xelka2005 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Oto moja wcześniej wysłana PW, z grubsza wyjaśnia moją syt. "Witam, telefon mi się popsuł, w samochodzie poszły hamulce i dzieci się rozchorowały - jak pech to pech; ale jestem. Sprawa wygląda tak - nigdy nie byłam DT tylko DS, nie wiem jakie są zasady płatnego DT... więc w miarę możliwości wybieram bezpłatny DT. Jak wcześniej pisałam, dwa miesiące temu zaginął nam pies, jednak wciąż szukamy Dina. Sama dopiero co przygarnęłam dwie sunie (szczeniaczki) na DS i mieszkają na zewnątrz. Do dyspozycji mają całą działkę, więc TILA mieszkałaby razem z moimi dziewczynami na dworzu. Jedzenie też zapewniam, to samo co moim. Mam prośbę, aby przynajmniej odrobaczyć Tilę - jeśli da radę. Szczepienia mogą być zrobione później (we własnym zakresie) - jak Tila się przymieszka, etc., aby się zbytnio nie stresowała. Mieszkam po drugiej stronie Warszawy pod Piasecznem. Pożyczyłam tel. od męża i przez jakiś czas będzie to mój numer: XXX*. W "innych okolicznościach" pojechałabym po sunię jutro (w czw.) z rana, ale brak auta i chore dzieci..., więc jeśli chodzi o transport to byłabym wdzięczna za dowóz do domu (mogę rozważyć zwrot kosztów benzyny dla "dostawcy"), ew. spotkanie w centrum W-wy (mój mąż będzie w Śródmieściu ok. godz. 20:30). Cieszę się podwójnie - po pierwsze, że Tila trafi do nas i będzie miała spokój; po drugie, że udało mi się urobić (i tak miękkie serce do zwierząt) mojego kochanego męża :lol:." *nr tel. mogę wysłać zainteresowanym na PW P.S. Planuję przygarnąć Tilę na tymczas, ale mój mąż stwierdził, że pewnie zostanie... Na razie proszę o ogłoszenia dla Tili na DS ;) Quote
beka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Witaj, Xelka, rozmawiałysmy w ubiegłym tygodniu. Jesteśmy sasiadkami o ile się nie mylę ;). W razie co służe pomocą. Quote
xelka2005 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dziękuję. Tak rozmawiałyśmy :p. Nie wiem tylko jakie są formalności jak się przygarnia pupila na DT? Czy jest coś szczególnego o czym powinnam wiedzieć? Rozumiem, że pozostałe kwestie, tzn. opieka i bezgraniczna miłość należą do mnie.:lol: Quote
Marta67 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 opieka to normalnie jak nad własnym psiakiem ;) my oczywiście postaramy się zebrać jakieś pieniądze żeby Cię wspomóc :) Quote
Ellig Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Atomowka napisał(a):Xelka2005 kochana z nieba nam spadłaś, co za ulga. Czy dajesz suni DT, aż do znalezienia jej domu stałego? Gdzie mieszkasz? Miałaś już tymczasa u siebie ? Jesteś zmotoryzowana, pojedziesz po sunie czy my mamy kombinować transport? Najlepiej wobec tego zabrać sunie już jutro, jak Aleksandra wróci ze szkoły. Ogłoszeniami ja się zajmę jutro albo w piątek najpóźniej więc tu nie ma problemu. Moge przekazac karme dla malej ile ona ma miesiecy, czy jest ktos kto moze po te karme do mnie podjechac? Z DT tez podpisuje sie umowe przekazania psa i tyle:) Quote
Ellig Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Juz wiem ma okolo 4 miesiecy w takim razie mam dla niej 15 kg karmy a wiec prawie na 1/2 roku. Quote
Ellig Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Juz jestem umowiona na odbior karmy, dokladam jeszcze miski, obroze przeciwkleszczowo-pchelna, zabawki, gryzaki, nie wiem jak z legowiskiem, obroza i smycza czy potrzebne zobaczymy na miejscu jak do mnie przyjada dziewczyny.... Quote
xelka2005 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dzisiaj wieczorem mała będzie już u nas. :lol: Mieszkamy pod Piasecznem, więc nie wiem jak z transportem karmy, może nie będzie mam potrzebna i warto ją zatrzymać dla innego, bardziej potrzebującego szczeniaczka... Sama mam 2 młode sunie - Nela ok. 6 m-cy i Freja prawie 3 m-ce, są trochę wybredne więc wciąż próbuję różne suche karmy, gotowane mięso z warzywami i ryżem oraz puszki. Dzisiaj pierwszy raz jadły makaron z mięsną puszką i ładnie opróżniły miseczki. Może wreszcie udało mi się trafić na ich smak :multi: Planuję Tilę żywić tym samym co moje dziewczyny. Legowisko i inne "przybory" mile widziane. Dziękuję za wsparcie i mam nadzieję, że szybko uda się Tili znaleźć ten jeden, jedyny, wymarzony DS. Proszę o ogłoszenia. A póki co witamy ją z otwartymi ramionami ;) Quote
Aleksa. Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Sunia już pojechała!!!!!!!:):):):)teraz już będzie jej o wiele lepiej!!!!:)dziękuję wszystkim!!!!:) Quote
Marta67 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 no i super :D ale dopóki xelka2005 nie zdecyduje, że sunia u niej zostaje na stałe ;) będziemy jej szukać DS :D Quote
Aleksa. Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Jak na razie szukamy DS!!!!!!:):):):):)Potem zobaczymy jaka będzie decyzja Quote
beka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Takie dt są na wagę złota. Może jak ta sunia znajdzie domek stały to xelka da dt następnej...tak sobie marzę ;) Quote
Atomowka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Tila już u mnie podróż była spokojna, mała jest prze grzeczna.Zwymiotowała podczas drogi, w końcu stres robi swoje. Xelka jak ja zobaczy i pozna to od razu pokocha i zostawi u siebie:eviltong: Tila jak tylko weszła do mnie wszystko porządnie obwąchała, po czym poszła zostawić na dywanie ogromną kooope:diabloti: Łazi sobie teraz zwiedza mieszkanko. Zaraz wrzucę fotki Quote
xelka2005 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Beka czyta w moich myślach, na razie nic nie chciałam mówić ;) ale cóż zobaczymy. Tak po cichu to już upatrzyłam sobie kolejną sierotkę, ale wolę mojemu mężowi stopniowo dawkować "zapsienie". Na razie przygotowuję grunt...:cool3: Quote
Aleksa. Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Czekamy na fotki!:) kurczę co ja teraz będę robiła po szkole:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Atomowka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Tak sobie grzecznie leżałam, jak jechała po lepsze życie Czy nie jestem kochana? Zwiedzanie czas zacząć Zwiedzania cd Quote
Atomowka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Popatrz w moje oczy Ej po co mnie wołasz? A tu jej niedobrzy koledzy z kojca, śliczne bliźniaki Quote
Ellig Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 xelka2005 napisał(a):Dzisiaj wieczorem mała będzie już u nas. :lol: Mieszkamy pod Piasecznem, więc nie wiem jak z transportem karmy, może nie będzie mam potrzebna i warto ją zatrzymać dla innego, bardziej potrzebującego szczeniaczka... Sama mam 2 młode sunie - Nela ok. 6 m-cy i Freja prawie 3 m-ce, są trochę wybredne więc wciąż próbuję różne suche karmy, gotowane mięso z warzywami i ryżem oraz puszki. Dzisiaj pierwszy raz jadły makaron z mięsną puszką i ładnie opróżniły miseczki. Może wreszcie udało mi się trafić na ich smak :multi: Planuję Tilę żywić tym samym co moje dziewczyny. Legowisko i inne "przybory" mile widziane. Dziękuję za wsparcie i mam nadzieję, że szybko uda się Tili znaleźć ten jeden, jedyny, wymarzony DS. Proszę o ogłoszenia. A póki co witamy ją z otwartymi ramionami ;) Prosze zywic Tile ta karma co dalam, bez problemu je sucha karme/ potem jest tez latwiej znalezc dom dla psa , ktory je suche karmy/, jest POTWORNIE zaglodzona, najmniejsza obroza jest dla niej za duza. To specjalna karma Hill'sa dla nie dozywionych szczeniakow,Tila rzucila sie na te karme u mnie w domu, tam sa wszystkie witaminy, duze ilosci bialka , kurczak, chidronizyna niezbedna w prawidlowym budowaniu kosci.Zrobilam Tili zdjecia za dwa tygodnie mozna bedzie porownac jak bedzie wygladala po jedzeniu tej wlasnie karmy, ona musi byc teraz bardzo dobrze odzywiana to jest priorytet, prosze tez zalozyc jej obroze przeciwpchelna jest w tej samej torbie co miski i zabawki oraz gryzaki, obroza i smycz a chwile sie przyda ja tylko mala nabierze troche ciala. Quote
Aleksa. Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Zdjęcia śliczne!!Tila mam nadzieję,że szybko znajdziesz domek kochana!:) Quote
Aleksa. Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Ellig to Ty byłaś z Atomowką po sunie u mnie???:) Quote
Ellig Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Atomowka, dziekuje bardzo, kawal drogi przenioslas sunie na wlasnych rekach, jestes wyjatkowa:) Quote
Ellig Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Aleksandra95 napisał(a):Ellig to Ty byłaś z Atomowką po sunie u mnie???:) Nie, Atomowka byla u mnie....Dziekuje ci Dziewczyno:) Quote
Aleksa. Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Dziękuję wszystkim za tą szybką akcję !:):eviltong::eviltong::eviltong::multi::multi::multi::multi: Quote
Aleksa. Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 To co teraz robimy?:roll::lol::eviltong::eviltong::eviltong: :D Quote
Recommended Posts