Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diuna_wro napisał(a):
hehe, nie deklaruj tak, bo jeszcze skorzystam!

Nie ma sprawy pare dni to i Ciebie moge stymczasowac :) Tylko przedziel łózko bys sie dobrze wyspała hehe

wiesz z czym jutro przyjezdza Honda ? Jakis kocy i miski czy nie? Bo nie wiem do konca na co sie szykowac a na co nie ...

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

diuna_wro napisał(a):
Honda przyjeżdża z całym swoim dobytkiem. Prosiłam o spakowanie posłania, kocyka, smyczy, obroży, kagańca, misek, zabawek, itd.

Okej i nie zapomnij prosze sprawdzic czy jest książeczka to bardzo wazne dla mnie...

Posted

ja też się cieszę, że się udało. Mamy tylko dwa miesiące na szukanie domu, a pora roku bardziej sprzyja porzuceniom niż adopcjom. Mam nadzieję, że znajdzie się odpowiedni dom.

Posted

ja tez sie bardzo ciesze
teraz trzeba pomoc tej pieknej duzej suni w typie doga rowniez z Facebooka ,grozi jej wroclawskie schronisko:(
wciaz nie mam odp ile ona wazy
warto bedzie jej zalozyc odrebny watek

Posted

Honda już bezpieczna u Paja. Grzeczna dziewczynka. Bardzo spokojnie jechała w samochodzie, była smutna. U Paja trochę się z nią pobawiłam, lubi się ganiać. Zabawa z piłeczką jednak nie polega na aportowaniu, ale na tym, że Honda piłeczkę ładnie przynosi, ale nie oddaje tylko upuszcza pod nogi i zabiera podwarkując. Wykopała sobie dołek w ogrodzie, co mam nadzieję miało na celu ochłodzenie się, a nie kopanie dołka za dołkiem. Jest w bardzo dobrej kondycji, biega i wysoko podskakuje, ale koniecznie musi przejść na dietę, niestety jest gruba i źle odżywiona (karmiono ją najtańszą karmą z Tesco). Leni się i ma trochę łupieżu, ale myślę, że to minie jak zacznie jeść gotowane mięso z ryżem i przebywać dużo na powietrzu. Kota tolerowała, na pozostały zwierzyniec Pai nie warczała. Pozwala sobie pogrzebać w misce i zabrać jedzenie. Przy próbie podnoszenia była trochę spięta.

Jak najszybciej chcę ją wysterylizować, bo może lada moment dostać cieczkę.

Jej była Pani dała 50 zł na jedzenie i 100zł na sterylizację. Zrobiła listę co Honda lubi (np. przy porannej kawie koniecznie trzeba jej dac trochę mleczka, lubi też łupiny ogórków) i czego nie lubi (odkurzacza, kosiarki, dużych grup wrzeszczących dzieci). Niestety nosi kolczatkę, pomimo, że super chodzi na smyczy. Ładnie siada i reaguje na przywołania. Bardzo przyjazny piesek, gdy odjeżdżałam wyglądała za mną jakbym była jej Panią.

to na razie tylko wstępne obserwacje. Czekamy na relację od Paja i zdjęcia od Aresika.

Posted

Honda zachowuje sie spokojnie była troszke zdenerwowana jak pojechaliście i wyła,wiec wziełam ja na spacerek troszke sie rozchmurzyła.Dziewczynka chodzi i oznacza teren :) Myśle,ze jeszcze pare dni i sie dostosuje do nowego otoczenia...Ludzie zaczynaja sie o nia pytac ,wiec moze ktos do Ciebie zadzwonic czasmi...

p.s na spacerku przynosiła piłeczke i oddawała do ręki by jej rzucac :)Oczywiscie nie rzucałam daleko bo była tylko na 10m lince.

Posted

najbliższe dni będą teraz dla Hondy okresem smutku i tęsknoty, bo przecież zabrano ją z domu, w którym było dobrze. Ona nie wie dlaczego i nie wie, że groziła jej śmierć.

Posted

Honda przespała noc w miare ładnie spała na kocyku swojego legowiska sie boi ? Troszke podszczekiwała nad ranem jak zaczeły sie dostawy ,ale gdy ja zawołałam kładła sie koło łóżka i szła spac dalej... Honda zjadła sniadanko i nie odpuszcza moje nogi na krok...

Posted

Paja - zobacz proszę w jakim stanie jest to posłanko (wydaje mi się, że nowe. Pani jej kupiła chyba niedawno i też mówiła, że nie chce na nim spać) to wystawimy je na bazarek. Dołożę i kupimy jakieś inne, np. w formie materaca.

Ona chyba go nie lubi, bo jest szeleszczące.

Oby dom się jak najszybciej znalazł, bo Honda przyzwyczai się do Ciebie i potem znów będzie dla niej cios:-(. Stare pieski, tym bardziej wychowane w jednym domu całe życie, nie mają łatwo przy przeprowadzkach.

Posted

raczej nic do nich nie ma u mnie ... Mozliwe,ze moja sasiadka ja wezmie była ja ogladac dzisiaj i jej sie strasznie podobała a wczesniejsze psy co miała to ze schroniska :)