Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a mniej wiecej jakas godzine juz znasz na niedziele o ktorej bedziecie? Adoptowac dobre pytanie,ale wiesz,ze mam Molke.. a ona sie ostatnio zrobiła taka wredotka,ze na spacer musze z nia sama chodzic bo inaczej Hekse w tyłek gryzie :(

Posted

Pajka - nie mogę się do Ciebie dodzwonić, więc napiszę tu:

chciałabym ten kocyk, na którym Honda u Ciebie śpi wziąć jutro z Hondą. Jest to możliwe? Jeśli tak - to daj znać czy wolisz za niego pieniądze czy mam po prostu w miejsce tego przyjechać z jakimś nowym.

Zabieram też miskę, obrożę, materacyk, smycz i grzebień. Tamto posłanie z jej byłego domu, którego Honda nie akceptuje żaden z moich psów też nie polubił:roll: nawet kilkunastu sekund na nim nie usiedzą... chcesz spróbować dla Heksy?

Posted

Plan jest taki:

między 11 a 12 zabieram Hondy nowego Pana i jedziemy do Was. Będę więc między 12 a 13. Pan zabierze Hondę na spacer, tam ją trochę pokarmi smakolami i pogadają sobie;) więc ok. 14:00 będziesz już wolna:)

Ciotki, Wujki - trzymajcie kciuki żeby się Hondzi spodobało i się szybko zadomowiła w nowym miejscu !!!!

Posted

Próbowałam do Ciebie od dzwonic ale chyba miałas wyłaczony telefon.Co do koca moze go jak najbardziej zabrac a Ty mozesz dac mi inny nie koniecznie nowy...

Ponton mozesz podrzucic zobaczymy co Heksa i Molia na to ? Molka lezała kilka razy na nim ,ale znasz Molcie jej wszedzie pełno-urwis :)

p.s Wiec niech Pan sie szykuje na spacerek pokazemy mu z Honda okolice :)

Posted

Hondeczka w nowym domu bardzo grzeczna, wszyscy ją chwalą. Kocur Misio usilnie stara się ją sprowokować do jakiejkolwiek reakcji, bez skutku... Honda wykazuje niesamowity stoicyzm i zachowanie równowagi duchowej nie zakłóconej zarówno jego zaczepkami do zabawy, jak i chęcią bójki. Ot, co. Kot, żadna sprawa. Phiii:diabloti: no i super.

Z domownikami tez OK, na spacerach jest spokojna, wczoraj cały wieczór na działce bawiła się patykami. Relax:p

Pani Ewa zauważyła wczoraj jak przyjechaliśmy, że przednia lewa noga jest spuchnięta. Paja - wiesz coś o tym?

Dziś były u lekarza, ale Honda nie pozwoliła sobie zbadać tej nogi. Wetka zaleciła oszczędny tryb życia do momentu aż minie jej największy stres związany z nowym domem, by parę dni ponowić badanie. Dostrzegła początki dysplazji, zaleciła ścisłą dietę.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Hondeczka w nowym domu bardzo grzeczna, wszyscy ją chwalą. Kocur Misio usilnie stara się ją sprowokować do jakiejkolwiek reakcji, bez skutku... Honda wykazuje niesamowity stoicyzm i zachowanie równowagi duchowej nie zakłóconej zarówno jego zaczepkami do zabawy, jak i chęcią bójki. Ot, co. Kot, żadna sprawa. Phiii:diabloti: no i super.

Z domownikami tez OK, na spacerach jest spokojna, wczoraj cały wieczór na działce bawiła się patykami. Relax:p

Pani Ewa zauważyła wczoraj jak przyjechaliśmy, że przednia lewa noga jest spuchnięta. Paja - wiesz coś o tym?

Dziś były u lekarza, ale Honda nie pozwoliła sobie zbadać tej nogi. Wetka zaleciła oszczędny tryb życia do momentu aż minie jej największy stres związany z nowym domem, by parę dni ponowić badanie. Dostrzegła początki dysplazji, zaleciła ścisłą dietę.

Co do nogi to wczoraj przed wsiasciem do samochodu jak ja Pan trzymał na cos nadepnetła/zle staneła (pchała sie do ayta jak szalona kiedy Aresik rozkładał koc) ma podjezdzie i strasznie piszczała przez chwilke kiedy byłas wc.Podleciałam przytuliłam ja sprawdziłam łapke,ale nic nie widziałam.

Posted

Pani Ewa była z nią dziś u weta. Zauważono symptomy delikatnej, początkującej dysplazji, także diety ciąg dalszy. U Pai schudła 3 kg. Paja dzięki za to!

Posted

diuna_wro napisał(a):
Pani Ewa była z nią dziś u weta. Zauważono symptomy delikatnej, początkującej dysplazji, także diety ciąg dalszy. U Pai schudła 3 kg. Paja dzięki za to!

Nie ma za co, ja w czasie jej pobytu zgubiłam 5 kg podziekuj jej równiez za to jak szybko musiałam za nia biegac na spacerkach :)No i niech oczywiscie Panstwo nie zapomna by dawac Hondzi marchewke ale w obierkach cała nie jest tak dobra jak kawałki:loveu:

I co wyszło z ta noga ?mam nadzieje ,ze nic powaznego...

Posted

Z nogą już lepiej. Chyba tylko stłuczenie lub obicie, wet wczoraj wykluczył złamanie czy zwichnięcie. Dziś już nie kuleje.

Pani Ewa pisała dziś, że ładnie je i że wszystko OK. Chyba mogę odetchnąć, a wszystkim obecnym na wątku i pomagającym Ciotkom i Wujkom PRZESYŁAM PODZIĘKOWANIA I UŚCISKI.:loveu::loveu::loveu:

DARCZYŃCOM:loveu::loveu::loveu:, bez pieniędzy których nie mogłabym jej uratować, dziękuję po stokroć, jak zwykle aż brak mi słów za zaufanie jakim mnie obdarzono i wdzięczność za wpłaty pieniężne, które pozwoliły tej sunieczce na nowe życie.

Rozliczę się za chwilę w pierwszym poście, napiszę emaile do tych, których mam adresy. Jako że miałam oddać Hondę wysterylizowaną, a słowa zawsze dotrzymuję, postanowiłam że zrobię zabieg z pieniędzy, które uzbierałam. Ktoś pewnie mógłby mi zarzucić, że skoro jest w ds to dom sam powinien to sfinansować. Chciałabym w tym miejscu zaakcentować, że Hondę adoptowano nie z potrzeby posiadania psa, a wyłącznie w celu uratowania jej życia. I ta szlachetna rodzina, choć skromna, ma na swoim utrzymaniu kilkadziesiąt bezdomnych kotów. Dlatego też, wiedząc, że pomagając im spłacić koszt zabiegu, te pieniądze ktore mieliby wydać na zabieg przeznaczą na karmy i leczenie kotów. To, co mi zostanie pozostawiam do dyspozycji darczyńców, albo odeślę proporcjonalnie do wpłaty, albo wspólnie ustalimy inny cel. Dlatego też wszystkie osoby, które wpłaciły na moje konto na rzecz Hondy, a są uczestnikami lub 'czytaczami" tego wątku, proszę o info.

• 4 weeks later...
Posted

Postanowiłam 250 zł , które zostały mi (po odliczeniu 300 zł na sterylizację) z datków na Hondę wpłacić na Jamniczą Skarpetę.
Poszukiwanie konkretnego celu dla tej wpłaty na dogo wyczerpało mnie psychicznie... nie potrafię zdecydować.

Mam nadzieję, że nikt się nie sprzeciwia.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Honda...:loveu:

w domu i na spacerach b.grzeczna. Z kotami OK. Dostała piękne różowe ringo, z którym się nie rozstaje, a widok Rudej w różu przyprawia Panią Ewę o codzienny, niezmienny zachwyt.:p

Rodzina ją kocha, a i ona coraz więcej czułości im daje. Ostatnio wet dał jej zastrzyk wzmacniający, po którym dostała młodzieńczego wigoru i wita teraz wszystkich w podskokach. Okazało się, że Honda lubi i toleruje dzieci, nie boi okularów, za to ogromną agresję i lęk przejawia do starych kobiet. Prawdopodobnie lęk powstał z przebywania w domu z jej chorą ex-Panią, która niejednokrotnie reagowała wrzaskiem, histerią itp.

Ma początki dysplazji, koniecznie musi schudnąć.

I niewesołe wieści z wczoraj:
ma guza sutka. Cała listwa mlekowa zostanie usunięta podczas sterylizacji planowanej na październik/listopad

Aha, no i wczoraj ugryzła sąsiada. Sąsiad jednak sam jest sobie winien, ponieważ podczas wizyty u Pani Ewy na działce, nalał Hondzie wody do miski i podsuwając jej tę miskę próbował ją pogłaskać po głowie. Pomimo ostrzegawczych warknięć Hondy i protestów Pani Ewy, sąsiad nadal głaskał psa po głowie ... i dostał zębami po ręce. Nic mu nie jest poważnego, a na Hondę nikt nie jest zły.