Vature Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Honda na pewno znajdzie ten ciepły kącik... pozdrawiamy :) Quote
Basia1244 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Czekam z niecierpliwością!! Pisz natychmiast, jak wrócisz!! Quote
diuna_wro Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Ludzie wspaniali, ale niestety... :-( ale od początku: sąsiedzi domku typu bliźniak, Pani i Pan, oboje starsi, dzielący wspólnie ogródek. Totalnie zakręceni na punkcie zwierząt. Zareagowali na naszą ulotkę na zasadzie: nie pozwólcie uśpić! dajcie ją tutaj, coś wymyślimy, byle nie zabijać! I chwała im za to, ale: Pan ma 13letniego sznaucera, któremu na starość odbiło i ma takiego fioła na punkcie swojego Pana, że stał agresywny, nawet do 11letniej suczki tej Pani. Nie mogą od jakiegoś czasu wspólnie być w ogrodzie. Pani natomiast zajmuje się ratowaniem okaleczonych, chorych ptaków, które w dzień są w wolierze w ogrodzie a na noc zabiera je do domu, więc do tej Pani też Honda nie bardzo bo jak mnie uprzedzono Honda ptaki atakuje. Po prostu oboje się spłakali nad treścią ulotki i losem Hondy i zareagowali bardzo emocjonalnie. Po spokojnym przeanalizowaniu wspólnie sytuacji doszliśmy wspólnie do wniosku, że izolacja u Pana dwóch starszych psów będzie tylko ogromnym dla nich stresem, natomiast opcja mieszkania Hondy u Pani też odpada ze względu na ptaki. Quote
tripti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 szkoda:( ale zareagowali ci ludzie, to może i inni się zainteresują, trzeba być dobrej myśli... Quote
diuna_wro Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Poznałam koty tam mieszkające, piękne, zadbane, wszystkie odratowane po jakichś dramatycznych przeżyciach. Jeden z kotów podaje łapkę jak pies, drugi kot daje buzi w nos i policzek. W doskonałym kontakcie z tymi ludźmi. I poznałam gołebicę, ze złamanym skrzydłem, która drepta za swoją Panią na zawołanie "kaczucha", i gołębia, który także nie lata, za to gdy mówi się do niego "good mornig" to pochyla kilka razy głowkę i grucha przy tym, dosłownie jakby odpowiadając good morning. I kosa, ktory pięknie śpiewa. Niesamowity dom i wyjątkowi ludzie. Szkoda, ze sznaucer taki zgred, ale cóż - starość nie radość. Quote
diuna_wro Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 tripti napisał(a):szkoda:( ale zareagowali ci ludzie, to może i inni się zainteresują, trzeba być dobrej myśli... tak, widać wkładanie ulotek do skrzynek pocztowych w dzielnicach willowych może przynieść skutek. Quote
diuna_wro Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 [quote name='aresik'] autor zdjęć, niejaki wujek Aresik, gdy robił to zdjęcie to powiedział, że to jest specjalnie do Allegro :) Quote
tripti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 ładne to ostatnie zdjęcie, wogóle zielony jej bardzo pasuje:) piękny pies!!! to trafiłaś na niesamowitych ludzi i zwierzaki tam mieszkające... w sumie pozytywne doświadczenie:) Quote
aresik Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 tripti napisał(a):ładne to ostatnie zdjęcie, wogóle zielony jej bardzo pasuje:) piękny pies!!! bardzo ładne ! :-) Quote
Isadora7 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Zgadza się w zielonym Hondzie bardzo do twarzuy Quote
Basia1244 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Szkoda, że ten sznaucer taki nietowarzyski :( ,bo po twoim opisie mylę, że Hondzie byłoby tam cudownie. Quote
koosiek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Proszę, zajrzyjcie na wątek trzech przerażonych szczylków, które nie dadzą sobie rady w schronie :( http://www.dogomania.pl/threads/186565-Trzy-przera%C5%BCone-szczeniaki-przepadn%C4%85-w-ostrowskim-schronie Quote
diuna_wro Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 HONDA do góry! Ciotka Diuna w tym tygodniu zawaliła poszukiwania :oops: bo pracowała po 11 godzin, a w weekend problemy rodzinne ją dopadły, ale od przyszłego tygodnia szukamy domku pieseczku:-( obiecuję, że znajdę:-(:-( Quote
Basia1244 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Jak tam ruda ślicznota się miewa?? Są jacyś chętni , dzwonią, pytają ?? Quote
diuna_wro Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 niestety już nikt więcej nie był chętny:-( Dziś podrukuję ulotki/plakaty, jutro mam wolne, więc pojeżdżę po Wro. Quote
Basia1244 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 To jeśli możesz podrukuj więcej - ja rozniosę na Gądowie, Pilczycach, Kozanowie, Kuźnikach - tam jest mało domków i szeregówek, ale są, no i mogę skoczyć na Stabłowice - tam jest więcej domków. tylko musiałabym jakoś od ciebie odebrać te ulotki. Quote
diuna_wro Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 postaram się podrzucić Tobie, tylko podaj mi na PM adres. ja w niedziele mam plan Żerniki objechać, a to chyba blisko Ciebie Quote
diuna_wro Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Dziś dzwoniła Pani z Warszawy, widziała ulotkę Hondy w sklepie zoo, za wywieszenie której pięknie dziękuję! Opowiedziałam jej nieco u suńce, Pani ma w domu boksera i 10letnie dziecko, jutro ma zadzwonić. Basiu, w sobotę będę na wizycie p/adopcyjnej Elfa na Wojrowickiej to wracając podjadę do Ciebie bo to chyba ta sama część Wro. To będzie po południu, dokładnej godziny jeszcze nie znam, ale zadzwonię do Ciebie dużo wcześniej. OK? Quote
Basia1244 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Dobrze, jeśli nawet mnie nie będzie, to powinien być mój syn - bo siedzi zasmarkany w domu. Quote
tripti Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 witaj ruda piękności. Widzę, że masowy atak ulotkowy zaplanowany:) trzymam kciuki za odzew z akcji!!!! Quote
Paja Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 I nasza Hondzia zapoznała sie w koncu z królem podwórka Dinchofem :D Mam piłeczke... Disiek wyszedł jak jamnik na tej fotce :( oraz wieczorne pieszczochy :) Quote
diuna_wro Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 Dobrze widzieć Hondę z kołami do góry:p Jutro jestem u Hondy, więc na mizianko od Ciotek zbieram zapisy!!! Od kogo wymiziać? zgłaszać się:diabloti: Quote
Recommended Posts