Frotka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Ok. 2-letnia bernardynka, znaleziona w lesie,w stanie skrajnego wyczerpania. Po długim leczeniu odyzyskała zdrowie. Jest łagodna w stosunku do opiekunów, spokojna ale nieufna do obcych i cięta w stosunku do innych psów. Pies odbioru osobistego w Zakopanem. BARNARDYNKA NIE ŻYJE Quote
Frotka Posted April 9, 2006 Author Posted April 9, 2006 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Frotka Posted April 9, 2006 Author Posted April 9, 2006 Bernardynka ma mocną budowę, typową dla bernardynów krótką kufę, typowe bernardynowe umaszczenie i ogon w dół. Quote
Magdarynka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Dziewczynka na aukcjach: Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=97535675 Aukcje24 (aukcja na stronie głównej): http://my.aukcje24.pl/accdb/viewItem.asp?IDI=24801773 Quote
Frotka Posted April 9, 2006 Author Posted April 9, 2006 Och, Magdarynko, Magdarynko..... :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Frotka Posted April 9, 2006 Author Posted April 9, 2006 Mało osób zagląda do bernardynki. Pamiętajcie o niej... Quote
Bunia1 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Prześliczna jest, szkoda że nie dogaduje się z innymi psami bo mam już 6 i to one są najważniejsze. Quote
Frotka Posted April 9, 2006 Author Posted April 9, 2006 "Nie dogaduje się" to zbyt delikatnie powiedziane. Nawet nie chcę tu pisac jak narozrabiała.....:oops: W każdym razie - ten pies musi być jedynym psem w stadzie. A gdyby nim nie był to jest duże prawdopodobieństwo, że szybko nim zostanie. :oops: Quote
Bunia1 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Nie wygląda na taką rozrabiaczkę. Ale mam nadzieję że znajdzie domek gdzie będzie jedyna, bo jest przepiękna. Trzymamy kciuki. Quote
lupe Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Jednym słowem piękna dzikuska. Albo szefowa psiej mafii w Zakopanem.:loveu::loveu: Quote
Marka Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Bernardynka jest już na stronie adopcyjnej www.bernardyny.net - trzymam kciuki za dobry dom :kciuki: Quote
Frotka Posted April 10, 2006 Author Posted April 10, 2006 Dodam tylko, że gryzła wyłacznie psy uwiązane na łańcuchach. Quote
Magdarynka Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Allegro: 271 wejsć, 2 osoby obserwują Aukcje24: 84 wejścia Quote
Frotka Posted April 10, 2006 Author Posted April 10, 2006 Na razie nikt nie pisze i nie dzwoni, ale pies jest tak piękny, że nie martwię się o adopcję:evil_lol: . Quote
zombie Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Mała rozrabiaka do góry. Sliczna jesteś!;) Może jakiś człowiek gór polubiłby towją niepokorną naturę? Trzymam kciuki! Quote
Frotka Posted April 12, 2006 Author Posted April 12, 2006 Magdarynko, Marko :bigok: :Rose: :buzi: - Wasze ogłoszenia przyniosły bernardynce szansę na dom! Zadzwoniła Pani z Warki pod Warszawą. Pierwszy telefon w sprawie bernardynki i od razu sensowny. Spodobała mi się, choć to strasznie daleko :cool1: . Pani będzie w Zakopanem w maju. Wtedy mogłaby ją zabrać (chyba że wcześniej trafi się ktoś kto będzie jechał w stronę W-wy :p ). Na razie szukamy kogoś kto sprawdzi dom w Warce (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwy :oops: ). Pani wygląda sensownie, ale - stzeżonego Pan Bóg strzeże ;) . Camaro-[SIZE=2]dziekuję za podane kontakty. Jutro będe dzwonić. Quote
gazunia Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 A jak zachowywałaby się w domu bez ogródka i z samcem? Przyznam się po cichu że marzę o bernardynie ale nie chcę go skrzywdzić, to blok więc, czy da radę???? Quote
gazunia Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Dodam jeszce, że przede wszystkim to ona ma być szczęśliwa, a jest jeszcze 8 - letnie dziecko. Quote
gazunia Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Wciskam się po raz trzeci, dajcie znać nawet prywatnie, chyba czuję, że jest tąjedyną ale jak da jej ktoś dom z ogródkiem to pewnie będzie miała wygodniej. Ale i tak stała się moją ulubienicą i nawet męża zmienię, jak będzie potrzeba Quote
Frotka Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 Gazuniu - ona nie może być przy dziecku :shake: . Nigdy nie zaatakowała człowieka, ale nie mam do niej za grosz zaufania. W Nowym Targu, w schronisku jest podobno łagodny bernardyn, ale musiałabyś dopytać co i jak, bo ja go nie widziałam. Poza tym mam do dania dwie przepiękne, prawdziwe podhalanki, zdjęcia wkleję w poniedziałek lub wotek. Jedna mieszka w bloku. Jest łagodna. Lubi dzieci. Quote
Magdarynka Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Bunia1 napisał(a):A co z domkiem w Warce? No właśnie, też jestem ciekawa... Allegro: 681 wizyt, 3 osoby obserwują Aukcje24: 356 wizyt Quote
Recommended Posts