Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekuje. Ja jakos do Austrii nie moge trafic na wystawy. Teraz zrezygnowalam z Wieselburga, bo byla wystawa w Ostrawie o polowe tansza. Za 5 doroslych i jednego szczeniaka zaplacilam na wystawie 82 Euro. W Wieselburgu taka kwota starczylaby na 2 psy.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dorotal napisał(a):
Dziekuje. Ja jakos do Austrii nie moge trafic na wystawy. Teraz zrezygnowalam z Wieselburga, bo byla wystawa w Ostrawie o polowe tansza. Za 5 doroslych i jednego szczeniaka zaplacilam na wystawie 82 Euro. W Wieselburgu taka kwota starczylaby na 2 psy.

no tak tylko Ostrava to krajowka byla :) a ceny w Austrii sa umiarkowane np w porownaniu ze Slowacja :roll:

Posted

Bylam 1.04 na CAC w Papa( Wegry). Za dwa psy zaplacilam 75 Euro. Nagrody to sznurek za BOB. Za CACJ dostalam malutka karteczke z napisem HPJ. Specjalnie sobie zostawilam ze pokazywac jakie nagrody daja Wegrzy.:evil_lol: Ostrawa pod wzgledem cen i nagrod wyszla bez porownania lepiej. Odnosnie cen Austria i Słowacja to ceny za medzynarodowki sa porownywalne. (oprocz oplaty na wystawie w Trencinie:evil_lol: ). Wystaw CAC Austriacy nie maja. Za klubowke buldozkow Austriacy zyczyli sobie 60 Euro :angryy: za psa. Na Słowacji klubowki o polowe tansze.

Posted

dorotal - napisał :

Bylam 1.04 na CAC w Papa( Wegry). Za dwa psy zaplacilam 75 Euro. Nagrody to sznurek za BOB. Za CACJ dostalam malutka karteczke z napisem HPJ. Specjalnie sobie zostawilam ze pokazywac jakie nagrody daja Wegrzy.:evil_lol: Ostrawa pod wzgledem cen i nagrod wyszla bez porownania lepiej. Odnosnie cen Austria i Słowacja to ceny za medzynarodowki sa porownywalne.

- troszke to zdementuje ;) ..ale tylko troszkę

Wystawa TRENCIN(Słowacja) np. 70 euro za pierwszego psa , wystawa (dla przykładu) TULLN (Austria z tytułem Zwycięzca Austrii) 40 euro od pierwszego psa ,drugi pies 36 euro (i to tez jest zależne w jakim terminie zgłoszenie przyjdzie) - owszem Austria nie ma krajówek ,ale za to Słowacja ma i np.wystawa KOSICE - 50 euro :crazyeye: (jak sie opłaca na wystawie) ... takze TE ceny i rangi wystaw - ciężko porównać ..chyba sie zgodzicie ??!!
Dodatkowo w Austrii na wystawie (oprócz przeróznych kolorowych tasiemek ,jak i karteczek za kazdy otrzymany wniosek i tytuł) ufundowany jest PUCHAR CACIB - odbiera sie go w sekretariacie wystawy na karteczke CACIB, pokażna ROZETA BOB i mnóstwo pucharów w danej rasie o ile wystawa jest pod "patronatem Klubu danej rasy" ,a tam klubów jest dużoo :razz: ..takze nie ma nawet jak przełozyć tych 70 euro na Słowacji na te 40 na Austrię :lol: ..niom tak,a Węgry ,to juz inna bajka,ale SZNURECZKI mnie sie podobaja ..takie inne od wszystkiego :eviltong: ,no i można do kieszeni schować ,a nie tak jak ten "złom" błyszczący :evil_lol: hihi ..

Serdecznie GRATULUJĘ Wam sukcesów zagranicznych : Asiaczku - BRAVA - TAK TRZYMAĆ :multi:
Gratulacje należa sie tez Justuss-owi :evil_lol: i mojemu wychowankowi FAFIKOWI :loveu:

BOB Ch. Torpedus Sandarri Staff-Ka & Leopold Hofmann
Fotka pochodzi ze strony austryjackiego Klubu SBT wiecej : http://berg.heim.at/almwiesen/411899/

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie ..

Posted

staff-ka napisał(a):

Wystawa TRENCIN(Słowacja) np. 70 euro za pierwszego psa , wystawa (dla przykładu) TULLN (Austria z tytułem Zwycięzca Austrii) 40 euro od pierwszego psa ,drugi pies 36 euro (i to tez jest zależne w jakim terminie zgłoszenie przyjdzie) - owszem Austria nie ma krajówek ,ale za to Słowacja ma i np.wystawa KOSICE - 50 euro :crazyeye: (jak sie opłaca na wystawie) ... takze TE ceny i rangi wystaw - ciężko porównać ..chyba sie zgodzicie ??!!
Dodatkowo w Austrii na wystawie (oprócz przeróznych kolorowych tasiemek ,jak i karteczek za kazdy otrzymany wniosek i tytuł) ufundowany jest PUCHAR CACIB - odbiera sie go w sekretariacie wystawy na karteczke CACIB, pokażna ROZETA BOB i mnóstwo pucharów w danej rasie o ile wystawa jest pod "patronatem Klubu danej rasy" ,a tam klubów jest dużoo :razz: ..takze nie ma nawet jak przełozyć tych 70 euro na Słowacji na te 40 na Austrię :lol: ..niom tak,a Węgry ,to juz inna bajka,ale SZNURECZKI mnie sie podobaja ..takie inne od wszystkiego :eviltong: ,no i można do kieszeni schować ,a nie tak jak ten "złom" błyszczący :evil_lol: hihi ..

To ja jeszcze sprostuje :cool3:
1) Trencin
Z tego co pamietam to za wystawe bylo 45 euro za 1 psa, 40 euro za nastepnego w 1 terminie i tyle zaplacilam przelewem. Jesli placisz na wystawie to musisz liczyc sie z wiekszymi kosztami.
2) Tulln - z tego co pisze na ich stronach sa rozne oplaty za psy w pierwszym i drugim terminie, czyli 40 Euro - 1 termin i 48 Euro 2 termin. Nie bylam na wystawach w Austrii wiec nie wiem jak jest u nich z egzekwowaniem terminow i oplat
Dla porownania iedzynarodowa Nitra(SK) 40 Euro 1 termin, 45 - 2 termin, 50 Euro wystawa
3) CAC w Słowacji - za Banska placi sie 30 Euro - 1 termin, 35 - 2 termin i pewnie 40 Euro na wystawie
Koszyce placi sie 40 Euro - 1 termin, 45 - 2 termin, 50 Euro na wystawie. Akurat w tym roku w Koszycach jest tytul Zw. Słowacji, wiec ranga wystawy zdecydowanie wzrasta.
4) Oplata w Wegrzech na wystawie CACIB na wystawie wzrasta do 55 Euro

Posted

dodam jeszcze ze w Austrii oprocz pucharu za CACIB i rozety za BOB sa rozety dla szczeniat i weteranow oraz puchary za Zwyc Mlodziezy
na Bisach tez ladne pucharki i czesto po 5 miejsc przyznaja !

Posted

1) Trencin
Z tego co pamietam to za wystawe bylo 45 euro za 1 psa, 40 euro za nastepnego w 1 terminie i tyle zaplacilam przelewem. Jesli placisz na wystawie to musisz liczyc sie z wiekszymi kosztami.
2) Tulln - z tego co pisze na ich stronach sa rozne oplaty za psy w pierwszym i drugim terminie, czyli 40 Euro - 1 termin i 48 Euro 2 termin. Nie bylam na wystawach w Austrii wiec nie wiem jak jest u nich z egzekwowaniem terminow i oplat
Dla porownania iedzynarodowa Nitra(SK) 40 Euro 1 termin, 45 - 2 termin, 50 Euro wystawa
3) CAC w Słowacji - za Banska placi sie 30 Euro - 1 termin, 35 - 2 termin i pewnie 40 Euro na wystawie
Koszyce placi sie 40 Euro - 1 termin, 45 - 2 termin, 50 Euro na wystawie. Akurat w tym roku w Koszycach jest tytul Zw. Słowacji, wiec ranga wystawy zdecydowanie wzrasta.
4) Oplata w Wegrzech na wystawie CACIB na wystawie wzrasta do 55 Euro

Dorotal.. ja to wszystko wiem :razz: ..zarówno jestem w posiadaniu CH.Słowacji (w tym dwukrotnego Zwycięzce Slowacji) jak i kończe CH.Austrii z psiakami , ale tez wiem,ze rok czy dwa lata temu za TRENCIN płaciło sie 70 euro (dlatego zrezygnowałam z tej wystawy na rzecz innej..tańszej) .. NITRA w 2003 roku kosztowała mnie 50 euro , gdzie TULLN zeszłego roku 40 euro (płatne na wystawie) ..mimo wszystko uważam,ze Słowacja jest droga w porównaniu do Austrii .. podobnie jest z OTRZYMANIEM DYPLOMU Championatu ..
SŁOWACJA - wysyłasz karty ocen ,jak i karteczki CAC - ORGINAŁY :crazyeye: + ksero pedigree + opłata 10 euro , na wniosek czeka sie około 3-ch miesiecy
AUSTRIA - wypelniasz formularz e-mailem ,zero kosztów , karty i wszystko inne zachowujesz , wniosek przychodzi po 2-ch tygodniach ..

Ps.Aha w rozpisce WYSTAWY na Słowacji..tytuł NARODNY VITEZ widziałam,ze jest niezmiennie przy Bańskiej B. :roll: ..??!!..bo sie juz pogubiłam :-o
NÁRODNÁ VÝSTAVA PSOV VŠETKÝCH PLEMIEN, CAC, VÍŤAZ SLOVENSKA
BANSKÁ BYSTRICA
07.05.2006

dodam jeszcze ze w Austrii oprocz pucharu za CACIB i rozety za BOB sa rozety dla szczeniat i weteranow oraz puchary za Zwyc Mlodziezy
na Bisach tez ladne pucharki i czesto po 5 miejsc przyznaja !

- o widzisz tego nie wiedziałam :shake: ... TAK na wyborach w konkurencjach (na pewno w wyborach BOG) przyznaja pięć lokat :cool3:

Nitencja..bardzo dziekuję :beerchug:

Posted

Jak dla mnie - tytuł Champion Austrii ma większe znaczenie, bo tam zawsze mam konkurencję. A na Słowacji - różnie bywa. Chociaz duzym sentymentem darzę np. Kosice. Ich park Barca jest po prostu cudny. Ten, kto bywał na wystawach organizowanych w krakowie w Parku Jordana, ten wie, o co mi chodzi.:lol:
Pzdr.

Posted

Słuchajcie Dogomaniacy to wiedza jak jechać na wyatwey :lol: jedą po wszystko i tyle :lol: GRATULUJE SERDECZNIE!!!

i jak moge poprosze o staweczke doziów niemieckich ;-))(FCI 235) i jak można zwycięzce 2 BOG'a ;-) będę dźwięczna :lol:

Posted

:Rose: Ja na listopadowej Nitrze bezpośrednio na wystawie złożyłam dokumenty do championatu plus 10 euro oczywiście.Po 3 tygodniach listem zwykłym miałam dyplom ch.SK w skrzynce pocztowej wraz z oryginałami caców.A park w Kosicach jest cudowny, byłam tam w zeszłym roku.

Posted

Deutsche Dogge Blau
sędzia: Hartmann Gyor/Hun
PSY
kl. mł.
Dieter von den LangenBergen
kl. p
Aneas von den Heidwiesen
SUKI
kl. o
Valte Dochretoleault

DEUTSCHE DOGGE SCHWARZ
sędzia: -"-
PSY
kl.o
Karthago von Adebar
Luigi di Torlupara

SUKI
kl. puppy
Daphne von Regenbogental
kl. mł.
Inez v.d. p. Altenburger
Isabella od Bibiky
Wienna vom Wiesengrund
kl. p
Aretha Hyneckuv Chen
kl. ch
Galea vom Albuch
Hillary von der Ofnethohle

DEUTSCHE DOGGE GEFLECK
PSY
kl. mł.
Nike vom Adebar
kl. p
Pablopicasso - a Mirez Bohemia
kl. o
Mitch von der Ofnethohle
Veedan des Terres de la Rairiekl. ch
Diamant Claudia Bohemia

SUKI
kl. o
Dorotka Antree Bohemia

DEUTSCHE DOGGE GELB
PSY
kl. mł.
Agakhan
kl. ch
Qubilai Khand di Tor Lupara
\SUKI
kl. o
Ewitta from Minitz

DEUTSCHE DOGGE GESTROMT
SUKI
kl. p
Dayla of Island's Dream
Tiramisu z Kuzni Napoleonskiej

Pzdr.

Posted

warg2003warg napisał(a):
:Rose: Ja na listopadowej Nitrze bezpośrednio na wystawie złożyłam dokumenty do championatu plus 10 euro oczywiście.Po 3 tygodniach listem zwykłym miałam dyplom ch.SK w skrzynce pocztowej wraz z oryginałami caców.A park w Kosicach jest cudowny, byłam tam w zeszłym roku.

- no patrz .. no mnie właśnie na wystawie w Kosicach pani z sekretariatu powiedziała,ze czeka sie ok.3-ch miesięcy na wniosek :cool1: .. jeszcze dokumentów nie złozyłam,wiec moze w Bańskiej ..?? Co myślisz o tym WARG ?? ..przepraszam,ze tak pytam,ale skoro Tobie przyjeli w Nitrze bezproblemowo :cool3:
Ale macie racje PARK w Kosicach ..i jeszcze ten DWOREK :loveu: ..tak dokładnie podobnie jak wspomniała Asiaczek , w Krakowie na terenie Parku Jordana (swego czasu to były wystawy - ech fajnie było ..!!) ,ale w Vilnie hale połozone sa tez niedaleko takiego "świetnego klimatu" .. z tym,ze w zimie nie miało to takiego AŻ uroku ;)

Pozdrawiam ..

Posted

ja papiery na jeden Championat skladalam bezposredniow w Bratyslawie - i przyszedl po miesiacu ale tylko dlatego ze byly jakies zawirowania z dowodem wplaty za poprzednia wystawe a dokumenty drugi Championat wysylalam poczta po listopadowej Nitrze i przyszedl po 2 czy 3 tygodniach

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czy ktoś jeszcze potrzebuje stawek swojej rasy? Bo chcę puścić w obieg katalog z wystawy w Wieselburgu...
W tygodniu poświątecznym oddaję katalog.
Pzdr.

Asiaczku ja poprosze na pw:cool3:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czy ktoś jeszcze potrzebuje stawek swojej rasy? Bo chcę puścić w obieg katalog z wystawy w Wieselburgu...
Pzdr.

Tak Asiaczku, ja prosilabym bardzo o Irish Soft Coated Wheaten Terriery;)
Gratuluje sukcesow i....Wesolych Swiat:p !

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

A ja bym mogła o Goldy poprosić? :lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

Jak nie, jak tak ! :lol:
I to na pw poprosze :p
Gratulacje dla lowcow nagrod :multi:

Posted

Savannah napisał(a):
Asiaczku ja poprosze na pw:cool3:

Savannah - staram się nie uzywać PW, bo po każdym wyjściu z PW musze restartowac kompa. A to - wg MKM - szkodzi...
Tak więc, stawkę SH i innych ras, podaje na DGM. Sorki

SIBERIAN HUSKY
Sędzia: Ingrid Ehold/A

PSY
kl. puppy
Duke Sunshine of Blue-Magic Mountain
kl. mł.
Admirable Amarok Yukon of Black Dream Wolves
Celric of Celtic Wolves
Rochester de Ciukci
Vinyamar's Fearless Wolf
kl. p
Doghausefarm Arthur
Doghausefarm Anakin
kl. o
Against the Storm of Arctic Skyline
Airborne Shadow of Arctic Skyline
Alive Askari of Arctic Skyline
Back to the Future of Blue-Magic Mountain
Fire and Ice Hydrargium
Gaylord Gordon of Sewernaja Semlija
Prince Nemo von Wulshill
Take me Home of Doghause Farm
Tovik's Law and Order
Troikas Nordic Legend
kl. ch
Akhilesh Anoop of Snowdog Farm
Victory's Rainman of Doghouse Farm

SUKI
kl. mł.
Best of All of Wolf Point
De Erotica Eskimoski Domek
Vinyamar's Fire of Fame
kl. p
Cerdiwen of Celtic Wolves
Mark My Style of Wolf Point
Snow Crystal Della Farha
kl. o
Amazing Gloryof Blue-Magic-Mountain
H-Yukon Murmansk Fever
Hightower's Infineon
Karnovanda's Follow Me
Winalmik's Baby Revolutions of Marook Ravine
kl. ch
Honeymoon Della Farha
Pzdr.

Posted

UTAAP napisał(a):
Tak Asiaczku, ja prosilabym bardzo o Irish Soft Coated Wheaten Terriery;)
Gratuluje sukcesow i....Wesolych Swiat:p !

Lecimy!

irish soft coated wheaten terrier
sędzia: Zdena ZABRODSKA/cz

PSY
kl.kl. ł.
Presley Elvis Nove Mesto
kl. o
Sophisticated Wheaten Harvey
kl. ch
Ivonhoe of Cuillin Hills

SUKI
kl. Laureen Lil von Fischerhof
kl. ch
Soft Devil's Bella
kl. w
Funny Fay von Airedy-Castle
Pzdr.

Posted

AiMiN napisał(a):
Jak nie, jak tak ! :lol:
I to na pw poprosze :p
Gratulacje dla lowcow nagrod :multi:

AiMiN - wielkie sorki, ale - tak, jak pisałam Savannah - staram się nie korzystac z PW. Nie gniewasz się, że jednak na DGM?

CHOW-CHOW
SędziaL Erwin Deutscher/A
PSY
kl. mł.
Chen Jing Zung Tzung Le
Faron vom Hammerfliiess
kl. p
Backpacker
kl. o
Chic Cargo of The Royal ClubHimwin Hear Say
kl. ch
Maruso's Hannibal Highclass
kl. Cherie's Black Onyx

SUKI
kl. mł.
Chi Tsao Little Princess Zung Tzung Le
kl. ch
Dai Yeo Ling Sching Hei Shi Honey
Lo-Re'Pepperland Jewel
Pzdr.

Posted

Gazuś napisał(a):
A ja bym mogła o Goldy poprosić? :lol:

Gazus, Twoich goldenków - jak zwykle - sporo. Ale damy radę!

GOLDEN rETRIEVER
Sędzia Sigrid JARMER/A

PSY
kl. puppy
Little Violets Zero to Hero
kl. mł.
Akira of Golden Shylock
Golden Mountain Spring's High Skies
Little Violets Young Star
Little Violet's Waterloo
Little Violet's Wild Thing
Little Violet's Why Not