Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

może narkoze wziewną zastosują ze względu na wiek? diuna_wro i Basia chodźcie na wątek Dosi, bo Wy takie obrotne kobitki jesteście w szukaniu domków;)

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

diuna_wro napisał(a):
Honda w najbliższą środę o godz. 18tej będzie sterylizowana u dra Raka. Koszt ok. 200zł. Niestety na klinikach chcieli 450, a w innych przychodniach wet w sumie wychodziło 350zł.

Paja! ostatni lekki posiłek we wtorek wieczorem, w środę od rana ścisła głodówka, 2h przed zabiegiem nie dawaj jej pić. Obserwuj do środy czy w pochwie nie pojawia się śluz, czy nie nabrzmiewa srom, czyli czy nie zaczyna się ruja.

ok czy ty przyjedziesz po Honde w.srode i ja odwieziesz czy jak?

Posted

tripti napisał(a):
może narkoze wziewną zastosują ze względu na wiek?

z tym wiekiem to jest wielka zagadka. Co innego mówią byli właściciele, co innego wskazuje wet i kondycja psa

Zastanawiam się nad jednoczesnym usunięciem obu listew mlekowych...

Posted

książeczkę zdrowia założono na moją prośbę, wypełniono ołówkiem 1999-2001:roll:

tylko jej Pani chyba dokładnie pamiętałaby ile Honda ma lat, ale Pani nawet nie pamięta już nawet samej Hondy:( Starszy Pan z tej rodziny, który tak długo i agresywnie wywierał presje na opcję uśpienia twierdzi, że ma 11. Córka uważa, że 9. Wet ocenia, że 7-8

Posted

oj żebyś Ty wiedziała, że miła, jakoś reszta stoi w miejscu.... no chociaż do Stefanka też kolejka do oglądania na weekend:) ale Dosia, jak już zostanie sprawdzona na dzieci i wogóle w dt to pamiętajcie o pięknej długonogiej 5letniej Dosi:)

Posted

Honda dziś dostała cieczkę, więc sterylizację odkładamy na później.

Podjęłam decyzję, że Honda do 10 lipca pozostanie u Pai, ponieważ od 10 lipca jej nowa Pani, Pani Ewa, ma 14dniowy urlop i będzie mogła całą dobę poświęcić Hondzie na adaptację do nowego domu.

Sterylizację pewnie odbędzie już w nowym domu, nie wiem w jakim terminie bo szczerze mówiąc nie wiem jeszcze ile trzeba odczekać po zakończeniu rui, żeby bezpiecznie sukę ciachnąć.

Posted

miała wyczucie psina:)

fajnie, że Honda od 10 lipca będzie miała swoją Panią na wyłączność, na pewno szybciej się przyzwyczai, a później to już będzie z górki:)

weterynarze mi zalecali, żebym po cieczce odczekała około 2 miesięcy, wtedy jest już wszystko ładnie obkurczone.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Czy to znaczy ze już mogę zdejmować allegro?

Myślę, a raczej mam nadzieję, że już nic się nie zmieni, więc można. Pięknie dziękujemy , a to dla Ciebie Ciociu:loveu::loveu:

Posted

tripti napisał(a):
fajnie, że Honda od 10 lipca będzie miała swoją Panią na wyłączność, na pewno szybciej się przyzwyczai, a później to już będzie z górki:)
weterynarze mi zalecali, żebym po cieczce odczekała około 2 miesięcy, wtedy jest już wszystko ładnie obkurczone.

Też się cieszę. Nie ma tego złego... Pani Ewa już teoretycznie przygotowuje się do tematu: co zrobić, by stary pies szybko przyzwyczaił się do nowego domu.

Mnie też się tak wydaje, że miesiąc to co najmniej. Wet chciał ją ciachnąć nawet w cieczce, ale ja się nie zgodziłam. Nie chcę ryzykować skoro mamy czas, bo przed Hondą jeszcze kawał nowego życia:p.

Posted

Znam temat Basiu. Fajny piesio. Super, że go zoperowali na swój koszt.

Dziś Aresik i Paja zawieźli do Ekovetu suczynkę stareńką, którą na ich oczach potrącił samochód, przejechał po niej i sobie pojechał. Suńka po obserwacji w Ekovecie trafiła do Pai, tak więc Paja potrzebuje wsparcia ogłoszeniowego, jeśli nie uda się odnaleźć właściciela. I dt pilnie będzie potrzebny, u Pai już nie ma miejsca, ma dwie suki w cieczce (izolowane) + Heksa i Dino.

Aresik - daj znać jak rachunek za małą i czy udało się, jak mi obiecali, na odroczony termin płatności. I fotki pokaż, wklej na razie tu, nad wątkiem pomyślimy jak się nie odnajdzie jej dom.

Posted

Powiem szczerze, że tylko dlatego ruszyłam ten "temat", że lekarze w Ekovecie zachowali się w porządku odnośnie tej operacji na oczy, bo już miałam wątpliwości , co do nich, a tu proszę - pozytywne zaskoczenie - nie ma długu za operację i jest nawet pakiet dodatkowy w postaci aktualnej książeczki !

Posted

Witajcie, to sunia która na moich i Pai oczach została potrącona przez samochód. Może mówić o wielkim szcześciu. Lekarz nie stwierdził żadnych złamań, wewnętrzych obrażen. Była tylko bardzo zapchlona. Co do jej wieku pan doktor nie chciał sie wypowiadać. Zapewne można nazwać ją Babcią. Przebywa obecnie u Pai ( z całego serca jej za ten gest dziekuję !) która mam nadzieję napisze nam o jej samopoczuciu w dniu dzisiejszym i nie tylko.