpływy z allegro przeznaczone będą głównie na pokrycie kosztów kastracji Liona, 85zł jak dobrze pamiętam - Czarodziejka wysłała mi rachunek; reszta na opłatę hotelową u Czarodziejki - muszę to przeliczyć ale do rozliczenia, w zależności od tego kiedy Lion pojedzie, brakuje nam ponad 200zł !!!
Do tego dochodzą koszty transportu Łódź - Warszawa, ok. 200km w jedną stronę.

Posted

Bardzo się cieszę!!! :D Może nie wiecie, ale również onka Kora ma już prawie zaklepany domek i również wkrótce zostanie zabrana :) Bardzo szczęśliwy czas dla mojego stadka. Może komuś jeszcze Gromisia wciśniemy jako super bonus ;)

Posted

Kizimizi aktualna niestety i to baaardzo;)

Stan konta Liona obecnie:

145zł
+ bazarek Kizimizi 46zł
+ przewidywane wpływy z allegra 100zł

Łącznie: 291zł

Koszty do opłacenia:
hotelik 16.08 - 13.09 280zł
kastracja 85,60zł

Łącznie: 365,60zł

BRAKUJE nam 74,60zł i koszty transportu

Od Czarodziejki do W-wy jest ponad 200km więc jeżeli nie uda się nic połączyć to licząc po 0,5zł/km potrzebujemy jeszcze 200zł na transport. Nowy dom pokryje połowę kosztów transportu więc do zapłaty zostanie jeszcze ok. 100zł
Na razie znalazłam transport na poniedziałek ale szukam dalej...

Czarodziejko odebrałam dzisiaj rachunek za kastrację Lionka, dzięki:lol:
A Lion w końcu był odrobaczony?? bo w nowym domu są małe dzieci więc wolałabym być pewna, że jest odrobaczony. A książeczka Liona dotarła?
Czarodziejko możesz go już czesać, czyścić uszy, zęby i wypachnić (a był w końcu wykąpany?) bo najpóźniej w poniedziałek rusza w drogę:multi::multi:

Posted

Nie odrobaczałam, bo przyjechał od weterynarza odrobaczony. Miał tylko problem z drapaniem, chociaż pcheł nie widziałam. Kapany u mnie nie był - brak warunków, a z pogodą nie zdążyliśmy. On sam tak nie śmierdział, jak ta przeciwpchłowa obroża.
Zaraz go zacznę czesać, a skończę chyba w poniedziałek ;) Sierść ma niezłą, bo ganianie w deszczu nieco go obmyło. Zaokrąglił się również, nabrał mięśni - śliczny chłopak. Już mi się chce płakać...z tęsknoty, ale cóż...taki los :-?
Książeczka Liona do mnie nie dotarła, więc niech idzie na adres nowych państwa.

Posted

Moje pare groszy na wrzesien powinno byc na dniach - stal deklaracja, nic wiecej niestety nie wyskrobie.....

Lion, pozniej watek nadrobie bo mnie tydzien nie bylo..... zeby Ci chlopak dobrze byl w nowym domku... :)

Posted

Lionek własnie pojechał. Płakać mi się chciało, ale sie trzymałam, żeby cyrków nie robić przy mężu Ellig. Lionek tak ufnie sie ułozył w samochodzie, machał ogonkiem. To jest pies, którey nie stracił wiary w ludzkie dobro. Zadzwoniłam do jego nowej właścicielki, żeby sobie pogadać i poopowiadać o Lionie. Będzie w domku, jak mnie zapewniła, a nie w mieszkaniu. Mam nadzieję, że nie trafi na łańcuch. Czekam teraz na sygnał, że dojechał...

Posted

[quote name='Czarodziejka']Lionek własnie pojechał. Płakać mi się chciało, ale sie trzymałam, żeby cyrków nie robić przy mężu Ellig. Lionek tak ufnie sie ułozył w samochodzie, machał ogonkiem. To jest pies, którey nie stracił wiary w ludzkie dobro. Zadzwoniłam do jego nowej właścicielki, żeby sobie pogadać i poopowiadać o Lionie. Będzie w domku, jak mnie zapewniła, a nie w mieszkaniu. Mam nadzieję, że nie trafi na łańcuch. Czekam teraz na sygnał, że dojechał...

a byla wizyta przedadopcyjna? kurcze ,zeby tylko to byl dobry dom !!

edit: doczytalam ,ze domek byl sprawdzony ..no to trzymam mocno kciuki za misiunia!!

Posted

Tak mi ufnie patrzył w oczy wierząc, że nie oddam go przecież w złe ręce, że skoro każę mu wejść do samochodu, to trzeba posłuchać i się położyć. Bardzo słucha komend. Anett twierdzi, że domek jest sprawdzony.