dorotal Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Dziekuje. Ja jakos do Austrii nie moge trafic na wystawy. Teraz zrezygnowalam z Wieselburga, bo byla wystawa w Ostrawie o polowe tansza. Za 5 doroslych i jednego szczeniaka zaplacilam na wystawie 82 Euro. W Wieselburgu taka kwota starczylaby na 2 psy. Quote
Elitesse Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 dorotal napisał(a):Dziekuje. Ja jakos do Austrii nie moge trafic na wystawy. Teraz zrezygnowalam z Wieselburga, bo byla wystawa w Ostrawie o polowe tansza. Za 5 doroslych i jednego szczeniaka zaplacilam na wystawie 82 Euro. W Wieselburgu taka kwota starczylaby na 2 psy. no tak tylko Ostrava to krajowka byla :) a ceny w Austrii sa umiarkowane np w porownaniu ze Slowacja :roll: Quote
dorotal Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Bylam 1.04 na CAC w Papa( Wegry). Za dwa psy zaplacilam 75 Euro. Nagrody to sznurek za BOB. Za CACJ dostalam malutka karteczke z napisem HPJ. Specjalnie sobie zostawilam ze pokazywac jakie nagrody daja Wegrzy.:evil_lol: Ostrawa pod wzgledem cen i nagrod wyszla bez porownania lepiej. Odnosnie cen Austria i Słowacja to ceny za medzynarodowki sa porownywalne. (oprocz oplaty na wystawie w Trencinie:evil_lol: ). Wystaw CAC Austriacy nie maja. Za klubowke buldozkow Austriacy zyczyli sobie 60 Euro :angryy: za psa. Na Słowacji klubowki o polowe tansze. Quote
bongobongo Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Asiaczku, bardzo dziękuję za stawkę! Oj, Ty to się kobitko napiszesz.....:lol: Quote
staff-ka Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 dorotal - napisał : Bylam 1.04 na CAC w Papa( Wegry). Za dwa psy zaplacilam 75 Euro. Nagrody to sznurek za BOB. Za CACJ dostalam malutka karteczke z napisem HPJ. Specjalnie sobie zostawilam ze pokazywac jakie nagrody daja Wegrzy.:evil_lol: Ostrawa pod wzgledem cen i nagrod wyszla bez porownania lepiej. Odnosnie cen Austria i Słowacja to ceny za medzynarodowki sa porownywalne. - troszke to zdementuje ;) ..ale tylko troszkę Wystawa TRENCIN(Słowacja) np. 70 euro za pierwszego psa , wystawa (dla przykładu) TULLN (Austria z tytułem Zwycięzca Austrii) 40 euro od pierwszego psa ,drugi pies 36 euro (i to tez jest zależne w jakim terminie zgłoszenie przyjdzie) - owszem Austria nie ma krajówek ,ale za to Słowacja ma i np.wystawa KOSICE - 50 euro :crazyeye: (jak sie opłaca na wystawie) ... takze TE ceny i rangi wystaw - ciężko porównać ..chyba sie zgodzicie ??!! Dodatkowo w Austrii na wystawie (oprócz przeróznych kolorowych tasiemek ,jak i karteczek za kazdy otrzymany wniosek i tytuł) ufundowany jest PUCHAR CACIB - odbiera sie go w sekretariacie wystawy na karteczke CACIB, pokażna ROZETA BOB i mnóstwo pucharów w danej rasie o ile wystawa jest pod "patronatem Klubu danej rasy" ,a tam klubów jest dużoo :razz: ..takze nie ma nawet jak przełozyć tych 70 euro na Słowacji na te 40 na Austrię :lol: ..niom tak,a Węgry ,to juz inna bajka,ale SZNURECZKI mnie sie podobaja ..takie inne od wszystkiego :eviltong: ,no i można do kieszeni schować ,a nie tak jak ten "złom" błyszczący :evil_lol: hihi .. Serdecznie GRATULUJĘ Wam sukcesów zagranicznych : Asiaczku - BRAVA - TAK TRZYMAĆ :multi: Gratulacje należa sie tez Justuss-owi :evil_lol: i mojemu wychowankowi FAFIKOWI :loveu: BOB Ch. Torpedus Sandarri Staff-Ka & Leopold Hofmann Fotka pochodzi ze strony austryjackiego Klubu SBT wiecej : http://berg.heim.at/almwiesen/411899/ Pozdrawiamy wszystkich serdecznie .. Quote
dorotal Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 staff-ka napisał(a): Wystawa TRENCIN(Słowacja) np. 70 euro za pierwszego psa , wystawa (dla przykładu) TULLN (Austria z tytułem Zwycięzca Austrii) 40 euro od pierwszego psa ,drugi pies 36 euro (i to tez jest zależne w jakim terminie zgłoszenie przyjdzie) - owszem Austria nie ma krajówek ,ale za to Słowacja ma i np.wystawa KOSICE - 50 euro :crazyeye: (jak sie opłaca na wystawie) ... takze TE ceny i rangi wystaw - ciężko porównać ..chyba sie zgodzicie ??!! Dodatkowo w Austrii na wystawie (oprócz przeróznych kolorowych tasiemek ,jak i karteczek za kazdy otrzymany wniosek i tytuł) ufundowany jest PUCHAR CACIB - odbiera sie go w sekretariacie wystawy na karteczke CACIB, pokażna ROZETA BOB i mnóstwo pucharów w danej rasie o ile wystawa jest pod "patronatem Klubu danej rasy" ,a tam klubów jest dużoo :razz: ..takze nie ma nawet jak przełozyć tych 70 euro na Słowacji na te 40 na Austrię :lol: ..niom tak,a Węgry ,to juz inna bajka,ale SZNURECZKI mnie sie podobaja ..takie inne od wszystkiego :eviltong: ,no i można do kieszeni schować ,a nie tak jak ten "złom" błyszczący :evil_lol: hihi .. To ja jeszcze sprostuje :cool3: 1) Trencin Z tego co pamietam to za wystawe bylo 45 euro za 1 psa, 40 euro za nastepnego w 1 terminie i tyle zaplacilam przelewem. Jesli placisz na wystawie to musisz liczyc sie z wiekszymi kosztami. 2) Tulln - z tego co pisze na ich stronach sa rozne oplaty za psy w pierwszym i drugim terminie, czyli 40 Euro - 1 termin i 48 Euro 2 termin. Nie bylam na wystawach w Austrii wiec nie wiem jak jest u nich z egzekwowaniem terminow i oplat Dla porownania iedzynarodowa Nitra(SK) 40 Euro 1 termin, 45 - 2 termin, 50 Euro wystawa 3) CAC w Słowacji - za Banska placi sie 30 Euro - 1 termin, 35 - 2 termin i pewnie 40 Euro na wystawie Koszyce placi sie 40 Euro - 1 termin, 45 - 2 termin, 50 Euro na wystawie. Akurat w tym roku w Koszycach jest tytul Zw. Słowacji, wiec ranga wystawy zdecydowanie wzrasta. 4) Oplata w Wegrzech na wystawie CACIB na wystawie wzrasta do 55 Euro Quote
Elitesse Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 dodam jeszcze ze w Austrii oprocz pucharu za CACIB i rozety za BOB sa rozety dla szczeniat i weteranow oraz puchary za Zwyc Mlodziezy na Bisach tez ladne pucharki i czesto po 5 miejsc przyznaja ! Quote
staff-ka Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 1) Trencin Z tego co pamietam to za wystawe bylo 45 euro za 1 psa, 40 euro za nastepnego w 1 terminie i tyle zaplacilam przelewem. Jesli placisz na wystawie to musisz liczyc sie z wiekszymi kosztami. 2) Tulln - z tego co pisze na ich stronach sa rozne oplaty za psy w pierwszym i drugim terminie, czyli 40 Euro - 1 termin i 48 Euro 2 termin. Nie bylam na wystawach w Austrii wiec nie wiem jak jest u nich z egzekwowaniem terminow i oplat Dla porownania iedzynarodowa Nitra(SK) 40 Euro 1 termin, 45 - 2 termin, 50 Euro wystawa 3) CAC w Słowacji - za Banska placi sie 30 Euro - 1 termin, 35 - 2 termin i pewnie 40 Euro na wystawie Koszyce placi sie 40 Euro - 1 termin, 45 - 2 termin, 50 Euro na wystawie. Akurat w tym roku w Koszycach jest tytul Zw. Słowacji, wiec ranga wystawy zdecydowanie wzrasta. 4) Oplata w Wegrzech na wystawie CACIB na wystawie wzrasta do 55 Euro Dorotal.. ja to wszystko wiem :razz: ..zarówno jestem w posiadaniu CH.Słowacji (w tym dwukrotnego Zwycięzce Slowacji) jak i kończe CH.Austrii z psiakami , ale tez wiem,ze rok czy dwa lata temu za TRENCIN płaciło sie 70 euro (dlatego zrezygnowałam z tej wystawy na rzecz innej..tańszej) .. NITRA w 2003 roku kosztowała mnie 50 euro , gdzie TULLN zeszłego roku 40 euro (płatne na wystawie) ..mimo wszystko uważam,ze Słowacja jest droga w porównaniu do Austrii .. podobnie jest z OTRZYMANIEM DYPLOMU Championatu .. SŁOWACJA - wysyłasz karty ocen ,jak i karteczki CAC - ORGINAŁY :crazyeye: + ksero pedigree + opłata 10 euro , na wniosek czeka sie około 3-ch miesiecy AUSTRIA - wypelniasz formularz e-mailem ,zero kosztów , karty i wszystko inne zachowujesz , wniosek przychodzi po 2-ch tygodniach .. Ps.Aha w rozpisce WYSTAWY na Słowacji..tytuł NARODNY VITEZ widziałam,ze jest niezmiennie przy Bańskiej B. :roll: ..??!!..bo sie juz pogubiłam :-o NÁRODNÁ VÝSTAVA PSOV VŠETKÝCH PLEMIEN, CAC, VÍŤAZ SLOVENSKA BANSKÁ BYSTRICA 07.05.2006 dodam jeszcze ze w Austrii oprocz pucharu za CACIB i rozety za BOB sa rozety dla szczeniat i weteranow oraz puchary za Zwyc Mlodziezy na Bisach tez ladne pucharki i czesto po 5 miejsc przyznaja ! - o widzisz tego nie wiedziałam :shake: ... TAK na wyborach w konkurencjach (na pewno w wyborach BOG) przyznaja pięć lokat :cool3: Nitencja..bardzo dziekuję :beerchug: Quote
Asiaczek Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 Jak dla mnie - tytuł Champion Austrii ma większe znaczenie, bo tam zawsze mam konkurencję. A na Słowacji - różnie bywa. Chociaz duzym sentymentem darzę np. Kosice. Ich park Barca jest po prostu cudny. Ten, kto bywał na wystawach organizowanych w krakowie w Parku Jordana, ten wie, o co mi chodzi.:lol: Pzdr. Quote
jo-jo Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Słuchajcie Dogomaniacy to wiedza jak jechać na wyatwey :lol: jedą po wszystko i tyle :lol: GRATULUJE SERDECZNIE!!! i jak moge poprosze o staweczke doziów niemieckich ;-))(FCI 235) i jak można zwycięzce 2 BOG'a ;-) będę dźwięczna :lol: Quote
warg2003warg Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 :Rose: Ja na listopadowej Nitrze bezpośrednio na wystawie złożyłam dokumenty do championatu plus 10 euro oczywiście.Po 3 tygodniach listem zwykłym miałam dyplom ch.SK w skrzynce pocztowej wraz z oryginałami caców.A park w Kosicach jest cudowny, byłam tam w zeszłym roku. Quote
Asiaczek Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 Deutsche Dogge Blau sędzia: Hartmann Gyor/Hun PSY kl. mł. Dieter von den LangenBergen kl. p Aneas von den Heidwiesen SUKI kl. o Valte Dochretoleault DEUTSCHE DOGGE SCHWARZ sędzia: -"- PSY kl.o Karthago von Adebar Luigi di Torlupara SUKI kl. puppy Daphne von Regenbogental kl. mł. Inez v.d. p. Altenburger Isabella od Bibiky Wienna vom Wiesengrund kl. p Aretha Hyneckuv Chen kl. ch Galea vom Albuch Hillary von der Ofnethohle DEUTSCHE DOGGE GEFLECK sędzia: -"- PSY kl. mł. Nike vom Adebar kl. p Pablopicasso - a Mirez Bohemia kl. o Mitch von der Ofnethohle Veedan des Terres de la Rairiekl. ch Diamant Claudia Bohemia SUKI kl. o Dorotka Antree Bohemia DEUTSCHE DOGGE GELB sędzia: -"- PSY kl. mł. Agakhan kl. ch Qubilai Khand di Tor Lupara \SUKI kl. o Ewitta from Minitz DEUTSCHE DOGGE GESTROMT sędzia: -"- SUKI kl. p Dayla of Island's Dream Tiramisu z Kuzni Napoleonskiej Pzdr. Quote
jo-jo Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Asiu na Ciebie zawsze można liczyć Dziękuje Ci Bardzo :calus::Rose: Quote
staff-ka Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 warg2003warg napisał(a)::Rose: Ja na listopadowej Nitrze bezpośrednio na wystawie złożyłam dokumenty do championatu plus 10 euro oczywiście.Po 3 tygodniach listem zwykłym miałam dyplom ch.SK w skrzynce pocztowej wraz z oryginałami caców.A park w Kosicach jest cudowny, byłam tam w zeszłym roku. - no patrz .. no mnie właśnie na wystawie w Kosicach pani z sekretariatu powiedziała,ze czeka sie ok.3-ch miesięcy na wniosek :cool1: .. jeszcze dokumentów nie złozyłam,wiec moze w Bańskiej ..?? Co myślisz o tym WARG ?? ..przepraszam,ze tak pytam,ale skoro Tobie przyjeli w Nitrze bezproblemowo :cool3: Ale macie racje PARK w Kosicach ..i jeszcze ten DWOREK :loveu: ..tak dokładnie podobnie jak wspomniała Asiaczek , w Krakowie na terenie Parku Jordana (swego czasu to były wystawy - ech fajnie było ..!!) ,ale w Vilnie hale połozone sa tez niedaleko takiego "świetnego klimatu" .. z tym,ze w zimie nie miało to takiego AŻ uroku ;) Pozdrawiam .. Quote
Elitesse Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 ja papiery na jeden Championat skladalam bezposredniow w Bratyslawie - i przyszedl po miesiacu ale tylko dlatego ze byly jakies zawirowania z dowodem wplaty za poprzednia wystawe a dokumenty drugi Championat wysylalam poczta po listopadowej Nitrze i przyszedl po 2 czy 3 tygodniach Quote
Asiaczek Posted April 15, 2006 Author Posted April 15, 2006 Czy ktoś jeszcze potrzebuje stawek swojej rasy? Bo chcę puścić w obieg katalog z wystawy w Wieselburgu... W tygodniu poświątecznym oddaję katalog. Pzdr. Quote
Savannah Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 Asiaczek napisał(a):Czy ktoś jeszcze potrzebuje stawek swojej rasy? Bo chcę puścić w obieg katalog z wystawy w Wieselburgu... W tygodniu poświątecznym oddaję katalog. Pzdr. Asiaczku ja poprosze na pw:cool3: Quote
UTAAP Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 Asiaczek napisał(a):Czy ktoś jeszcze potrzebuje stawek swojej rasy? Bo chcę puścić w obieg katalog z wystawy w Wieselburgu... W tygodniu poświątecznym oddaję katalog. Pzdr. Tak Asiaczku, ja prosilabym bardzo o Irish Soft Coated Wheaten Terriery;) Gratuluje sukcesow i....Wesolych Swiat:p ! Quote
Gazuś Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 Asiaczek napisał(a):Czy ktoś jeszcze potrzebuje stawek swojej rasy? Bo chcę puścić w obieg katalog z wystawy w Wieselburgu... W tygodniu poświątecznym oddaję katalog. Pzdr. A ja bym mogła o Goldy poprosić? :lol: Quote
AiMiN Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Asiaczek napisał(a):Czy ktoś jeszcze potrzebuje stawek swojej rasy? Bo chcę puścić w obieg katalog z wystawy w Wieselburgu... W tygodniu poświątecznym oddaję katalog. Pzdr. Jak nie, jak tak ! :lol: I to na pw poprosze :p Gratulacje dla lowcow nagrod :multi: Quote
Asiaczek Posted April 18, 2006 Author Posted April 18, 2006 Savannah napisał(a):Asiaczku ja poprosze na pw:cool3: Savannah - staram się nie uzywać PW, bo po każdym wyjściu z PW musze restartowac kompa. A to - wg MKM - szkodzi... Tak więc, stawkę SH i innych ras, podaje na DGM. Sorki SIBERIAN HUSKY Sędzia: Ingrid Ehold/A PSY kl. puppy Duke Sunshine of Blue-Magic Mountain kl. mł. Admirable Amarok Yukon of Black Dream Wolves Celric of Celtic Wolves Rochester de Ciukci Vinyamar's Fearless Wolf kl. p Doghausefarm Arthur Doghausefarm Anakin kl. o Against the Storm of Arctic Skyline Airborne Shadow of Arctic Skyline Alive Askari of Arctic Skyline Back to the Future of Blue-Magic Mountain Fire and Ice Hydrargium Gaylord Gordon of Sewernaja Semlija Prince Nemo von Wulshill Take me Home of Doghause Farm Tovik's Law and Order Troikas Nordic Legend kl. ch Akhilesh Anoop of Snowdog Farm Victory's Rainman of Doghouse Farm SUKI kl. mł. Best of All of Wolf Point De Erotica Eskimoski Domek Vinyamar's Fire of Fame kl. p Cerdiwen of Celtic Wolves Mark My Style of Wolf Point Snow Crystal Della Farha kl. o Amazing Gloryof Blue-Magic-Mountain H-Yukon Murmansk Fever Hightower's Infineon Karnovanda's Follow Me Winalmik's Baby Revolutions of Marook Ravine kl. ch Honeymoon Della Farha Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 18, 2006 Author Posted April 18, 2006 UTAAP napisał(a):Tak Asiaczku, ja prosilabym bardzo o Irish Soft Coated Wheaten Terriery;) Gratuluje sukcesow i....Wesolych Swiat:p ! Lecimy! irish soft coated wheaten terrier sędzia: Zdena ZABRODSKA/cz PSY kl.kl. ł. Presley Elvis Nove Mesto kl. o Sophisticated Wheaten Harvey kl. ch Ivonhoe of Cuillin Hills SUKI kl. Laureen Lil von Fischerhof kl. ch Soft Devil's Bella kl. w Funny Fay von Airedy-Castle Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 18, 2006 Author Posted April 18, 2006 AiMiN napisał(a):Jak nie, jak tak ! :lol: I to na pw poprosze :p Gratulacje dla lowcow nagrod :multi: AiMiN - wielkie sorki, ale - tak, jak pisałam Savannah - staram się nie korzystac z PW. Nie gniewasz się, że jednak na DGM? CHOW-CHOW SędziaL Erwin Deutscher/A PSY kl. mł. Chen Jing Zung Tzung Le Faron vom Hammerfliiess kl. p Backpacker kl. o Chic Cargo of The Royal ClubHimwin Hear Say kl. ch Maruso's Hannibal Highclass kl. Cherie's Black Onyx SUKI kl. mł. Chi Tsao Little Princess Zung Tzung Le kl. ch Dai Yeo Ling Sching Hei Shi Honey Lo-Re'Pepperland Jewel Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 18, 2006 Author Posted April 18, 2006 Gazuś napisał(a):A ja bym mogła o Goldy poprosić? :lol: Gazus, Twoich goldenków - jak zwykle - sporo. Ale damy radę! GOLDEN rETRIEVER Sędzia Sigrid JARMER/A PSY kl. puppy Little Violets Zero to Hero kl. mł. Akira of Golden Shylock Golden Mountain Spring's High Skies Little Violets Young Star Little Violet's Waterloo Little Violet's Wild Thing Little Violet's Why Not Rosebelly's Born to Be Wild kl. p Duke of Lyndiewood Little violet's Thousend Island Little Violet's Thunder & Lightning kl. o Ganwales Blueprint golden Mountain spring's Ethan Clyde Golden Mountain Spring's Donegal Dew Jarro vom RosthornLimaro's Golden Coeur d'or Camus Little Violet's Marco Polo Little Violet's Over the Ocean Pretty Spencer-Boy Golden Angels of Oberach Susan's Golden Another Little Violet kl. u Akim z Kralovskych Teras Astral Passion Goldy Forever Daniel The Dream Team Hoiker's a Round the Clock kl. ch Ashbury Touch the Sky Complement Romantyk Daf Novi Dvori Legend Vienna's Golden Dreams Aureo Savio kl. w Karvin Aulanche Pzdr. Quote
Recommended Posts