Paja Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 diuna_wro napisał(a):hehe, nie deklaruj tak, bo jeszcze skorzystam! Nie ma sprawy pare dni to i Ciebie moge stymczasowac :) Tylko przedziel łózko bys sie dobrze wyspała hehe wiesz z czym jutro przyjezdza Honda ? Jakis kocy i miski czy nie? Bo nie wiem do konca na co sie szykowac a na co nie ... Quote
diuna_wro Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Honda przyjeżdża z całym swoim dobytkiem. Prosiłam o spakowanie posłania, kocyka, smyczy, obroży, kagańca, misek, zabawek, itd. Quote
Paja Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 diuna_wro napisał(a):Honda przyjeżdża z całym swoim dobytkiem. Prosiłam o spakowanie posłania, kocyka, smyczy, obroży, kagańca, misek, zabawek, itd. Okej i nie zapomnij prosze sprawdzic czy jest książeczka to bardzo wazne dla mnie... Quote
diuna_wro Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Ma być, dziś jeszcze potwierdzałam telefonicznie. Quote
mysza 1 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Ależ się cieszę, że Honda bezpieczna, zobaczyłam ją na Facebooku, kurde, jak mozna takiego psa chcieć uśpić. Quote
diuna_wro Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 ja też się cieszę, że się udało. Mamy tylko dwa miesiące na szukanie domu, a pora roku bardziej sprzyja porzuceniom niż adopcjom. Mam nadzieję, że znajdzie się odpowiedni dom. Quote
Panca Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 ja tez sie bardzo ciesze teraz trzeba pomoc tej pieknej duzej suni w typie doga rowniez z Facebooka ,grozi jej wroclawskie schronisko:( wciaz nie mam odp ile ona wazy warto bedzie jej zalozyc odrebny watek Quote
Awit Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Kochana Honda..... A czemu tylko 2 m-ce na szukanie domku? Quote
diuna_wro Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Bo tylko na 2 m-ce udało się uzbierać. Za resztę pieniędzy trzeba jej będzie zrobić sterylkę. Quote
diuna_wro Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Honda już bezpieczna u Paja. Grzeczna dziewczynka. Bardzo spokojnie jechała w samochodzie, była smutna. U Paja trochę się z nią pobawiłam, lubi się ganiać. Zabawa z piłeczką jednak nie polega na aportowaniu, ale na tym, że Honda piłeczkę ładnie przynosi, ale nie oddaje tylko upuszcza pod nogi i zabiera podwarkując. Wykopała sobie dołek w ogrodzie, co mam nadzieję miało na celu ochłodzenie się, a nie kopanie dołka za dołkiem. Jest w bardzo dobrej kondycji, biega i wysoko podskakuje, ale koniecznie musi przejść na dietę, niestety jest gruba i źle odżywiona (karmiono ją najtańszą karmą z Tesco). Leni się i ma trochę łupieżu, ale myślę, że to minie jak zacznie jeść gotowane mięso z ryżem i przebywać dużo na powietrzu. Kota tolerowała, na pozostały zwierzyniec Pai nie warczała. Pozwala sobie pogrzebać w misce i zabrać jedzenie. Przy próbie podnoszenia była trochę spięta. Jak najszybciej chcę ją wysterylizować, bo może lada moment dostać cieczkę. Jej była Pani dała 50 zł na jedzenie i 100zł na sterylizację. Zrobiła listę co Honda lubi (np. przy porannej kawie koniecznie trzeba jej dac trochę mleczka, lubi też łupiny ogórków) i czego nie lubi (odkurzacza, kosiarki, dużych grup wrzeszczących dzieci). Niestety nosi kolczatkę, pomimo, że super chodzi na smyczy. Ładnie siada i reaguje na przywołania. Bardzo przyjazny piesek, gdy odjeżdżałam wyglądała za mną jakbym była jej Panią. to na razie tylko wstępne obserwacje. Czekamy na relację od Paja i zdjęcia od Aresika. Quote
diuna_wro Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 ma fajne umaszczenie, w kolorze miąższu owocu mango, z rudym. Jak nieco schudnie będzie jak ta lala :) Quote
diuna_wro Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Aktualizowałam pierwszy post o kolejne wpłaty. DARCZYŃCOM - "DZIĘKI" PO STOKROĆ!!! Quote
Paja Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Honda zachowuje sie spokojnie była troszke zdenerwowana jak pojechaliście i wyła,wiec wziełam ja na spacerek troszke sie rozchmurzyła.Dziewczynka chodzi i oznacza teren :) Myśle,ze jeszcze pare dni i sie dostosuje do nowego otoczenia...Ludzie zaczynaja sie o nia pytac ,wiec moze ktos do Ciebie zadzwonic czasmi... p.s na spacerku przynosiła piłeczke i oddawała do ręki by jej rzucac :)Oczywiscie nie rzucałam daleko bo była tylko na 10m lince. Quote
Basia1244 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 No to teraz trzeba popodmieniać zdjęcia w ogłoszeniach i będzie dobrze :) Sunia jest rzeczywiście reprezentacyjna, choć z deczko przytyta, ale to się skoryguje :) Quote
Awit Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Oj tak, dieta konieczna. Kasy nie ma, ale polecam arion, włoski pięknieją:-) Quote
diuna_wro Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 najbliższe dni będą teraz dla Hondy okresem smutku i tęsknoty, bo przecież zabrano ją z domu, w którym było dobrze. Ona nie wie dlaczego i nie wie, że groziła jej śmierć. Quote
Paja Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Honda przespała noc w miare ładnie spała na kocyku swojego legowiska sie boi ? Troszke podszczekiwała nad ranem jak zaczeły sie dostawy ,ale gdy ja zawołałam kładła sie koło łóżka i szła spac dalej... Honda zjadła sniadanko i nie odpuszcza moje nogi na krok... Quote
diuna_wro Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Paja - zobacz proszę w jakim stanie jest to posłanko (wydaje mi się, że nowe. Pani jej kupiła chyba niedawno i też mówiła, że nie chce na nim spać) to wystawimy je na bazarek. Dołożę i kupimy jakieś inne, np. w formie materaca. Ona chyba go nie lubi, bo jest szeleszczące. Oby dom się jak najszybciej znalazł, bo Honda przyzwyczai się do Ciebie i potem znów będzie dla niej cios:-(. Stare pieski, tym bardziej wychowane w jednym domu całe życie, nie mają łatwo przy przeprowadzkach. Quote
Paja Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 raczej nic do nich nie ma u mnie ... Mozliwe,ze moja sasiadka ja wezmie była ja ogladac dzisiaj i jej sie strasznie podobała a wczesniejsze psy co miała to ze schroniska :) Quote
Recommended Posts