Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie wspaniali, ale niestety... :-(

ale od początku:

sąsiedzi domku typu bliźniak, Pani i Pan, oboje starsi, dzielący wspólnie ogródek. Totalnie zakręceni na punkcie zwierząt. Zareagowali na naszą ulotkę na zasadzie: nie pozwólcie uśpić! dajcie ją tutaj, coś wymyślimy, byle nie zabijać! I chwała im za to, ale:
Pan ma 13letniego sznaucera, któremu na starość odbiło i ma takiego fioła na punkcie swojego Pana, że stał agresywny, nawet do 11letniej suczki tej Pani. Nie mogą od jakiegoś czasu wspólnie być w ogrodzie. Pani natomiast zajmuje się ratowaniem okaleczonych, chorych ptaków, które w dzień są w wolierze w ogrodzie a na noc zabiera je do domu, więc do tej Pani też Honda nie bardzo bo jak mnie uprzedzono Honda ptaki atakuje.

Po prostu oboje się spłakali nad treścią ulotki i losem Hondy i zareagowali bardzo emocjonalnie. Po spokojnym przeanalizowaniu wspólnie sytuacji doszliśmy wspólnie do wniosku, że izolacja u Pana dwóch starszych psów będzie tylko ogromnym dla nich stresem, natomiast opcja mieszkania Hondy u Pani też odpada ze względu na ptaki.

Posted

Poznałam koty tam mieszkające, piękne, zadbane, wszystkie odratowane po jakichś dramatycznych przeżyciach. Jeden z kotów podaje łapkę jak pies, drugi kot daje buzi w nos i policzek. W doskonałym kontakcie z tymi ludźmi.

I poznałam gołebicę, ze złamanym skrzydłem, która drepta za swoją Panią na zawołanie "kaczucha", i gołębia, który także nie lata, za to gdy mówi się do niego "good mornig" to pochyla kilka razy głowkę i grucha przy tym, dosłownie jakby odpowiadając good morning. I kosa, ktory pięknie śpiewa.

Niesamowity dom i wyjątkowi ludzie. Szkoda, ze sznaucer taki zgred, ale cóż - starość nie radość.

Posted

tripti napisał(a):
szkoda:( ale zareagowali ci ludzie, to może i inni się zainteresują, trzeba być dobrej myśli...

tak, widać wkładanie ulotek do skrzynek pocztowych w dzielnicach willowych może przynieść skutek.

Posted

ładne to ostatnie zdjęcie, wogóle zielony jej bardzo pasuje:) piękny pies!!! to trafiłaś na niesamowitych ludzi i zwierzaki tam mieszkające... w sumie pozytywne doświadczenie:)

Posted

HONDA do góry!

Ciotka Diuna w tym tygodniu zawaliła poszukiwania :oops: bo pracowała po 11 godzin, a w weekend problemy rodzinne ją dopadły, ale od przyszłego tygodnia szukamy domku pieseczku:-( obiecuję, że znajdę:-(:-(

Posted

To jeśli możesz podrukuj więcej - ja rozniosę na Gądowie, Pilczycach, Kozanowie, Kuźnikach - tam jest mało domków i szeregówek, ale są, no i mogę skoczyć na Stabłowice - tam jest więcej domków. tylko musiałabym jakoś od ciebie odebrać te ulotki.

Posted

Dziś dzwoniła Pani z Warszawy, widziała ulotkę Hondy w sklepie zoo, za wywieszenie której pięknie dziękuję! Opowiedziałam jej nieco u suńce, Pani ma w domu boksera i 10letnie dziecko, jutro ma zadzwonić.

Basiu, w sobotę będę na wizycie p/adopcyjnej Elfa na Wojrowickiej to wracając podjadę do Ciebie bo to chyba ta sama część Wro. To będzie po południu, dokładnej godziny jeszcze nie znam, ale zadzwonię do Ciebie dużo wcześniej. OK?

Posted

I nasza Hondzia zapoznała sie w koncu z królem podwórka Dinchofem :D

Mam piłeczke...

Disiek wyszedł jak jamnik na tej fotce :(

oraz wieczorne pieszczochy :)